Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.12.2018 г.

Зимни лозови сарми

Зимни лозови сарми

Почистваме и измиваме ориза. Варим го в 3 ч.ч. подсолена вода. Когато поомекне, отстраняваме от огъня и прибавяме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, ситно накълцания копър, червения пипер, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и оставяме сместа да истине в тенджерата. Когато изстине напълно, прибавяме олиото, разбъркваме и завиваме в лозовите листа стегнати сарми. Покриваме дъното на широка тенджера или глинен гювеч с лозови листа, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги с малко гореща вода, притискаме ги с чиния и ги варим на тих огън, ако съда е глинене използвайте фурната.

Продукти за 4 порции: 1 консерва лозови листа, 1 ч.ч. ориз, 2 домата /пресни или от консерва/, 2 глави лук, 3 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, копър, черен пипер, сол.

Зимни лозови сарми
18494
 

Последни материали
Виж
Нови заместник-министри в Министерство на земеделието и храните
България е трета, изпреварвайки Румъния с наполовина по-слаб спад
Унгария за пръв път оглави класацията по производство на слънчоглед в ЕС
Изслушване в парламента
Депутати питат дали с безплатна вода от Арда ще подкрепяме гръцките фермери още 60 години
За да свие държавния внос с 200 000 тона
Египет планира увеличаване на покупките на местна пшеница с 11 на сто
Гръцките фермери утре са в Атина на преговори, чакат ги няколко министъра
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Свързани материали
Виж
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Пиле в гювече
Кюфтета яхния
Заек капама
Агнешка яхния
Спагети с кайма и зрял боб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини