Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.12.2024 г.

Пълнени чушки с боб и орехи

Пълнени чушки с боб и орехи

Попарваме чушките във вряла вода, отцеждаме и ги почистваме от семето. Сваряваме фасула, отцеждаме го и го счукваме в хаванче или прекарваме през машинката за месо. Счукваме орехите, почистваме ги и смиламе. Запържваме наситнения лук в олиото. Прибавяме пюрирания фасул и счуканите орехи и също ги позапържваме. Накрая сипваме подправките, разбъркваме и с получената смес напълваме чушките. Нареждаме ги в тавичка, заливаме с малко олио (може и малко доматено пюре, размито във вода) и ги печем във фурната.

Продукти: 500 г зрял фасул, 20-30 ореха, 15-20 сухи чушки, сол, черен пипер, джоджен, 2-3 глави лук, олио.

Пълнени чушки с боб и орехи
15846
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2024
Определена е окончателната ставка за допълнителното преразпределително подпомагане
Бюджетът ще е 9,5 млн. евро
Сдружени земеделци ще могат да кандидатстват за къси доставки през септември
Аржентински експерти представиха иновативни стратегии за устойчиво земеделие
Времето изтича на 20 юни
МЗХ призова депутатите за спешна корекция в закона, за да паднат наемите за пасища
В части от южна Европа обаче паднаха двойни на обичайните количества валежи
Рекордна суша в Германия застрашава новата реколта
С 12,5% протеин и доставка между 15 август и 15 октомври в 4 пристанища
Саудитска Арабия обяви търг за внос на 655 000 тона хлебна пшеница
Свързани материали
Виж
Агне, пълнено с боб
Боб чорба с киселец
Боб със свински крачета
Бобена плакия
Сарми с боб
Празничен фасул
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини