Начало » Новини » Страната

Агне, пълнено с боб

Синор.БГ / 28.04.2025 г.
Агне, пълнено с боб

Посоляваме агнето отвътре и отвън. Разцепваме бутовете и също ги посоляваме. Поръсваме вътрешността с черния пипер. Сваряваме боба и го отцеждаме. В половината от олиото задушаваме ситно нарязания лук. Щом поомекне, поръсваме червения пипер, наливаме 1 к.ч. топла вода, прибавяме отцедения боб и разбъркваме. В останалото олио запържваме ситно нарязаните вътрешности на агнето. Смесваме ги с боба и поръсваме с наситнени магданоз, джоджен и тарос. Посоляваме и разбъркваме. Пълним агнето с тази смес и зашиваме отвора. Слагаме го в голяма намаслена тава, намазваме го с маслото, наливаме 2 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна.

Продукти: 1 агне, 500 г зрял боб, 1 ч.ч. олио, 3 връзки зелен лук, 1 с.л. червен пипер, 1 с.л. черен пипер, 100 г краве масло, магданоз, джоджен, тарос, сол.

Агне, пълнено с боб
2782
 

Последни материали
Виж
ОСП след 2028 г.
ЕС ще отпуска до 200 хил. евро на ферма за въвеждане на агроекологични мерки
Инициатива „Ден на отворените врати“
Агрополихим въведе 139 студенти и ученици в реалната индустрия
Съвместно с фермерите
До 1 септември 2026 г. България трябва да има план за възстановяване на природата
Имат три фундаментални искания
Исторически протест: 10 хиляди фермери блокират днес центъра на Брюксел
Субсидиите са и за тези в преход
Биологичните пчелари получиха над 14 млн. лв. субсидии
Само 933 земеделци се възползват от помощта
ДФЗ преведе на застрахованите фермери до 70% от стойността на полиците
Свързани материали
Виж
Овче и агнешко месо в момента не се преработват у нас
Българското говеждо и свинско не достигат за работата на преработвателите
Чорба от агнешки дреболии
Топла агнешка пача
Дроб-сарма
Гювеч с агнешки дреболии
Агнешко горски гювеч
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини