Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Лозови сарми с леща

Синор.БГ / 08.12.2025 г.
Лозови сарми с леща

Накисваме лещата за 3-4 часа в гореща подсолена вода. Отцеждаме я и смесваме с ориза, нарязания на дребно лук, олиото, подправките, доматите и настърганите картофи (1 картоф оставяме цял) и посоляваме. С плънката и лозовите листа свиваме сармички. Нареждаме ги в тенджера, дъното на която сме покрили с нарязания на кръгчета картоф. Покриваме отгоре с лозови листа и затискаме с чиния. Прибавяме толкова вода, че да достига до ръба на чинията. Варим сармите на тих огън.

Продукти: около 40 лозови листа, 100 г леща, 200 г ориз, 1 глава лук, магданоз, джоджен, 3-4 домата, 5-6 картофа, ябълков оцет, 3 с. л. олио, бахар, черен пипер, сол.

Лозови сарми с леща
252
 

Последни материали
Виж
Предстоящо
На 9 ноември Комисията по бюджети в ЕП ще представи доклада си по МФР 2028-2034
Турция инвестира 54,5 млн евро в защита на местните породи и развитие на животновъдството
Лозови сарми с леща
Статистика
Исторически спад: След 20 години фермерите засяха под 10 млн. декара с пшеница
FAO. Световното производство на зърно през 2025/26 ще надхвърли 3 млрд. т
Форум в София
Марио Милушев с ключови акценти и новини за бъдещата ОСП след 2027 г.
Свързани материали
Виж
Леща по манастирски
Леща по индийски
Крем супа от леща
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Супа от леща за напреднали
Очаква се увеличаване на площите с леща с 30 на сто
Скъпите торове и обезценяването на лирата отказват турските фермери от пшеницата
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини