Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.12.2024 г.

Пълнени чушки с боб и орехи

Пълнени чушки с боб и орехи

Попарваме чушките във вряла вода, отцеждаме и ги почистваме от семето. Сваряваме фасула, отцеждаме го и го счукваме в хаванче или прекарваме през машинката за месо. Счукваме орехите, почистваме ги и смиламе. Запържваме наситнения лук в олиото. Прибавяме пюрирания фасул и счуканите орехи и също ги позапържваме. Накрая сипваме подправките, разбъркваме и с получената смес напълваме чушките. Нареждаме ги в тавичка, заливаме с малко олио (може и малко доматено пюре, размито във вода) и ги печем във фурната.

Продукти: 500 г зрял фасул, 20-30 ореха, 15-20 сухи чушки, сол, черен пипер, джоджен, 2-3 глави лук, олио.

Пълнени чушки с боб и орехи
16684
 

Последни материали
Виж
Практика
Подхранване за ограничаване на нитратите в зеленчуците
С най-голяма сума в ЕС е Полша
България ще получи 22,3 млрд. евро за земеделие, региони и миграция след 2027 г.
Индикативен график
В отпускарския сезон никой не работи по интервенцията за агроекология
Северните държави и Германия са с най-малко
България и още 4 страни сме на второ място по брой на официалните празници, първа е Кипър
Предстоящо
Ден на полето от 22 до 24 юли край Балчик
МЗХ предлага продажба на 263 имота
Стотици ветеринарни лечебници от годините на ТКЗС са в списък за продажби
Свързани материали
Виж
Ниските цени правят производството му нерентабилно
Сушата унищожи и тазгодишната реколта български боб, вносът е 90 на сто
Агне, пълнено с боб
Боб чорба с киселец
Боб със свински крачета
Бобена плакия
Сарми с боб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини