Пасираме сварения фасул, докато е топъл. Прибавяме опържения в маслото ситно нарязан лук, изчистения и изплакнат в няколко води ориз, яйцата, сол и черен пипер. Разбъркваме хубаво сместа и я оставяме да престои половин час. Непосредствено преди да завием сармите прибавяме в плънката брашното, изпържено до поруменяване в маслото. Изтъняваме зелевите листа и завиваме стегнати сарми. Нареждаме ги плътно в разлата тенджера, притискаме с плитка чиния и ги заливаме с разредената във вода салца. Варим около 45 мин. Размиваме брашното за соса на гладка кашичка с вода и я сипваме във врящото ястие. Внимателно разклащаме тенджерата и готвим още 5-10 мин. Оставяме сармите малко да поизстинат и ги застройваме с разбитите в киселото мляко яйца. Непосредствено преди сервиране заливаме сармите със зачервено с червен пипер врящо масло.
Продукти за 5-6 порции:1 глава кисело зеле, 250 г сварен боб, 2-3 глави лук, 1-2 с.л. масло, 1 яйце, сол, черен пипер, 100 г ориз, запръжка от 1 с.л. масло и 1 с.л. брашно, 1-2 с.л. салца или 3-4 пресни по-едри домата; за соса:1/2 с.л. брашно, 1 яйце, 2-3 с.л. кисело мляко /или сметана/, врящо масло, зачервено с червен пипер.