Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.08.2017 г.

Родопски зелеви сарми

Родопски зелеви сарми

Отделяме по-големите зелеви листа, а останалото зеле нарязваме на ситно. Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в разтопената мазнина. Щом поомекне, прибавяме нарязаното на малки късчета свинско месо и леко го позапържваме. Разпределяме така приготвената плънка върху зелевите листа, като навсякъде слагаме по 2-3 зрънца черен пипер. Завиваме сармички и ги подреждаме в гювеч, чието дъно сме покрили със нарязаното зеле. Наливаме равни количества вода и зелев сок, така че течността да продуктите. Притискаме с чиния и слагаме във фурната, на слаб огън, докато ястието остане на мазнина.

Продукти за сърми: 1 кисела зелка, 1 кг обезкостено свинско месо, 5-6 глави лук, 1 к.ч. мас, 1 ч.л. черен пипер на зърна.

Родопски зелеви сарми
2749

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Заради проблем при пакетирането
Финландски производител изтегля детски млечен продукт от местния пазар
Загубата на пазари е за сметка на Русия и Франция
Силната конкуренция на международните пазари свива износа на пшеница от Румъния
Заедно с блендовете с международни
Местните сортове са още един шанс за българските вина
Пазарът на свине за клане се възстановява, котировките се покачват
Дългоочакван обрат в развитието на пазара на свинско месо в ЕС
Обзор на Софийска стокова борса АД за 21-23 февруари 2018 година
На борсата се продаде фуражна пшеница в чували с включена доставка за 450 лева за тон
Полезни съвети
Как да отгледаме качествен доматен разсад
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Професионална техника | Градинска техника | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам