Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.12.2018 г.

Зимни лозови сарми

Зимни лозови сарми

Почистваме и измиваме ориза. Варим го в 3 ч.ч. подсолена вода. Когато поомекне, отстраняваме от огъня и прибавяме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, ситно накълцания копър, червения пипер, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и оставяме сместа да истине в тенджерата. Когато изстине напълно, прибавяме олиото, разбъркваме и завиваме в лозовите листа стегнати сарми. Покриваме дъното на широка тенджера или глинен гювеч с лозови листа, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги с малко гореща вода, притискаме ги с чиния и ги варим на тих огън, ако съда е глинене използвайте фурната.

Продукти за 4 порции: 1 консерва лозови листа, 1 ч.ч. ориз, 2 домата /пресни или от консерва/, 2 глави лук, 3 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, копър, черен пипер, сол.

Зимни лозови сарми
18468
 

Последни материали
Виж
Защо южноафриканците говорят много за селскостопанската търговия с БРИКС?
Румъния отпуска по 97 лева безвъзмездна помощ на овца/коза за сушата
Има задържан за подпалването на общинския пазар в Поморие
България успешно е приключила процедури за износ на български селскостопански продукти в Ирак
По искане на бранша
Вместо от 1 юли 2025 г. фермерите ще вписват проведените от тях пръскания след януари 2026 г.
Анализ Институт за пазарна икономика
Фермерите са на 4-то място по търсене на кадри, завършили земеделско училище
Свързани материали
Виж
Агнешка яхния
Спагети с кайма и зрял боб
Боб със свински крачета
Телешка супа с боб
Пълнени картофи със сирене и яйца
Бобена плакия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини