Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.12.2018 г.

Зимни лозови сарми

Зимни лозови сарми

Почистваме и измиваме ориза. Варим го в 3 ч.ч. подсолена вода. Когато поомекне, отстраняваме от огъня и прибавяме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, ситно накълцания копър, червения пипер, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и оставяме сместа да истине в тенджерата. Когато изстине напълно, прибавяме олиото, разбъркваме и завиваме в лозовите листа стегнати сарми. Покриваме дъното на широка тенджера или глинен гювеч с лозови листа, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги с малко гореща вода, притискаме ги с чиния и ги варим на тих огън, ако съда е глинене използвайте фурната.

Продукти за 4 порции: 1 консерва лозови листа, 1 ч.ч. ориз, 2 домата /пресни или от консерва/, 2 глави лук, 3 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, копър, черен пипер, сол.

Зимни лозови сарми
7046

Последни материали
Виж
Експерт в областта на прецизното земеделие
Свилен Костов: Хиляди лева на стопанство може да се спестят с технологията за променливото торене
Следващата седмица парламентът на Великобритания ще гласува
Прогнози за търгията в ЕС след БРЕКЗИТ
Новият проекта InvestBG Equity
Държавата и Европейският инвестиционен фонд стартират ново финансиране от 110 млн. евро за малкия бизнес
Заради Brexit и вноса на пилешко от Украйна
ЕС се готви за смущения на пазара на месо
Остап Бендеровци
Измамник „журналист“ краде пари от кооператори, алармират от националния съюз
Начини за предпазване
Хлорозата е често срещано явление при трайните насаждения
Свързани материали
Виж
Грах с кайма
Гювеч с агнешки дреболии
Гъби с яйца по панагюрски
Голи сарми
Пиле с зеленчуци на фурна
Месни топки в кисело мляко
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам