Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
28.04.2015 г.

Лозови сърми с кайма

Хапки за гости
Лозови сърми с кайма

Омесвате добре каймата с подправките, оставяте да стегне за час в хладилника. Отцеждате водата от бурканите с лозови листа в отделен съд. Върху лист алуминиево фолио и с помощта на малка лъжичка слагате от каймата и навивате сърмите. Подреждате в глинен съд и захлупвате с чиния за да не се развият. Наливате една водна чаша от лозовия сок в съда със сърмите. Захлупвате и печете на предварително загрята на 220 градуса фурна до готовност (около 40 минути). Внимание: обикновено лозовите листа са солени и не се налага да се слага сол допълнително.

Продукти: два буркана лозови листа, 1 кг кайма с преобладаващо телешко месо, подправки – черен пипер, кимион, джоджен, бахар, сол или готова подправка за месо за фурна.

Лозови сърми с кайма
6118

Последни материали
Виж
Християнски празници
Лазаровден e, осем дни преди Великден!
Турция загърби руския слънчоглед за сметка на украинския
Африканската чума ще свие световното производство на свинско с 4 на сто
Овошките в Полша пострадаха сериозно от студовете
И през тази седмица продължи поевтиняването на основните зърнени култури
Седмичен обзор на Софийска стокова борса
С бюджета от 8 милиона евро по подмярката ще се покриват до 70 на сто от инвестициинните разходи
Организациите на дребни производители ще бъдат с предимство в проектите за къси вериги за доставки
Свързани материали
Виж
Пълнени тиквички
Вкусно
Топчета в кисело мляко
Владишки кюфтета
Кремсупа с топчета
Месни топки в кисело мляко
Зелеви сарми с кайма и прясна сланина
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам