Накисваме зрелия фасул от вечерта до сутринта. Сутринта го отцеждаме, заливаме го с 1,5 л студена вода и го варим на умерен огън. След 30 мин слагаме пушените свински ребра и продължаваме да варим, докато месото по ребрата омекне. Изваждаме ребрата, отделяме месото, нарязваме го на малки хапки и го връщаме в чорбата. Отделно в олиото задушаваме ситно нарязания лук, към който прибавяме брашното. Отстраняваме съда от огъня, поръсваме с червения пипер, наливаме 1 к.ч. топла вода, посоляваме на вкус, разбъркваме добре и сипваме запръжката, като разбъркваме с дървена лъжица. Поднасяме чорбата, поръсена със ситно нарязан джоджен.
Продукти за 4 порции: 1 ч.ч. зрял боб, 250 г пушени свински ребра, 2 с.л. олио, 1 глава лук, 1 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, джоджен, сол.




