Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.08.2017 г.
Родопски зелеви сарми
Родопски зелеви сарми

Отделяме по-големите зелеви листа, а останалото зеле нарязваме на ситно. Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в разтопената мазнина. Щом поомекне, прибавяме нарязаното на малки късчета свинско месо и леко го позапържваме. Разпределяме така приготвената плънка върху зелевите листа, като навсякъде слагаме по 2-3 зрънца черен пипер. Завиваме сармички и ги подреждаме в гювеч, чието дъно сме покрили със нарязаното зеле. Наливаме равни количества вода и зелев сок, така че течността да продуктите. Притискаме с чиния и слагаме във фурната, на слаб огън, докато ястието остане на мазнина.

Продукти за сърми: 1 кисела зелка, 1 кг обезкостено свинско месо, 5-6 глави лук, 1 к.ч. мас, 1 ч.л. черен пипер на зърна.

1042
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Софтуер управлява автоматичното изключване на сеещи секции и променливата сеитбена норма въз основа на препоръчителна карта
Прецизна сеялка с пълно електрозадвижване
Одобрен е списъка на експерти по окачествяване на суров тютюн
Кашник с праз
Турция понижава минималния грамаж на хляба
Рекорден внос на рапица в ЕС за първото тримесечие през новия сезон
Ранноцъфтящите растения вече украсяват двора
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам