Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.12.2018 г.

Зимни лозови сарми

Зимни лозови сарми

Почистваме и измиваме ориза. Варим го в 3 ч.ч. подсолена вода. Когато поомекне, отстраняваме от огъня и прибавяме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, ситно накълцания копър, червения пипер, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и оставяме сместа да истине в тенджерата. Когато изстине напълно, прибавяме олиото, разбъркваме и завиваме в лозовите листа стегнати сарми. Покриваме дъното на широка тенджера или глинен гювеч с лозови листа, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги с малко гореща вода, притискаме ги с чиния и ги варим на тих огън, ако съда е глинене използвайте фурната.

Продукти за 4 порции: 1 консерва лозови листа, 1 ч.ч. ориз, 2 домата /пресни или от консерва/, 2 глави лук, 3 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, копър, черен пипер, сол.

Зимни лозови сарми
18579
 

Последни материали
Виж
Има и по 50 лева, което според производител е абсурдно
Козунаците за Веикден са поскъпнали с около 5 на сто заради ДДС
Фермата с новия случай е известна с изключителни мерки за биосигурност
Германия отново е свободна от шап, Унгария откри пето огнище
Пак за 120 000 тона и срокове на доставка през август и септември
Йордания отмени търга за фуражен ечемик и насрочи нов за 23 април
Правят се последните домашни приготовления за Великден
На Велика събота духът на Иисус Христос разкъсва оковите на ада
В птицекомбината в Мизия цените не са променяни от 2 години
Производител не очаква яйцата за Великден да поскъпват
Полезни съвети
Трипс – големи проблеми от малък вредител
Свързани материали
Виж
Свински шницели паприка
Пушена скумрия с кисело мляко
Гювеч с домати и ориз
Пълнени пиперки с извара
Пълнени картофи по манастирски
Агнешко месо с кисело мляко и яйца
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини