Начало » Хоби земеделие » Малката градина
08.05.2020 г.

Разсада на патладжана се прихваща бавно

Разсада на патладжана се прихваща бавно

Имайте предвид, че патладжаните се прихващат бавно. Лекото завяхване в обедните часове не бива да ви тревожи и не бързайте с поливките. Кореновата система още не е възстановена и не може да доставя вода, макар и в почвата видимо да я има. Загиналите растения си проличават най-добре 5-6 дни след разсаждането и тогава на тяхно място се засаждат нови.

Първото окопаване се извършва три седмици след разсаждането, когато корените са укрепнали. Тогава растения може да се подхранят с малко амониева селитра или с размит във вода пресен органичен тор.

Имайте предвид, че патладжанът се напада много от колорадския бръмбар. Преглеждайте редовно, за да вземете навреме мерки.

Многоядни бръмбари застрашават културните растения

Разсада на патладжана се прихваща бавно
1642

Последни материали
Виж
Съвети към градинаря
Искате богата доматена реколта – имате я!
Делът на европейските страни вм износа е близо три четвърти
Продажбите на вино в света намаляха с над 4 на сто през миналата година
Очаква се обаче седмица на валежи
Само южна Русия остава суха от целия Черноморски регион
По-добред да бъдат отписани
Над 66,4 милиона лева невърнати заеми от 2008 г. са разсрочени до ноември 2020 г.
Прогноза за времето
До 15 юни ще преобладават дъждовете, след 16-и очаквайте юлски горещини
Постановление 70 за защита на родните стоки
В супермаркетите ще се допуска кисело мляко само с до 1,6 процента сухо мляко
Свързани материали
Виж
Да си отгледаме средноранен патладжан
Беломорска мусака
Туршия от пържени патладжани
За зимата
Запържена туршия
Трябва ли да се премахват листата на патладжана – за и против
Чорба от патладжани
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам