Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.09.2023 г.

Туршия сарми

Туршия сарми

Издълбаваме кочанът на зелката и внимателно отделяме  листата. Потапяме ги във вряща леко подсолена вода, за да поомекнат малко. Морковите и целината настъргваме на едро ренде. Пиперките нарязваме на ивички. Карфиола накъсваме на розички. Поръсваме със сол зеленчуците и леко ги претриваме. С тази смес завиваме сарми и ги подреждаме в подходящ съд. Заливаме с изстиналата и прецедена марината. В продължение на две седмици претакаме туршията през 2-3 дена. 

Продукти: 4 кг зеле, 800 г моркови, 1 кг карфиол, 1 кг  пиперки, 1 глава целина с листата, 1 кг зелени доматчета, 250 г сол, 2 л вода

Туршия сарми
2126

Последни материали
Виж
Заради очертаващите се положителни перспективи пред сектора
Arla повиши изкупните цени на млякото във Великобритания за декември
По-евтино отпреди 3 месеца и по-скъпо от последните търгове в Алжир и Тунис
Йордания закупи само половината от планирания фуражен ечемик
Европейски търговци го смесват и продават като местно за увеличаване на печалбите
Брашното в Украйна излиза с 40 на сто по-евтино от това в ЕС
Планирано е приемане на Закон за виното и спиртните напитки до края на 2024 година
Създадоха консултативен съвет и за лозаро-винарския сектор
С лектори от Турция и Сърбия
Организираха пчеларски семинар в Търговище
Зам.-министър Стратев връчи дипломи на абсолвенти от Тракийския университет
Свързани материали
Виж
По-слабо търсене на зеле на зеленчуковата борса край Петрич
Туршия от бамя
Кунинска туршия
Запържена туршия
Оригинална туршия
Газирана туршия
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2023
Essential SSL
RSS новини

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам