Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.10.2022 г.

Запържена туршия

Запържена туршия

Запържваме леко чушките и патладжаните и щом ги извадим от олиото, ги потапяме в оцет, в който сме разтворили 5-6 аспирина. Нарязваме ситно моркови, целина, чесън и магданоз, посоляваме ги и пълним с тях чушките. Отделна нарязваме на колелца моркови, на парченца - целина, ситно - чесън и магданоз. Редим пълните чушки, патладжаните и нарязаните зеленчуци в буркани, като пръскаме редовете с оцета с аспирин. Отгоре наливаме 1-2 пръста олио, затваряме бурканите и ги съхраняваме на хладно място.

Продукти: 5 кг червени пиперки, почистени от дръжките и семената, 5 кг патладжани, нарязани на колелца, осолени и отцедени, олио, оцет, аспирин, 2 кг моркови, нарязани на кръгчета, целина с листа, магданоз, чесън

Запържена туршия
8828
 

Последни материали
Виж
Правителството одобри коефициента по Закона за експортното застраховане за 2024
Министерският съвет прие решение за отнемане на земеделски земи от Министерството на отбраната
Ще се проведе на 24 юни в Люксембург
Одобрена е българската позиция за заседанието на Съвета на ЕС
Решения на Министерския съвет
Първи промени в горските такси, които от 2013 г. не са пипани
Решения на Министерския съвет
През миналата година фонд „Земеделие“ е превел на стопаните над 2,8 млрд. лв.
Вносът е нараснал с 4 на сто с основен доставчик Украйна
Износът на мека пшеница от ЕС изостава с 5 на сто 20 дни преди края на сезона
Свързани материали
Виж
По-слабо търсене на зеле на зеленчуковата борса край Петрич
Туршия сарми
Туршия от бамя
Кунинска туршия
Оригинална туршия
Газирана туршия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини