Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.12.2024 г.

Пълнени чушки с боб и орехи

Пълнени чушки с боб и орехи

Попарваме чушките във вряла вода, отцеждаме и ги почистваме от семето. Сваряваме фасула, отцеждаме го и го счукваме в хаванче или прекарваме през машинката за месо. Счукваме орехите, почистваме ги и смиламе. Запържваме наситнения лук в олиото. Прибавяме пюрирания фасул и счуканите орехи и също ги позапържваме. Накрая сипваме подправките, разбъркваме и с получената смес напълваме чушките. Нареждаме ги в тавичка, заливаме с малко олио (може и малко доматено пюре, размито във вода) и ги печем във фурната.

Продукти: 500 г зрял фасул, 20-30 ореха, 15-20 сухи чушки, сол, черен пипер, джоджен, 2-3 глави лук, олио.

Пълнени чушки с боб и орехи
4292
 

Последни материали
Виж
Индикативен график
Започва прием на проекти на фермерските групи и организации
От днес до 21 декември в Букурещ се провежда голям фермерски „Коледен панаир“
Изслушване в парламента
Тахов: България очаква доклада на ЕК за чумата по овцете до края на деня
Предстоящо
От 20 до 22 декември посетете изложението „Моята Еко Коледа“ в Ларгото на София
ДФЗ изплати 122 млн. лв. обвързана подкрепа на 11 883 животновъди
Над 40 хиляди българи си искат старите сортове
Сложни дискусии по нов европейски регламент за хибридите
Свързани материали
Виж
Празничен фасул
Зрял фасул с праз и маслини
Зрял фасул с ориз по чирпански
Зрял фасул в гювечета
Боб с кисело зеле
Зрял фасул със сланина
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини