Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Странджанска дроб-сарма

Синор.БГ / 08.08.2018 г.
Странджанска дроб-сарма

Запържваме лука и добавяме каймата. След това слагаме ориза, червения и черния пипер, джоджена и магданоза. Заливаме с 3-4 ч.ч. гореща вода и варим до набъбване на ориза. Слагаме сместа в тавичка и заливаме  с разбитите яйца, кисело мляко и брашно. Печем в умерена фурна.

Продукти: 500 г агнешка кайма, 1 връзка пресен лук, 1 връзка магданоз, 1 ч.ч. ориз, 1 ч.л. червен пипер, джоджен, черен пипер, сол. За заливката: 2 яйца, 1 с.л. брашно, 1 ч.ч. кисело мляко.

Странджанска дроб-сарма
25435
 

Последни материали
Виж
БАБХ отлага датата на влизане в сила на Тарифата за таксите
Преведени са по сметките на 4 414 стопани
ДФЗ изплати преходната помощ за овце и кози - същата като миналата година
Многодишните договори за земята - на трупчета
Същинският диалог за поземлената реформа май се отлага за 2026 г.
МЗХ пусна обществена поръчка
Въпрос за 200 хил. лв.: Как България се е справила със Стратегическия план за земеделие?
Решения на МС
Кабинетът улеснява достъпа до напояване с промени в Закона за водите
Грижи през есента
Компост или оборски тор – възможности за избор
Свързани материали
Виж
Овче и агнешко месо в момента не се преработват у нас
Българското говеждо и свинско не достигат за работата на преработвателите
Агнешко горски гювеч
За агнешкото се сещаме предимно по празници
И производството, и вносът на яйца у нас расте
От БАБХ твърдят, че стриктно следят за проследимостта на продуктите
Нямат основание твърденията за подвеждане на потребителите с вносното агнешко
БАБХ: Агнешкото задължително да се продава със страна на произход
Доклад на Синор.БГ
Какво се случи през седмицата в земеделието
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини