Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Кунинска туршия

Синор.БГ / 12.10.2022 г.
Кунинска туршия

Снимката е илюстративна

Набождаме чушките и доматите на няколко места с игла. Обелваме целината и цвеклото. Нареждаме всичко в подходящ съд. Възвираме саламура от водата и солта и докато е още гореща, заливаме туршията. Отгоре слагаме листа от вишна, дюля, праскова и лоза. Не претакаме.

Продукти: 5 кг червени чушки, 1 кг зелени доматчета, 1 кг моркови, 3 средно големи глави целина, 5 по-едри глави лук, 6 ябълки, 5 круши, 1 бяла ряпа, 1 глава червено цвекло, 700 г сол, 10 л вода.

Кунинска туршия
12481
 

Последни материали
Виж
USDA обновява правилата за инспекции на млекопреработвателните предприятия от 2026 г.
ФАО обяви 16 ноември за Международен ден на средиземноморската диета
Плащания - до 12:30 часа на 30 декември
От 30 декември до 5 януари НАП спира някои електронни услуги
Към днешна дата 450 233 животни са умъртвени
Актуализирани данни за развитието на шарката по овцете и козите в Гърция
Обзор на годината
Ноеобузданото поскъпване на храните през 2025-та е само прелюдия към нов ценови шок
Отговор на въпрос за спорни фирми изпълнители
Г. Тахов: Обществените поръчки за близо 250 млн. лв. на „Напоителни системи“ са изрядни
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини