Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.08.2017 г.
Родопски зелеви сарми
Родопски зелеви сарми

Отделяме по-големите зелеви листа, а останалото зеле нарязваме на ситно. Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в разтопената мазнина. Щом поомекне, прибавяме нарязаното на малки късчета свинско месо и леко го позапържваме. Разпределяме така приготвената плънка върху зелевите листа, като навсякъде слагаме по 2-3 зрънца черен пипер. Завиваме сармички и ги подреждаме в гювеч, чието дъно сме покрили със нарязаното зеле. Наливаме равни количества вода и зелев сок, така че течността да продуктите. Притискаме с чиния и слагаме във фурната, на слаб огън, докато ястието остане на мазнина.

Продукти за сърми: 1 кисела зелка, 1 кг обезкостено свинско месо, 5-6 глави лук, 1 к.ч. мас, 1 ч.л. черен пипер на зърна.

745
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Полезни съвети
Как да увеличим зеленчуковата реколта
И след 2020 година
България и Вишеградската група искат запазване на изискванията за производство на биогорива
Заради зачестили случаи на открит източен плодов червей в нектарини, сливи и праскови
Русия може да ограничи вноса на плодове от Сърбия
Благодарение на бума при пилешкото месо
Продажбите на биопродукти в САЩ са нараснали с близо една четвърт
В Търново е положено началото на самостоятелното развитие на България
Честваме 109 години независимост
Взискателен е към почвите и влагата
Сусамът се засява при залез слънце
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам