Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
05.11.2024 г.

Класическо кьопоолу

Класическо кьопоолу

Изпечените и обелени патладжани наситняваме с остър нож върху дървена дъска, още докато са топли. Дъската слагаме под наклон, за да се оттича сока им. Прекарваме ги през машинка за месо и ги смесваме с изпечените и смлени червени чушки, обелените и настъргани домати и наситнените зелени подправки. Прибавяме сока от патладжаните, посоляваме, разбъркваме хубаво и прехвърляме сместа в дълбока тенджера. Възвираме и варим 5-6 мин, бъркайки непрекъснато. Насипваме кьопоолуто в буркани, затваряме и стерилизираме 30 мин. 

Продукти: 8 кг патладжани, 1,5 кг червени или зелени чушки “Капия”, 500 г червени домати, 1 връзка магданоз, 1 връзка копър, 200 г сол.

Класическо кьопоолу
5773
 

Последни материали
Виж
Оторизирани са над 8 млн. лева
142 061 био пчелни семейства са заявени за подпомагане от 763 кандидати през 2024 г.
Почти 15 000 дка гори са опожарени върхово
Горските пожари през 2024 г. са засегнали площ от 170 000 дка в страната
ОИСР успешно приключи прегледа на политиките в българското земеделие
Очертаващият се недостиг от новата реколта в Украйна подкрепя цените
Германия разшири с над 2 на сто засетите площи с есенна рапица
Промени в последния момент
Отпада изискването да се заявяват правни основания за поливни площи
В агенцията за градушки те са 22%
482-ма пенсионери работят в администрациите към МЗХ
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини