Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пълнена постна зелка

Синор.БГ / 30.10.2025 г.
Пълнена постна зелка

Пържим лука, нарязан на дребно. Слагаме нарязаните моркови и целина, а след като се позадушат прибавяме нарязаните патладжан и картофи. Пържим, докато омекнат. Прибавяме подправките и червените домати, нарязани на ситно. Пълним зелката с приготвения фарш, като внимателно я подреждаме в малък съд. Заливаме с доматен сос и вода и оставяме да ври със затворен капак. Изваждаме зелката, когато се задуши напълно, режем я на порции и сервираме с масло и препържен сухар.

Продукти: 1 зелка, 60 г ориз, 100 г мазнина, 50 г сухар, 2-3 червени домата, 1/2 ч. л. червен пипер, 2 моркова, парче целина, 1 патладжан, 200 г картофи, 1 глава стар лук, черен пипер, сол.

Пълнена постна зелка
2876
 

Последни материали
Виж
БАБХ отлага датата на влизане в сила на Тарифата за таксите
Преведени са по сметките на 4 414 стопани
ДФЗ изплати преходната помощ за овце и кози - същата като миналата година
Многодишните договори за земята - на трупчета
Същинският диалог за поземлената реформа май се отлага за 2026 г.
МЗХ пусна обществена поръчка
Въпрос за 200 хил. лв.: Как България се е справила със Стратегическия план за земеделие?
Решения на МС
Кабинетът улеснява достъпа до напояване с промени в Закона за водите
Грижи през есента
Компост или оборски тор – възможности за избор
Свързани материали
Виж
Вкусни цариградски кюфтета
Бобена чорба с пушени свински ребра
Бърза манджа със зелени домати
Пиле по мексикански
Пълнена печена тиква
Чорба от агнешки дреболии
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини