Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Странджанска дроб-сарма

Синор.БГ / 08.08.2018 г.
Странджанска дроб-сарма

Запържваме лука и добавяме каймата. След това слагаме ориза, червения и черния пипер, джоджена и магданоза. Заливаме с 3-4 ч.ч. гореща вода и варим до набъбване на ориза. Слагаме сместа в тавичка и заливаме  с разбитите яйца, кисело мляко и брашно. Печем в умерена фурна.

Продукти: 500 г агнешка кайма, 1 връзка пресен лук, 1 връзка магданоз, 1 ч.ч. ориз, 1 ч.л. червен пипер, джоджен, черен пипер, сол. За заливката: 2 яйца, 1 с.л. брашно, 1 ч.ч. кисело мляко.

Странджанска дроб-сарма
25144
 

Последни материали
Виж
Заседанието е на 22 септември
Земеделските министри в ЕС обсъждат спорната ОСП 2028-2034 г.
Втора част за плащанията в миналогодишната кампания
Едва 69 млн. лв. са преведени за плодове и зеленчуци през 2024 г.
Димитър Чолаков и приемствеността в семейния агробизнес
Първа част от справката на ДФЗ
Агросекторът получи близо 2 милиарда лева по директните плащания през 2024 г.
Земеделците ще заложат на бутикови култури
Людмил Работов: Ще намалим площите с рапица, ако въобще имаме шанс да я засеем
Под 30% е събираемостта на ренти до август
Адванс Терафонд е продал над 4300 дка земеделска земя от началото на годината
Свързани материали
Виж
Агнешко горски гювеч
За агнешкото се сещаме предимно по празници
И производството, и вносът на яйца у нас расте
От БАБХ твърдят, че стриктно следят за проследимостта на продуктите
Нямат основание твърденията за подвеждане на потребителите с вносното агнешко
БАБХ: Агнешкото задължително да се продава със страна на произход
Доклад на Синор.БГ
Какво се случи през седмицата в земеделието
Овцевъдите призовават месото да се купува директно от производител
От фермата до магазина цената на агнешкото скача над 2 пъти
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини