12 едри зелеви листа бланшираме 3 мин в кипяща подсолена вода. Измиваме ги със студена и ги отцеждаме. Останалото зеле нарязваме на тънко. Правим широки подложки от по 3 листа и посипваме с кимион. Ситно нарязания лук запържваме в топеното масло. Смесваме с месото, галетата, яйцето и сметаната, подправяме със сол и черен пипер. Разделяме масата на 4 части, облепваме от всички страни по 1 парче топено сирене и ги слагаме върху листата. Завиваме сарми и ги завързваме с конец. Изпържваме ги от всички страни в останалото масло. Добавяме нарязаното зеле и бульона, захлупваме и варим 60 мин. Слагаме сармите в чинии върху изпържените парчета гърди. Соса от варенето смесваме със сметаната, кипваме и заливаме сармите.
Продукти за 4 порции: 1 зелка, сол, 1 с.л. смлян кимион, 140 г пушени гърди, 2 глави лук, 60 г топено масло, 400 г кайма смес, 4 парченца топено сирене с краставички и копър, 1 яйце, 8 с.л. галета, 3 с.л. сметана, смлян черен пипер, 250 мл зеленчуков бульон, 100 г сметана.