Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.05.2018 г.

Пролетни сарми

Пролетни сарми

Сваряваме ориза в 1 ч.ч. леко подсолена вода. Почистваме лука, нарязваме го на ситно и го задушаваме в олиото и 2 с.л. вода. Когато остане на мазнина, прибавяме сварения и отцеден ориз, ситно нарязания копър, разбитото яйце, черен пипер и сол на вкус. Попарваме леко лозовите листа и завиваме в тях сарми от приготвената смес. Нареждаме сармите на дъното на тенджера (аз предпочитам в гювеч във фурната) плътно една до друга, заливаме ги с топла вода, колкото да ги покрие, притискаме с чиния и варим на тих огън. Отделно разбиваме яйцата за соса, прибавяме препеченото брашно и варим на тих огън. Когато сосът се посгъсти, прибавяме сметаната, разбъркваме и отстраняваме от огъня. Поднасяме соса в сосиера.

Продукти: 500 г агнешка кайма / може и телешка/, 2-3 стръка пресен лук, 1 к.ч. ориз, 5-6 с.л. олио, 1 яйце, 1 с.л. ситно нарязан копър, 20-25 млади лозови листа, черен пипер, сол; за соса: 1 кофичка сметана, 2 яйца, 1 с.л. препечено брашно, сол.

Пролетни сарми
25880
 

Последни материали
Виж
Има и по 50 лева, което според производител е абсурдно
Козунаците за Веикден са поскъпнали с около 5 на сто заради ДДС
Фермата с новия случай е известна с изключителни мерки за биосигурност
Германия отново е свободна от шап, Унгария откри пето огнище
Пак за 120 000 тона и срокове на доставка през август и септември
Йордания отмени търга за фуражен ечемик и насрочи нов за 23 април
Правят се последните домашни приготовления за Великден
На Велика събота духът на Иисус Христос разкъсва оковите на ада
В птицекомбината в Мизия цените не са променяни от 2 години
Производител не очаква яйцата за Великден да поскъпват
Полезни съвети
Трипс – големи проблеми от малък вредител
Свързани материали
Виж
Сарми от кисело зеле със зеленчуци
Сарми с месо и топено сирене
Сарми с месо и топено сирене
Ароматна дроб сарма
Зимни лозови сарми
Странджанска дроб-сарма
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини