Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
30.10.2024 г.

Туршия от патладжани със зеле

Туршия от патладжани със зеле

Избираме здрави патладжани, отрязваме им дръжките и ги разполовяваме надлъжно. Издълбаваме семенната част, посоляваме и ги оставяме 30 мин да си пуснат горчивия сок. Отцеждаме и ги бланшираме във вряща подсолена вода 4-5 мин. Прехвърляме ги в гевгир, обливаме ги със студена вода, отцеждаме и ги оставяме напълно да изстинат. Пълним ги с посолената и леко намачкана плънка от ситно нарязано зеле, настъргани  моркови, наситнени чесън, магданоз и листа от целина. Слепваме половинките две по две и ги превръзваме през средата с клонче целина. Сваряваме саламура от изброените продукти, прецеждаме, оставяме я да изстине и заливаме с нея подредените в буркани патладжани. Затваряме бурканите с целофан и конец или с пластмасови капачки и прибираме туршията на сухо и хладно място.

Продукти: по-малки патладжани, ситно нарязано зеле, настъргани моркови, наситнени чесън, магданоз, листа от целина и сол; за саламурата: на 1 л оцет, 1 л вода, 1 ч.ч. сол

Туршия от патладжани със зеле
1732
 

Последни материали
Виж
Фермерите да засилят продажбите на високи цени, съветват от Зърнената борса на Украйна
Цените на слънчогледа в Украйна могат да тръгнат надолу
Предстоящо
Безплатни онлайн обучения за фермери до края на годината
Статистиката на МЗХ към 24 октомври
Бавно наваксват изоставането при есенната сеитба
Предстоящо
На 14 ноември се провежда Международен симпозиум по храните
Защитните зони в акваторията ни
На 31 октомври се отбелязва Международният ден на Черно море
Румъния отпусна de minimis от 1 000 евро на 1 000 кв. метра оранжерия
Свързани материали
Виж
Парена туршия
Маринован карфиол
Парена туршия
Туршия от зрели краставици и червени чушки
Рязано кисело зеле с ябълки
Пикантна търновска туршия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини