Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
07.06.2023 г.

Тайтън Машинъри България реализира успешно представяне и на изложението БАТА Агро 2023

Тайтън Машинъри България показа бъдещето на земеделието и впечатли с новите модели Case IH ,Vaderstad, Tecnoma и Agrifac
Тайтън Машинъри България реализира успешно представяне и на изложението БАТА Агро 2023

Тайтън Машинъри България подчерта ролята си като водещ доставчик на селскостопанска техника, като представи някои от последните модели Case IH, Vaderstad, Tecnoma и Agrifac на изложението за селскостопанска техника БАТА Агро 2023 в Стара Загора.

Акцент при тракторите, който грабна вниманието на земеделците бе новия модел Case IH Puma 260 CVXDrive, с номинална мощност 260 к.с. (максимална: 302 к.с.), който е с 8% по-широка кабина от предходния модел и е оборудван с най-новото поколение AFS Pro 1200 сензорен терминал, чрез който операторите могат не само да правят настройки и да записват данни, но също така - чрез AFS Connect телематика да стартирт незабавен трансфер на данни между трактора и онлайн портала MyCaseIH, от където да осъществяват дистанционно наблюдение и поддръжка на машината. Освен това трактора е с ново адаптивно окачване - AVS, което синхронизира окачването на кабината, предния мост и задната навесна система осигурявайки супер комфорт по време на работа.

Силно внимание у фермерите по време на БАТА Агро 2023 привлече и масивният Case IH Optum 300 CVXDrive, който се отличава с висока мощност (313 к.с.), безстепенна трансмисия и е подходящ за широк спектър от селскостопански приложения. Тракторът е оборудван с AFS и DATA Connect системи, а подлакътника с MultiController добавя допълнителен комфорт при управление на трактора.

Тайтън Машинъри показа по време на БАТА Агро и бестселъра при универсалните трактори - Case IH Maxxum 150, в чиято серия са включени 5 модела с мощност от 116 до 150 к.с., а фермерите могат да избират между три различни трансмисии, ActiveDrive 4, Active Drive 8 с DCT технология и безстепенна трансмисия CVX Drive.

Традиционно силен интерес имаше и към сеялките Vaderstad, които са най-продаваните и високо оценени от българските земеделци сеялки в България. Тази година Тайтън Машинъри постави акцент върху високоскоростната сеялка Vaderstad Tempo L, оборудвана със системата Central Fill, която позволява на земеделеца вместо да пълни всеки изсяващ апарат със семена, да пълни само един голям основен бункер с обем от 3 000 литра. Central Fill се предлага към всички модели с 12 до 24 изсяващи секции със или без торовнасяне.

По време на БАТА Агро 2023, зърнопроизводителите се запознаха и с топ-иновативната сеялка Vaderstad Proceed, която няма аналог в световен мащаб. Сеялката може да сее както слети култури, така и чрез лесна и бърза смяна на дисковете за семена - редови култури като слънчоглед и царевица.  Vaderstad Proceed може да намали наполовина нормата на сеитба на пшеница, като същевременно запазва добива в сравнение с други марки съвременни сеялки, което е доказано вече от полеви опити.

Най-силен интерес от големите земеделци имаше към централно разположената на щанда на Тайтън Машинъри, сеялка Vaderstad Inspire с работна ширина 12 метра. Сеялката се предлага в два различни модела – Inspire 1200S и Inspire 1200C. Версията само за семена Inspire 1200S е оборудвана с 5000-литров бункер за семена. Докато комбинираната версия Inspire 1200C има 7200-литров бункер, побиращ както семената, така и тора в два обособени бункера. При напускане на бункера при Inspire 1200C семената и тора се смесват в един и същ въздушен поток и се поставят заедно в почвата. Vaderstad Inspire 1200C/S може да работи прецизно при променлива скорост, както и със секционен контрол до 1,5 м секции. Това е уникална прецизна характеристика в сегмента на 12-метровите сеялки.

Комбайн Case

По време на БАТА Агро 2023, зърнопроизводителите се запознаха и с новия модел зърнокомбайн Case IH 8250 Axial Flow, който бе оборудван с хедер за слята повърхност на престижния производител MacDon. Комбайнът е с мощност 571 к.с. доставена от 6 цилиндров двигател FPT Cursor 13 с Power Boost система за допълнителна мощност и AdBluе, за повече икономия на гориво. Роторната система при Axial Flow 8250 вече е още по-ефективна благодарение на автоматизираната система AFS Harvest Command, която освен стандартните ръчни настройки и управление - дава възможност на оператора за автоматизиран контрол и достигане на отлична прецизност на почистването на зърното при запазване на оптимална скорост на работа и минимално натоварване на двигателя. На лице е електрическо настройване на контрите на ротора и автоматично управление на вентилатора. Освен това ситата са саморегулиращи се и имат до 12% компенсация при страничен наклон, заедно с вентилатора. Бункера за зърно при показания модел по време на изложението е с обем 14 400 литра.

По време на БАТА Агро 2023 зърнопроизводителите видяха отблизо и предимствата на спечелилата “Машина на годината” балопреса Case IH LB436 HD, при която постигането на висока плътност се осъществява в комбинация от новата система за връзване TwinePro и високото налягане от 62 тона, което буталото упражнява в компресиращата камера, произвеждаща до 80 бали на час. Новата функция DataConnect пък позволява на клиентите със смесени земеделски площи да управляват по-лесно стопанството, машините и данните.

По време на БАТА Агро 2023, Тайтън Машинъри показа също така и няколко модела самоходни пръскачки Agrifac и Tecnoma, разнообразна почвообработваща техника Vaderstad, както и ремаркета за зърно Pronar.

За Тайтън Машинъри България, участието в изложението бе възможност да подчертае своя ангажимент към българските земеделски производители, за осигуряването на надеждна и иновативна техника и професионално консултиране за всички нужди, които те имат.

За повече информация:

кратък номер: *4040

office@titanmachinery.bg  

https://titanmachinery.bg 

 

Тайтън Машинъри България реализира успешно представяне и на изложението БАТА Агро 2023
6669
 

Последни материали
Виж
Бъдещи разговори в МЗХ
Отрязаните от украинската помощ малки производители на овес очакват обезщетения заради срива в цените
Румъния: Държавен служител е заподозрян в земеделска измама на стойност 561 000 евро
МЗХ
Обследват пораженията от падналата градушка в Централна България
Новият сорт показва желаният баланс от добив, устойчивост и качество на реколтата
Отлични отзиви от Виго за ранната реколта краставици в Петрич
Одобрени са 1 558 проекти за екологична модернизация за над 320 млн. лв. по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Свързани материали
Виж
Новият Quadtrac 715 на Case IH спечели поредна международна награда
При силен интерес премина откриването на новата база на Тайтън Машинъри в Шумен
Case IH представи автоматизирани решения и нови технологии с изкуствен интелект в помощ на фермерите
Vаderstad придобива продуктовата гама междуредови култиватори от датската компания Thyregod A/S
Представеният през 1923 г. трактор празнува своята 100-годишнина
CASE IH празнува 100 години FARMALL – ЕДИН за всички
Късата база на Case IH Puma - отлична маневреност и повече удобства за оператора
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини