Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.08.2018 г.

Странджанска дроб-сарма

Странджанска дроб-сарма

Запържваме лука и добавяме каймата. След това слагаме ориза, червения и черния пипер, джоджена и магданоза. Заливаме с 3-4 ч.ч. гореща вода и варим до набъбване на ориза. Слагаме сместа в тавичка и заливаме  с разбитите яйца, кисело мляко и брашно. Печем в умерена фурна.

Продукти: 500 г агнешка кайма, 1 връзка пресен лук, 1 връзка магданоз, 1 ч.ч. ориз, 1 ч.л. червен пипер, джоджен, черен пипер, сол. За заливката: 2 яйца, 1 с.л. брашно, 1 ч.ч. кисело мляко.

Странджанска дроб-сарма
23618
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Българското месо е със син цвят маркировка
БАБХ обеща месец на засилени проверки на агнешко, яйца и зеленчуци
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Средната изкупна цена на агнета за страната е с 27,3% по-висока на годишна база
И потребителите да внимават
Засилсва се контролът върху вноса на агнешко месо и яйца
Над 200 тона са влезли у нас на цена под 7 евро за килограм
И овцевъдите щели да блокират ГКПП заради вноса на агнешко от Северна Македония
Оризова супа от овче месо
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини