Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.08.2017 г.

Родопски зелеви сарми

Отделяме по-големите зелеви листа, а останалото зеле нарязваме на ситно. Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в разтопената мазнина. Щом поомекне, прибавяме нарязаното на малки късчета свинско месо и леко го позапържваме. Разпределяме така приготвената плънка върху зелевите листа, като навсякъде слагаме по 2-3 зрънца черен пипер. Завиваме сармички и ги подреждаме в гювеч, чието дъно сме покрили със нарязаното зеле. Наливаме равни количества вода и зелев сок, така че течността да продуктите. Притискаме с чиния и слагаме във фурната, на слаб огън, докато ястието остане на мазнина.

Продукти за сърми: 1 кисела зелка, 1 кг обезкостено свинско месо, 5-6 глави лук, 1 к.ч. мас, 1 ч.л. черен пипер на зърна.

Родопски зелеви сарми
16852
 

Последни материали
Виж
Азотна фиксация от въздуха с Утриша™ N
До +7кг/дка азот от въздуха – вече е възможно
Азия се затопля по-бързо от средното за света
Азия е най-засегнатия континет от промените в климата
Предстоящо
На 24 април Главчев, Петкова и Тахов се срещат с фермерски организации
БАБХ
От днес започва пролетната ваксинация на лисиците срещу бяс
Инспекция по труда
Гергьовден няма да се компенсира с допълнителен почивен ден и 7 май ще бъде работен
Служебен министър на иновациите и растежа
Росен Карадимов: Ще изработим нова стратегия на Българската банка за развитие
Свързани материали
Виж
Сарми с месо и топено сирене
Сарми с месо и топено сирене
Ароматна дроб сарма
Зимни лозови сарми
Странджанска дроб-сарма
Пролетни сарми
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини