Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
28.04.2015 г.

Лозови сърми с кайма

Хапки за гости
Лозови сърми с кайма

Омесвате добре каймата с подправките, оставяте да стегне за час в хладилника. Отцеждате водата от бурканите с лозови листа в отделен съд. Върху лист алуминиево фолио и с помощта на малка лъжичка слагате от каймата и навивате сърмите. Подреждате в глинен съд и захлупвате с чиния за да не се развият. Наливате една водна чаша от лозовия сок в съда със сърмите. Захлупвате и печете на предварително загрята на 220 градуса фурна до готовност (около 40 минути). Внимание: обикновено лозовите листа са солени и не се налага да се слага сол допълнително.

Продукти: два буркана лозови листа, 1 кг кайма с преобладаващо телешко месо, подправки – черен пипер, кимион, джоджен, бахар, сол или готова подправка за месо за фурна.

Лозови сърми с кайма
5894

Последни материали
Виж
Мнение
Еколози сигнализират за сеч в Борисовата градина
Напредък
Над 3 700 български стоки има по рафтовете в Кауфланд
Търговия
Турция ще засили вноса на пшеница въпреки по-високите цени
Интегриран национален план за климат и енергетика
До 2030 г. 32 на сто от енергията трябва да е от възобновяеми източници
Фонд Земеделие
Индикативният график за директните плащания ще бъде готов в края на януари
Намериха закопан бидон с гранати и взрив в Кърджалийско село
Свързани материали
Виж
Зелеви сарми с кайма и прясна сланина
Крокети с плънка от кайма
Руло по тетевенски
Леблебия с кайма и кисело мляко по турски
Зрял фасул с кайма
Аржентински соленки с кайма и яйца
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам