Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
20.12.2024 г.

Сарми с боб

Сарми с боб

Пасираме сварения фасул, докато е топъл. Прибавяме опържения в маслото ситно нарязан лук, изчистения и изплакнат в няколко води ориз, яйцата, сол и черен пипер. Разбъркваме хубаво сместа и я оставяме да престои половин час. Непосредствено преди да завием сармите прибавяме в плънката брашното, изпържено до поруменяване в маслото. Изтъняваме зелевите листа и завиваме стегнати сарми. Нареждаме ги плътно в разлата тенджера, притискаме с плитка чиния и ги заливаме с разредената във вода салца. Варим около 45 мин. Размиваме брашното за соса на гладка кашичка с вода и я сипваме във врящото ястие. Внимателно разклащаме тенджерата и готвим още 5-10 мин. Оставяме сармите малко да поизстинат и ги застройваме с разбитите в киселото мляко яйца. Непосредствено преди сервиране заливаме сармите със зачервено с червен пипер врящо масло. 

Продукти за 5-6 порции:1 глава кисело зеле, 250 г сварен боб, 2-3 глави лук, 1-2 с.л. масло, 1 яйце, сол, черен пипер, 100 г ориз, запръжка от 1 с.л. масло и 1 с.л. брашно, 1-2 с.л. салца или 3-4 пресни по-едри домата; за соса:1/2 с.л. брашно, 1 яйце, 2-3 с.л. кисело мляко /или сметана/, врящо масло, зачервено с червен пипер.

Сарми с боб
6096
 

Последни материали
Виж
Министерство на иновациите и растежа
Начало на информационната кампания за иновации в малките и средни предприятия
Турският президент Реджеп Ердоган се обяви за възобновяване на „зърнената сделка“
Министърът на енергетика Жечо Станков
Приоритет на държавата са инвестициите в солари за домакинствата
Българска роза отчете ръст на продажбите на гюлово масло
Предстоящо
От 24 януари очаквайте 5-то издание на Менторската програма за бизнес дамите
Период на поникване на семената на различните култури
Свързани материали
Виж
Телешко – голи сарми
Сарми по сръбски
Руски сарми
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини