Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.12.2018 г.

Зимни лозови сарми

Зимни лозови сарми

Почистваме и измиваме ориза. Варим го в 3 ч.ч. подсолена вода. Когато поомекне, отстраняваме от огъня и прибавяме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, ситно накълцания копър, червения пипер, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и оставяме сместа да истине в тенджерата. Когато изстине напълно, прибавяме олиото, разбъркваме и завиваме в лозовите листа стегнати сарми. Покриваме дъното на широка тенджера или глинен гювеч с лозови листа, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги с малко гореща вода, притискаме ги с чиния и ги варим на тих огън, ако съда е глинене използвайте фурната.

Продукти за 4 порции: 1 консерва лозови листа, 1 ч.ч. ориз, 2 домата /пресни или от консерва/, 2 глави лук, 3 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, копър, черен пипер, сол.

Зимни лозови сарми
18043
 

Последни материали
Виж
Подготовка на почвата за засаждане на зимен чесън
Германия опростява изискванията към фермерите, вижте промените
Позиция на БАБХ във връзка с пътни инциденти със селскостопански животни
Министър Тахов: Парите за втория транш по украинската помощ ще бъдат осигурени
Бъдещата реколта от пшеница в Русия и Украйна е застрашена от суша
Съвет на ЕС
България ще поиска спиране на вноса на яйца от Украйна
Свързани материали
Виж
Стерилизирана царска туршия
Смесена туршия
Сурова рязана туршия
Класическа сурова туршия
Зелена туршия
Люти чушлета с грозде
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини