Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
05.04.2023 г.

Сарми с месо и топено сирене

Сарми с месо и топено сирене

12 едри зелеви листа бланшираме 3 мин в кипяща подсолена вода. Измиваме ги със студена и ги отцеждаме. Останалото зеле нарязваме на тънко. Правим широки подложки от по 3 листа и посипваме с кимион. Ситно нарязания лук запържваме в топеното масло. Смесваме с месото, галетата, яйцето и сметаната, подправяме със сол и черен пипер. Разделяме масата на 4 части, облепваме от всички страни по 1 парче топено сирене и ги слагаме върху листата. Завиваме сарми и ги завързваме с конец. Изпържваме ги от всички страни в останалото масло. Добавяме нарязаното зеле и бульона, захлупваме и варим 60 мин. Слагаме сармите в чинии върху изпържените парчета гърди. Соса от варенето смесваме със сметаната, кипваме и заливаме сармите.

Продукти за 4 порции: 1 зелка, сол, 1 с.л. смлян кимион, 140 г пушени гърди, 2 глави лук, 60 г топено масло, 400 г кайма смес, 4 парченца топено сирене с краставички и копър, 1 яйце, 8 с.л. галета, 3 с.л. сметана, смлян черен пипер, 250 мл зеленчуков бульон, 100 г сметана.

Сарми с месо и топено сирене
9553
 

Последни материали
Виж
Въпреки очевидно високите цени на поредния търг
Тайван упорито се придържа към вноса на хлебна пшеница само от САЩ
Отчет на държавната агенция
Близо за месец са изстреляни 4 024 ракети срещу градоносни облаци
Масов отказ да садят картофи
МЗХ
Напомняне - до 10 дни след градушките подайте сигнал за оглед!
Инвестиции
BASF прави нов завод за сярна киселина за полупроводници в Германия
Популацията им в България е около и над хиляда
ЕП разхлабва мерките за защита на вълците
Свързани материали
Виж
Сарми от кисело зеле със зеленчуци
Сарми с месо и топено сирене
Ароматна дроб сарма
Зимни лозови сарми
Странджанска дроб-сарма
Пролетни сарми
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини