Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Туршия от патладжани със зеле

Синор.БГ / 30.10.2024 г.
Туршия от патладжани със зеле

Избираме здрави патладжани, отрязваме им дръжките и ги разполовяваме надлъжно. Издълбаваме семенната част, посоляваме и ги оставяме 30 мин да си пуснат горчивия сок. Отцеждаме и ги бланшираме във вряща подсолена вода 4-5 мин. Прехвърляме ги в гевгир, обливаме ги със студена вода, отцеждаме и ги оставяме напълно да изстинат. Пълним ги с посолената и леко намачкана плънка от ситно нарязано зеле, настъргани  моркови, наситнени чесън, магданоз и листа от целина. Слепваме половинките две по две и ги превръзваме през средата с клонче целина. Сваряваме саламура от изброените продукти, прецеждаме, оставяме я да изстине и заливаме с нея подредените в буркани патладжани. Затваряме бурканите с целофан и конец или с пластмасови капачки и прибираме туршията на сухо и хладно място.

Продукти: по-малки патладжани, ситно нарязано зеле, настъргани моркови, наситнени чесън, магданоз, листа от целина и сол; за саламурата: на 1 л оцет, 1 л вода, 1 ч.ч. сол

Туршия от патладжани със зеле
21064
 

Последни материали
Виж
Решения на МС
Правителството одобри специален режим без ДДС за малки фирми
Решения на Министерския съвет
Агенцията по горите получи държавен имот в София за служебни нужди
Форум, организиран от МТСП
Търговски вериги търсят българи от Германия, готови да се завърнат в Родината
БАБХ - проверки
Незабавна реакция след сигнал за животински кости на сметище край Нова Загора
По-малко разсадници, но повече дървета за паркове и улици в Германия
Допълнителни 470 милиона рубли (около 4,7 млн евро) за благоустрояване на селските домове в Русия
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Маринован карфиол
Парена туршия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини