Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
28.04.2015 г.

Лозови сърми с кайма

Хапки за гости
Лозови сърми с кайма

Омесвате добре каймата с подправките, оставяте да стегне за час в хладилника. Отцеждате водата от бурканите с лозови листа в отделен съд. Върху лист алуминиево фолио и с помощта на малка лъжичка слагате от каймата и навивате сърмите. Подреждате в глинен съд и захлупвате с чиния за да не се развият. Наливате една водна чаша от лозовия сок в съда със сърмите. Захлупвате и печете на предварително загрята на 220 градуса фурна до готовност (около 40 минути). Внимание: обикновено лозовите листа са солени и не се налага да се слага сол допълнително.

Продукти: два буркана лозови листа, 1 кг кайма с преобладаващо телешко месо, подправки – черен пипер, кимион, джоджен, бахар, сол или готова подправка за месо за фурна.

Лозови сърми с кайма
5558

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
През изминалото денонощие са изгоряли 30 кошера и над 400 бали слама
Нелеп инцидент
Три годишно дете отне живота на 63 годишна жена от село Долно Лешко
Връчиха годишните награди за борба с престъпленията срещу природата
Очаква се неравномерно поникване на пшеницата през зимния период
Сушата ще е основен проблем в Европа и Черноморския регион за зърнопроизводството
Декоративни растения
Маклура (адамова ябълка) – декоративно и лечебно растение
Есенна супа
Свързани материали
Виж
Аржентински соленки с кайма и яйца
Спаначена супа с кайма
Чилийски шницели
Хапва се горещо
Пикантна кайма с ориз
Мексикански огретен
Тутманик с кайма
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам