Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.12.2024 г.

Пълнени чушки с боб и орехи

Пълнени чушки с боб и орехи

Попарваме чушките във вряла вода, отцеждаме и ги почистваме от семето. Сваряваме фасула, отцеждаме го и го счукваме в хаванче или прекарваме през машинката за месо. Счукваме орехите, почистваме ги и смиламе. Запържваме наситнения лук в олиото. Прибавяме пюрирания фасул и счуканите орехи и също ги позапържваме. Накрая сипваме подправките, разбъркваме и с получената смес напълваме чушките. Нареждаме ги в тавичка, заливаме с малко олио (може и малко доматено пюре, размито във вода) и ги печем във фурната.

Продукти: 500 г зрял фасул, 20-30 ореха, 15-20 сухи чушки, сол, черен пипер, джоджен, 2-3 глави лук, олио.

Пълнени чушки с боб и орехи
14439
 

Последни материали
Виж
Период на поникване на семената на различните култури
Телешка супа с боб
Изложителите
И на „Зелената седмица“ българското песто от тученица удиви германците
Академия за предприемачество в земеделието започва след 61 дни
Протест на 23 януари
Еколози настояват агроминистерството да се включи в защитата на парка „Сините камъни”
Фондът на фондовете
От 22 януари до 5 февруари ще има консултации за бизнеса за води, отпадъци и дигитализация
Свързани материали
Виж
Бобена плакия
Сарми с боб
Празничен фасул
Зрял фасул с праз и маслини
Зрял фасул с ориз по чирпански
Зрял фасул в гювечета
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини