Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
05.11.2024 г.

Класическо кьопоолу

Класическо кьопоолу

Изпечените и обелени патладжани наситняваме с остър нож върху дървена дъска, още докато са топли. Дъската слагаме под наклон, за да се оттича сока им. Прекарваме ги през машинка за месо и ги смесваме с изпечените и смлени червени чушки, обелените и настъргани домати и наситнените зелени подправки. Прибавяме сока от патладжаните, посоляваме, разбъркваме хубаво и прехвърляме сместа в дълбока тенджера. Възвираме и варим 5-6 мин, бъркайки непрекъснато. Насипваме кьопоолуто в буркани, затваряме и стерилизираме 30 мин. 

Продукти: 8 кг патладжани, 1,5 кг червени или зелени чушки “Капия”, 500 г червени домати, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 200 г сол.

Класическо кьопоолу
5482
 

Последни материали
Виж
Само за производството на брашно за износ, сринал се с над 40 на сто през сезона
Турция разреши безмитен внос на пшеница, но с условие
Сривът е особено силен при соевото и слънчогледовото масло
Вносът на растителни масла за готвене в Индия удари 4-годишно дъно
Освен в окръг Дунайска стреда болестта може да има огнища и в Комарно
Откриха 3 огнища на шап в Словакия близо до границата с Унгария
Правила за пикиране на разсада за пипер
Близо 8% от аграрния стокообмен на България се формира от търговията с Германия
Мита върху вноса на американската царевица и соя удрят животновъдния отрасъл на Евросъюза
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини