Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зимни лозови сарми

Синор.БГ / 23.12.2018 г.
Зимни лозови сарми

Почистваме и измиваме ориза. Варим го в 3 ч.ч. подсолена вода. Когато поомекне, отстраняваме от огъня и прибавяме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, ситно накълцания копър, червения пипер, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и оставяме сместа да истине в тенджерата. Когато изстине напълно, прибавяме олиото, разбъркваме и завиваме в лозовите листа стегнати сарми. Покриваме дъното на широка тенджера или глинен гювеч с лозови листа, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги с малко гореща вода, притискаме ги с чиния и ги варим на тих огън, ако съда е глинене използвайте фурната.

Продукти за 4 порции: 1 консерва лозови листа, 1 ч.ч. ориз, 2 домата /пресни или от консерва/, 2 глави лук, 3 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, копър, черен пипер, сол.

Зимни лозови сарми
19369
 

Последни материали
Виж
Еколози връчват подписка срещу очакваната българска подкрепа за новите ГМО
Национален съвет по храните
Бизнесът с миди настоява за национален регистър на фермите
По-скъп, с по-ниски разходи, но и добиви на хектар от царевицата
Слънчогледът остава най-рентабилната култура за украинските фермери
Проект изчислява, че са нужни инвестиции за 1 млрд. евро
Според Стратегията за напояване 4,5 млн. дка трябва да са поливни след 5 г. Подготвя се нова
Закупени са планираните 300 000 тона с високо протеиново съдържание
Хлебната пшеница поевтиня на международния търг в Саудитска Арабия
Националния съвет по храните
Бизнесът спешно търси яснота за новите такси на БАБХ
Свързани материали
Виж
Вкусни цариградски кюфтета
Пълнена постна зелка
Бобена чорба с пушени свински ребра
Бърза манджа със зелени домати
Пиле по мексикански
Пълнена печена тиква
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини