Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
28.04.2015 г.

Лозови сърми с кайма

Хапки за гости
Лозови сърми с кайма

Омесвате добре каймата с подправките, оставяте да стегне за час в хладилника. Отцеждате водата от бурканите с лозови листа в отделен съд. Върху лист алуминиево фолио и с помощта на малка лъжичка слагате от каймата и навивате сърмите. Подреждате в глинен съд и захлупвате с чиния за да не се развият. Наливате една водна чаша от лозовия сок в съда със сърмите. Захлупвате и печете на предварително загрята на 220 градуса фурна до готовност (около 40 минути). Внимание: обикновено лозовите листа са солени и не се налага да се слага сол допълнително.

Продукти: два буркана лозови листа, 1 кг кайма с преобладаващо телешко месо, подправки – черен пипер, кимион, джоджен, бахар, сол или готова подправка за месо за фурна.

Лозови сърми с кайма
5763

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Проведе се Дванадесетата годишна работна среща на министрите на земеделието от държавите от Югоизточна Европа
Обеззаразете градината и оранжерията преди новия сезон
България представи автохтонни породи животни на Международното изложение в Хановер – EuroTier 2018 г.
Есенен цъфтеж при плодните и декоративни растения
Показват най-добрите чаши за вино Riedel на изложение в София
Руло по тетевенски
Свързани материали
Виж
Руло по тетевенски
Леблебия с кайма и кисело мляко по турски
Зрял фасул с кайма
Аржентински соленки с кайма и яйца
Спаначена супа с кайма
Чилийски шницели
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам