Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.09.2023 г.

Туршия сарми

Туршия сарми

Издълбаваме кочанът на зелката и внимателно отделяме  листата. Потапяме ги във вряща леко подсолена вода, за да поомекнат малко. Морковите и целината настъргваме на едро ренде. Пиперките нарязваме на ивички. Карфиола накъсваме на розички. Поръсваме със сол зеленчуците и леко ги претриваме. С тази смес завиваме сарми и ги подреждаме в подходящ съд. Заливаме с изстиналата и прецедена марината. В продължение на две седмици претакаме туршията през 2-3 дена. 

Продукти: 4 кг зеле, 800 г моркови, 1 кг карфиол, 1 кг  пиперки, 1 глава целина с листата, 1 кг зелени доматчета, 250 г сол, 2 л вода

Туршия сарми
3855
 

Последни материали
Виж
Създава се Институт за иновационни технологии за растително и почвено здраве
Още 200 милиона трябва да осигури държават
Преструктурираха средства на ДФЗ за изплащане на украинската помощ
Цената на едро е добра
В Сливен вече берат череши
Аржентинските фермери настояват за отмяна на експортното мито върху износа на пшеница
Снегът изпочупи младите ластари на малините
Ниските температури нанесоха значителни щети на овошките в Сърбия
Специализирана в търговия с цитрусови и костилкови плодове
Испанска компания залага на производството на ягодови култури в Румъния
Свързани материали
Виж
По-слабо търсене на зеле на зеленчуковата борса край Петрич
Туршия от бамя
Кунинска туршия
Запържена туршия
Оригинална туршия
Газирана туршия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини