Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.08.2018 г.

Странджанска дроб-сарма

Странджанска дроб-сарма

Запържваме лука и добавяме каймата. След това слагаме ориза, червения и черния пипер, джоджена и магданоза. Заливаме с 3-4 ч.ч. гореща вода и варим до набъбване на ориза. Слагаме сместа в тавичка и заливаме  с разбитите яйца, кисело мляко и брашно. Печем в умерена фурна.

Продукти: 500 г агнешка кайма, 1 връзка пресен лук, 1 връзка магданоз, 1 ч.ч. ориз, 1 ч.л. червен пипер, джоджен, черен пипер, сол. За заливката: 2 яйца, 1 с.л. брашно, 1 ч.ч. кисело мляко.

Странджанска дроб-сарма
24466
 

Последни материали
Виж
Защо южноафриканците говорят много за селскостопанската търговия с БРИКС?
Румъния отпуска по 97 лева безвъзмездна помощ на овца/коза за сушата
Има задържан за подпалването на общинския пазар в Поморие
България успешно е приключила процедури за износ на български селскостопански продукти в Ирак
По искане на бранша
Вместо от 1 юли 2025 г. фермерите ще вписват проведените от тях пръскания след януари 2026 г.
Анализ Институт за пазарна икономика
Фермерите са на 4-то място по търсене на кадри, завършили земеделско училище
Свързани материали
Виж
Гърците от северната част на страната пътуват до България за пазаруване
Цените на агнешкото в Гърция остават високи
Българското месо е със син цвят маркировка
БАБХ обеща месец на засилени проверки на агнешко, яйца и зеленчуци
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Средната изкупна цена на агнета за страната е с 27,3% по-висока на годишна база
И потребителите да внимават
Засилсва се контролът върху вноса на агнешко месо и яйца
Над 200 тона са влезли у нас на цена под 7 евро за килограм
И овцевъдите щели да блокират ГКПП заради вноса на агнешко от Северна Македония
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини