Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.05.2018 г.

Пролетни сарми

Пролетни сарми

Сваряваме ориза в 1 ч.ч. леко подсолена вода. Почистваме лука, нарязваме го на ситно и го задушаваме в олиото и 2 с.л. вода. Когато остане на мазнина, прибавяме сварения и отцеден ориз, ситно нарязания копър, разбитото яйце, черен пипер и сол на вкус. Попарваме леко лозовите листа и завиваме в тях сарми от приготвената смес. Нареждаме сармите на дъното на тенджера (аз предпочитам в гювеч във фурната) плътно една до друга, заливаме ги с топла вода, колкото да ги покрие, притискаме с чиния и варим на тих огън. Отделно разбиваме яйцата за соса, прибавяме препеченото брашно и варим на тих огън. Когато сосът се посгъсти, прибавяме сметаната, разбъркваме и отстраняваме от огъня. Поднасяме соса в сосиера.

Продукти: 500 г агнешка кайма / може и телешка/, 2-3 стръка пресен лук, 1 к.ч. ориз, 5-6 с.л. олио, 1 яйце, 1 с.л. ситно нарязан копър, 20-25 млади лозови листа, черен пипер, сол; за соса: 1 кофичка сметана, 2 яйца, 1 с.л. препечено брашно, сол.

Пролетни сарми
15536

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Положителният резултат за заболяването е потвърден лабораторно
Откриха ново огнище на птичи грип в Пловдивско
След съдебно постановление
Никой не може да запазва права върху вкуса на продуктите в ЕС
Въпреки спада за месеца продажбите на комбайни запазват силен ръст от началото на годината
Продажбите на малките трактори са в основата на ръста на пазара в САЩ
В рамките на митническа проверка
Откриха над 27 000 литра нелегално вино в стопанска постройка в Ямболско
При темпо от около 2 милиарда броя за годината
Украйна върви към рекорд в износа на яйца
Водим в класацията на вносителите на пшеница в Обединеното кралство от началото на сезона
България се превръща в житницата на Великобритания
Свързани материали
Виж
Странджанска дроб-сарма
Родопски зелеви сарми
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам