Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.12.2019 г.

Боб в тава

Боб в тава

Почистваме и измиваме боба, изсипваме го в тенджера и покриваме с вода. Щом заври, сипваме 1 ч.л. сода бикарбонат и веднага го сваляме от огъня. Изливаме водата и изплакваме много добре боба и тенджерата. След това отново го сипваме с вода в тенджерата и слагаме да се вари на огъня. Прибавяме ситно нарязаните лук, морков и чушката. Подправяме с джоджен, девесил и босилек. Добавяме и 1 ч.л. захар и оставаме да ври до пълна готовност. Сваляме боба от огъня и го посоляваме. На горещия котлон слагаме тавата за печене и наливаме в нея олио. Като се сгорещи, поръсваме с червен пипер и заливаме с настърганите обелени домати или нарязани ситно, ако са стерилизирани. Оставяме доматите да се изпържат, докато се поизпари водата им. Изсипваме в тавата боба (ако водата му е много, сипваме само гъстото). Поставяме лютите чушлета и печем боба в силна фурна, докато сосът изври и отгоре са запече леко.

Продукти: 200 г боб, 1 морков, 1 глава лук, 1 суха червена чушка, девесил, джоджен, босилек, сол, захар, олио, 3 домата, може от консерва, червен пипер, 3 червени сухи люти чушлета.

Боб в тава
4992

Последни материали
Виж
Освен цените намаляват и данъчните измами от страна на търговците
Понижаването на ДДС за плодовете и зеленчуците в Латвия дава резултат
Средните денонощни температури са на максимум от над 40 години
Никога есенниците в Централна Европа не са били толкова уязвими на студ
Танева пред Съвета на ЕС
България настоява да се изработи наръчник за биосигурност в ЕС
Иновативни продукти
Българи изобретиха шоколадов пробиотик
Регистрацията на нова техника
Борбата с климата ограничи инвестициите в трактори и комбайни през 2019 г.
Беломорска мусака
Свързани материали
Виж
Спагети с кайма и зрял боб
Зимна супа от фасул
Боб с кисело зеле и свинско на фурна
Бобовите култури са задължителни в градината
Сред тях е и градоначалникът на Бобов дол
Десетки кметове от Европа подписаха обща декларация за преход към нисковъглеродна икономика
Съвети за градинари
Прибирайте фасула при 14-16 процента влажност на семената
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам