Начало » Новини » Страната
28.04.2025 г.

Агне, пълнено с боб

Агне, пълнено с боб

Посоляваме агнето отвътре и отвън. Разцепваме бутовете и също ги посоляваме. Поръсваме вътрешността с черния пипер. Сваряваме боба и го отцеждаме. В половината от олиото задушаваме ситно нарязания лук. Щом поомекне, поръсваме червения пипер, наливаме 1 к.ч. топла вода, прибавяме отцедения боб и разбъркваме. В останалото олио запържваме ситно нарязаните вътрешности на агнето. Смесваме ги с боба и поръсваме с наситнени магданоз, джоджен и тарос. Посоляваме и разбъркваме. Пълним агнето с тази смес и зашиваме отвора. Слагаме го в голяма намаслена тава, намазваме го с маслото, наливаме 2 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна.

Продукти: 1 агне, 500 г зрял боб, 1 ч.ч. олио, 3 връзки зелен лук, 1 с.л. червен пипер, 1 с.л. черен пипер, 100 г краве масло, магданоз, джоджен, тарос, сол.

Агне, пълнено с боб
1788
 

Последни материали
Виж
Съвети навреме
Важни съвети за поливане на растенията в горещини като сегашните
Парламентът одобри законодателни промени
До 10 пъти в месеца може да теглите без такси пари от банкомат
Важно за жителите на малките населени места
Ще открият по два клуба за компютърни обучения във всяка
Председател на Съюза на зърнопроизводители от Пловдивско
Работов: Ако 40-градусовите жеги се задържат, след седмица ще жънем слънчогледа
Първа част от графика на НССЗ
И през август службата за съвети организира срещи с фермерите
Икономистите в Европа очакват значително по-високо ниво на митата върху вноса от САЩ до края на годината
Свързани материали
Виж
Агнешко горски гювеч
Македония плати над 5 милона лева на животновъдите за агнешко и козе месо
След Курбан Байрам
Изкупни цени на жертвените животни от производител в Турция
Овчарска кавърма
Мариновани агнешки шишчета
За агнешкото се сещаме предимно по празници
И производството, и вносът на яйца у нас расте
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини