Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.09.2023 г.

Туршия сарми

Туршия сарми

Издълбаваме кочанът на зелката и внимателно отделяме  листата. Потапяме ги във вряща леко подсолена вода, за да поомекнат малко. Морковите и целината настъргваме на едро ренде. Пиперките нарязваме на ивички. Карфиола накъсваме на розички. Поръсваме със сол зеленчуците и леко ги претриваме. С тази смес завиваме сарми и ги подреждаме в подходящ съд. Заливаме с изстиналата и прецедена марината. В продължение на две седмици претакаме туршията през 2-3 дена. 

Продукти: 4 кг зеле, 800 г моркови, 1 кг карфиол, 1 кг  пиперки, 1 глава целина с листата, 1 кг зелени доматчета, 250 г сол, 2 л вода

Туршия сарми
6197
 

Последни материали
Виж
Подробности за сделката се очакват в началото на 2025 година
Нидерландски млечен кооператив се слива с по-малък белгийски конкурент
Както и при всички основни зърнени и маслодайни култури
ЕК продължава да понижава оценката си за реколтата от мека пшеница в ЕС
Йордания отказа офертите за пореден път, но закупи скъпо фуражен ечемик
Българската пшеница пак печели търга в Тунис при слаб спад на цените
Меден сулфат за градината - полза и вреда
Бюджетът по процедурата е 53 млн. лв.
162 проекта за близо 70 млн. лв. по подмярка 4.2. минават на следващ етап
Интервенцията ОПДУ
ДФЗ преведе 584 716 777 лв. на площ в подкрепа на доходите
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини