Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
02.12.2019 г.

Представяме най-новия модел на стърнищна мултифункционална сеялка WEAVING

Представяме най-новия модел на стърнищна мултифункционална сеялка WEAVING

През миналата седмица се проведе интересна демонстрация на стърнищна мултифунционална сеялка WEAVING модел GD8001T. Въпреки излелия се над 30 литра на квадратен метър дъжд в землището на село Брест, Плевенско, демонстрационната сеитба премина при голям интерес. Над 50 фермера от цялата страна успяха да се запознаят с работата на английската машина.

Демонстрацията се ръководеше от Васил Иванов управител на фирма Ви Ви Ай официален представител и вносител на английската марка WEAVING.

По време на демонстрацията на машината земеделците успяха да видят преките резултати на посевите от сеитбата със сеялка Weaving на полетата на фирма "Агро бел", с управител г-н Павел Стоименов.

Настоящата машина е интересна с патентования си работещ орган, който “подпъхва” семето под ъгъл под плътен “килим” от царевични остатъци. Главният режещ диск преодолява с лекота 4-5 сантиметров дебел слой от растителна покривка на поле, което не е претърпяло никакви предварителни обработки.

Сеялката има два бункера за семена, оборудвана е и с ISOBUS, който предава информацията от процеса на сеитба в кабината на трактора. Представеният модел на WEAVING GD8001T като опция е оборудван с датчици срещу запушване на всеки сеитбен орган, които сигнализират. Работните органи са разположени на два реда, разстоянието между които е 1,7 метра. Това разстояние спомага за оптимална сеитба в гъст растителен остатък и осигурява правилната работа на работните органи. Всеки един работен орган е снабден с изпускатели на въздушния дебит, които намаляват скоростта на семето и то пада в направения от дисковете прорез и спазва зададената дълбочина.

Ъгловият разрез, които отваря главния диск, разрязва растителните остатъци на повърхността, повдига почвата, осигурява точно позициониране на семето, както и правилно и ефикасно затваряне на прореза чрез притъпкващото колело. Доброто затваряне на прореза запазва влагата при семето и осигурява правилното покълване и развитие на корените.

Този нов модел на машината е така конструиран, че цялата тежест на машината ляга върху работните органи, като им осигурява възможност всеки един от тях да упражнява над 350 килограма натиск. Тази важна особеност на сеялката й дава възможност да работи в изключително тежки условия като от тази есен например, когато сушата беше направила земята камък и за други сеялки беше невъзможно да извършат засяване.

Над петдесетте фермера, които присъстваха на демонстрацията, обиколиха и вече засети полета със сеялката GD8001T. Ясно се виждат правите редове и чудесното състояние на посевите, вижда се и дебелия слой растителна покривка, която е в процес на декомпозиране и отдава естествен листен тор.

Фермерът Павел Стоименов чистосърдечно сподели с гостите, че това е единствената сеялка от всичките с които разполага, а те не са малко, която е успяла да засее в изпечената от сушата земя директно в стърнище с дебел царевичен остатък.

Представяме най-новия модел на стърнищна мултифункционална сеялка WEAVING
20857
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Vaderstad въвежда по-голям обем на модула BioDrill за сеялките Rapid 300-400C/S
Предложенията на компанията за 2024 и 2025 г.
Тайтън Машинъри изненадва с техника, базирана на изкуствен интелект
Тайтън Машинъри България показа бъдещето на земеделието и впечатли с новите модели Case IH ,Vaderstad, Tecnoma и Agrifac
Тайтън Машинъри България реализира успешно представяне и на изложението БАТА Агро 2023
Новости при тракторите и прикачния инвентар
Не пропускайте щанда на Кубота България на БАТА АГРО 2023
Сега и с подарък GPS навигация TOPCON
Спестете пари от торове чрез прецизно торене със SULKY DX 30+
Видео в материала
Нова гама мултифункционални рами MultiSlide на сеялки Monosem
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини