Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зимни лозови сарми

Синор.БГ / 23.12.2018 г.
Зимни лозови сарми

Почистваме и измиваме ориза. Варим го в 3 ч.ч. подсолена вода. Когато поомекне, отстраняваме от огъня и прибавяме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, ситно накълцания копър, червения пипер, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и оставяме сместа да истине в тенджерата. Когато изстине напълно, прибавяме олиото, разбъркваме и завиваме в лозовите листа стегнати сарми. Покриваме дъното на широка тенджера или глинен гювеч с лозови листа, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги с малко гореща вода, притискаме ги с чиния и ги варим на тих огън, ако съда е глинене използвайте фурната.

Продукти за 4 порции: 1 консерва лозови листа, 1 ч.ч. ориз, 2 домата /пресни или от консерва/, 2 глави лук, 3 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, копър, черен пипер, сол.

Зимни лозови сарми
19413
 

Последни материали
Виж
По сметките на 44 227 стопани
Фонд „Земеделие“ преведе близо 600 млн. лв. плащания на площ за 2025
Заявени са разходи за 5,6 млн. евро
В 27 поекта за къси вериги на доставки се включиха 444 фермери
Спасение на диви животни
Отличиха бъдещи ветеринари за спасителни акции при летните пожарите
Дискусия със зърнопроизводителите
Витковски: Проблемът с вредителите идва от сбъркания сеитбооборт
Данни за фитосанитарното състояние на есенниците в страната
Предстоящо
На 9 декември Комисията по бюджети в ЕП ще представи доклада си по МФР 2028-2034
Свързани материали
Виж
Лозови сарми с леща
Леща по манастирски
Пържоли с кисело зеле
Вкусни цариградски кюфтета
Пълнена постна зелка
Бобена чорба с пушени свински ребра
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини