Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пълнени чушки с боб и орехи

Синор.БГ / 17.12.2024 г.
Пълнени чушки с боб и орехи

Попарваме чушките във вряла вода, отцеждаме и ги почистваме от семето. Сваряваме фасула, отцеждаме го и го счукваме в хаванче или прекарваме през машинката за месо. Счукваме орехите, почистваме ги и смиламе. Запържваме наситнения лук в олиото. Прибавяме пюрирания фасул и счуканите орехи и също ги позапържваме. Накрая сипваме подправките, разбъркваме и с получената смес напълваме чушките. Нареждаме ги в тавичка, заливаме с малко олио (може и малко доматено пюре, размито във вода) и ги печем във фурната.

Продукти: 500 г зрял фасул, 20-30 ореха, 15-20 сухи чушки, сол, черен пипер, джоджен, 2-3 глави лук, олио.

Пълнени чушки с боб и орехи
17246
 

Последни материали
Виж
Тайната на успешните
Историята на мощния кооператив в Италия ВОГ започва от 19 век с 22-ма фермери
Времето ще се затопли към края на следващата седмица
Пиле по мексикански
Испания стартира Национална филмова поредица за жени от селските райони
Бобовите култури фиксират азота и обогатяват почвата
Не са завършени процедурите за износ на българска пшеница, рапичен шрот и фуражи за Китай
Свързани материали
Виж
Бобовите култури фиксират азота и обогатяват почвата
Прогноза на експертите на Copa и Cogeca за зърнени, маслодайни и протеинови култури за 2025
Ниските цени правят производството му нерентабилно
Сушата унищожи и тазгодишната реколта български боб, вносът е 90 на сто
Агне, пълнено с боб
Боб чорба с киселец
Боб със свински крачета
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини