Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
20.06.2024 г.

Нови технологии за сеитба и почвообработка от Vaderstad

Нови технологии за сеитба и почвообработка от Vaderstad

Тайтън Машинъри България представи най-новите машини за сеитба и почвообработка от Vaderstad по време на селскостопанското изложение БАТА Агро 2024. Шведският производител е добре познат сред българските земеделци със своите отлични технологични решения, особено при сеялките, но ето, че на изложението бе показан и нов революционен междуредов култиватор - Vaderstad Extract.

Продуктовият мениджър на Vaderstad - г-н Вит Брзобохати, който дойде специално за събитието, сподели повече:

“Най-новата иновация от Vaderstad е междуредовия култиватор Extract, който позволява ефективен контрол на плевелите. Разработихме го след множество запитвания на стопани от цяла Европа, които търсят механично решение на проблема с плевелите. Има висока рама, която дава 80 см. клиренс за работа в полета, където културите са в напреднала фаза на растеж.”

Вит Брзобохати

Показаният култиватор е 12 редов и използва технология с камери за прецизна обработка. Оборудван е със система за хидравлично повдигане на всяка секция на височина до 75 см., с цел избягване на припокривания в края на полето.

Друга новост от Vaderstad по време на БАТА Агро бе обновената сеялка Tempo, за която Вит Брзобохати акцентира:

“В обновената сеялка Tempo сме интегрирали система, която контролира автоматично сингулирането на семената. Можем също така автоматично да коригираме броя на семената при сеитба в крива като на пример в края на блоковете, при обръщане на трактора, но  най-важното от всичко е, че имаме система за автоматично управление на натиска върху всяка изсяваща секция, което ни осигурява отлично изсяване, адаптирано към степента на уплътненост на почвата.”

Зърнопроизводителите бяха впечатлени и от показаната 12-метрова пневматична сеялка Inspire, която предлага висока производителност при нужда от агрегатиране към трактори от едва 170 к.с.. За тази сеялка г-н Брзобохати добави:

“Това е сеялка с голям капацитет, като може да засява 1000 декара на ден при отлична прецизност. Оборудвана е с уникалната система SeedEye за броене и мониторинг на семената. Сеялката работи при 125 мм междуредие за максимален добив с по-малко плевели.”

По време на изложението вниманието на зърнопроизводителите бе привлечено и от новата сеялка Vaderstad Proceed, която може да сее както слети, така и редови култури и съчетава топ технологии, които водят до увеличение на кълняемостта с над 62%, а растителната маса е с над 100% повече в сравнение с конвенционални модели сеялки.

“Тази сеялка може да изсява всякакви култури - от пшеница, царевица и слънчоглед, до захарно цвекло и грах. Работи на междуредие от 25 см. при сеитба на житни култури, което позволява отлична комбинация с новия междуредов култиватор Extract.

Сред решенията за прецизна сеитба, Тайтън Машинъри показа по време на БАТА Агро и пневматичната сеялка Rapid A 600S, която е с много висок капацитет на производителност. Сеялката позволява лесно калибриране, управление и мониторинг на сеитбата чрез системите Vaderstad E-Control базирана на iPad и SeedEye, чрез безжичен контрол в кабината на трактора.

За нуждите на ефективната почвообработка, на щанда бе показан и дисковият култиватор Vaderstad Carrier XL 625, а също и новия Vaderstad TopDown 400, който е оборудван със системата E-Service. Именно за нея Vaderstad получи престижната награда “Машина на годината 2024” по време на изложението Agritechnica в Хановер през 2023.  Технологията позволява прецизни автоматизирани настройки на база вкарани карти на обработваемите блокове, което спестява много разходи за гориво и време. При новия култиватор TopDown настройките на работните секции и налягането на хидравличните работни органи могат да се коригират в движение от кабината на трактора, чрез iPad дисплея на системата E-Control.

Дисков култиватор

С представянето на най-новите технологии от Vaderstad на БАТА Агро 2024, Тайтън Машинъри акцентира върху важността на иновациите в земеделския сектор. С новите си продукти, като междуредовия култиватор Extract, TopDown с E-Service, Proceed и обновените сеялки Tempo, компанията демонстрира ангажимента си към предоставяне на ефективни и устойчиви решения за съвременното земеделие.

За повече информация: Тайтън Машинъри България

Тел: 02 971 35 25 или на кратък номер *4040 E-mail: office@titanmachinery.bg   

Нови технологии за сеитба и почвообработка от Vaderstad
2954
 

Последни материали
Виж
С насърчаване на вътрешното производство на маслодайни култури
Индия ще намалява вноса на растителни масла с милиардна инвестиция
Сумите не могат да надхвърлят 80 на сто от стойността на проекта
Субсидират фермерите в Молдова с до 40 000 евро за инвестиции в почвена защита
В Момин проход е съставен акт за 7 кубика немаркирани дърва за огрев
Задържаха джип и каруца с незаконна дървесина в Самоковско
От БАБХ припомнят на ловците да изпращат проби от месото за изследване
Открива се груповият лов на дива свиня и на местен дребен дивеч
Заради несъответствия с нормативните изисквания в областта на храните
ОДБХ-Враца спря дейността на кулинарен магазин в града
Усилената охрана на нивата привлякла вниманието на полицаите
В Гърция откриха плантация с 8000 растения канабис, скрити сред царевица
Свързани материали
Виж
Нова генерация култиватори Vаderstad TopDown - с променлива норма при обработките
Новите серии самоходни пръскачки Agrifac - топ иновации, прецизност и ефективност
Брандът Case IH впечатли земеделците с последните нововъведения при агротехниката по време на Бата Агро
Новият Quadtrac 715 на Case IH спечели поредна международна награда
При силен интерес премина откриването на новата база на Тайтън Машинъри в Шумен
Case IH представи автоматизирани решения и нови технологии с изкуствен интелект в помощ на фермерите
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини