Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.12.2024 г.

Пълнени чушки с боб и орехи

Пълнени чушки с боб и орехи

Попарваме чушките във вряла вода, отцеждаме и ги почистваме от семето. Сваряваме фасула, отцеждаме го и го счукваме в хаванче или прекарваме през машинката за месо. Счукваме орехите, почистваме ги и смиламе. Запържваме наситнения лук в олиото. Прибавяме пюрирания фасул и счуканите орехи и също ги позапържваме. Накрая сипваме подправките, разбъркваме и с получената смес напълваме чушките. Нареждаме ги в тавичка, заливаме с малко олио (може и малко доматено пюре, размито във вода) и ги печем във фурната.

Продукти: 500 г зрял фасул, 20-30 ореха, 15-20 сухи чушки, сол, черен пипер, джоджен, 2-3 глави лук, олио.

Пълнени чушки с боб и орехи
15782
 

Последни материали
Виж
Гъсениците педомерки - напаст за овощни и горски видове!
В Евросъюза производството на пшеница скача с 11,4%
Рекордна реколта от пшеница в света през 2025/26 г.
Проекторешението е внесено в парламента
Университетът в Плевен ще разкрие Факултет по ветеринарна медицина
До 14 май се подават заявленията в ЕК
Държавна защита за водата от четири минерални извора
МИГ-Троян, Априлци, Угърчин
На 17 май Троян кани на празника на пъстрата трапеза и шевицата
Мнението на бранша
Фермери искат отмяна на санкциите за движение на модерни трактори по пътищата
Свързани материали
Виж
Агне, пълнено с боб
Боб чорба с киселец
Боб със свински крачета
Бобена плакия
Сарми с боб
Празничен фасул
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини