Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.09.2024 г.

Мариновани пържени пиперки и патладжани

За зимата
Мариновани пържени пиперки и патладжани

Почистваме чушките от дръжките и семената. Изпържваме ги леко в сгорещено олио и оставяме да изстинат. Нарязваме патладжаните на филийки с дебелина 1 см, посоляваме  и оставяме да престоят 2-3 часа. Отцеждаме филийките от солената вода и ги пържим в сгорещеното олио. Оставяме да изстинат напълно. Редим в буркани ред патладжани, ред пиперки, ред чесън, поръсваме със зелените подправки, зърна черен пипер и дафинови листа и така до напълване на буркана. Приготвяме марината от оцета, солта и водата, като ги оставяме да кипнат. Заливаме зеленчуците с охладената марината и отгоре наливаме олио, докато ги покрие 1-2 см. Притискаме с тежест и съхраняваме на студено. 

Продукти: 3 кг пиперки, 3 кг патладжани, 200 г листа от целина, 3 връзки магданоз, 2 л олио,100 г чесън, 10 дафинови листа, 1 пакетче черен пипер; за маринатата: на 2 л вода – 300 г сол, 4 л оцет

Мариновани пържени пиперки и патладжани
57850
 

Последни материали
Виж
Азотна фиксация от въздуха с Утриша™ N
Как да намалим торовите норми без това да влияе на добива?
„Напоителни системи“
На 28 април определят графиците за напояване за май
„Софийска вода“
Еврокомисарят по климата Вопке Хукстра ще посети пречиствателната станция на София
Местните протестират
Фотоволтаичен парк върху 12 хил. дка ще остави без пасища животновъди в Средец
Секторът на дребен рогат добитък се срива
Българското месо от овце и кози е по-малко от това, което внасяме
През октомври 2025 г.
МС одобри споразумение за конференцията за винен туризъм в Пловдив
Свързани материали
Виж
Консерва патладжани по балкански
Кисело зеле на глави
Олиото у нас обаче се оказва на сметка в сравнение с турското
Българите масово купуват от Одрин зеленчуците за зимнината
Консервиране
Домати с чесън
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини