Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зимни лозови сарми

Синор.БГ / 23.12.2018 г.
Зимни лозови сарми

Почистваме и измиваме ориза. Варим го в 3 ч.ч. подсолена вода. Когато поомекне, отстраняваме от огъня и прибавяме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, ситно накълцания копър, червения пипер, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и оставяме сместа да истине в тенджерата. Когато изстине напълно, прибавяме олиото, разбъркваме и завиваме в лозовите листа стегнати сарми. Покриваме дъното на широка тенджера или глинен гювеч с лозови листа, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги с малко гореща вода, притискаме ги с чиния и ги варим на тих огън, ако съда е глинене използвайте фурната.

Продукти за 4 порции: 1 консерва лозови листа, 1 ч.ч. ориз, 2 домата /пресни или от консерва/, 2 глави лук, 3 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, копър, черен пипер, сол.

Зимни лозови сарми
19160
 

Последни материали
Виж
Влагата забави сеялките
Сеитбата на пшеница е с 67% назад, на рапица с 32% напред
Зърното леко поскъпна спрямо последния търг в Тунис
Родната пшеница пак е сред вероятните победители на търга в Алжир
Законодателство
Министър Иванов: Призовавам депутатите да отхвърлят „таксата водомер“ в Закона за ВиК
Интерактивна карта ще помогне за граждански контрол
Публичен електронен регистър за сечищата, дървесината и билетите предлагат депутати
Декларация
НАЗ се готви за протести след двуседмичното мълчание на властта
НАП улеснява подаването на нулеви ДДС декларации
Свързани материали
Виж
Бърза манджа със зелени домати
Пиле по мексикански
Пълнена печена тиква
Чорба от агнешки дреболии
Пуешки пържолки с гъби и сметана – идеални за уикенд вечеря
Говеждо с боб и прясно зеле
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини