Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.10.2022 г.

Запържена туршия

Запържена туршия

Запържваме леко чушките и патладжаните и щом ги извадим от олиото, ги потапяме в оцет, в който сме разтворили 5-6 аспирина. Нарязваме ситно моркови, целина, чесън и магданоз, посоляваме ги и пълним с тях чушките. Отделна нарязваме на колелца моркови, на парченца - целина, ситно - чесън и магданоз. Редим пълните чушки, патладжаните и нарязаните зеленчуци в буркани, като пръскаме редовете с оцета с аспирин. Отгоре наливаме 1-2 пръста олио, затваряме бурканите и ги съхраняваме на хладно място.

Продукти: 5 кг червени пиперки, почистени от дръжките и семената, 5 кг патладжани, нарязани на колелца, осолени и отцедени, олио, оцет, аспирин, 2 кг моркови, нарязани на кръгчета, целина с листа, магданоз, чесън

Запържена туршия
10796
 

Последни материали
Виж
ДФЗ преведе 3 млн. лева на памукопроизводителите за Кампания 2024
До 9 юни ДФЗ ще изплати финансовата помощ
Още ден се заявява подпомагане за зимни пръскания в овощните градини
Реално с9траната ни не прилага правото на ЕС
Канонада от съдебни искове на Еврокомисията срещу България
Становища срещу промени в две наредби
От WWF алармират за опасност от застрояване на една пета от горите
Позиция
Copa и Cogeca приветстват визията на Европарламента за ОСП след 2027 г.
През 2024 година
С милиарди евро се е увеличал вноса в ЕС на селскостопански продукти от Украйна
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини