Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зимни лозови сарми

Синор.БГ / 23.12.2018 г.
Зимни лозови сарми

Почистваме и измиваме ориза. Варим го в 3 ч.ч. подсолена вода. Когато поомекне, отстраняваме от огъня и прибавяме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, ситно накълцания копър, червения пипер, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и оставяме сместа да истине в тенджерата. Когато изстине напълно, прибавяме олиото, разбъркваме и завиваме в лозовите листа стегнати сарми. Покриваме дъното на широка тенджера или глинен гювеч с лозови листа, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги с малко гореща вода, притискаме ги с чиния и ги варим на тих огън, ако съда е глинене използвайте фурната.

Продукти за 4 порции: 1 консерва лозови листа, 1 ч.ч. ориз, 2 домата /пресни или от консерва/, 2 глави лук, 3 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, копър, черен пипер, сол.

Зимни лозови сарми
19166
 

Последни материали
Виж
Оферти се приемат до 30 октомври за доставка между 10 ноември и 10 декември
Турция обяви търг за покупката на 250 000 тона фуражен ечемик
Горещото лято и периодичните валежи осигуриха големи добиви от мед
Изключително успешна година отчитат пчеларите в Смолянско
Ако не получи помощ от държавата заради свързаните с чумата ограничения
Животновъд заплаши да изгори стадото си от над 2000 здрави овце
Полезни съвети
Алкохолният екстракт от куркума е универсално натурално средство в градината
Работил без вписване в националния производствен и търговски регистър
Затвориха нерегламентиран обект за приготвяне на храни в Айтос
GEOPA призовава за по-силна подкрепа за земеделието на Европейската социална среща
Свързани материали
Виж
Бърза манджа със зелени домати
Пиле по мексикански
Пълнена печена тиква
Чорба от агнешки дреболии
Пуешки пържолки с гъби и сметана – идеални за уикенд вечеря
Говеждо с боб и прясно зеле
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини