Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
18.03.2024 г.

Vaderstad въвежда по-голям обем на модула BioDrill за сеялките Rapid 300-400C/S

Vaderstad въвежда по-голям обем на модула BioDrill за сеялките Rapid 300-400C/S

Шведският производител на висококачествена почвообработваща техника и сеялки - Vаderstad, утвърден като лидер на българския пазар за прецизни сеялки, обяви пускането на пазара на обновения модул BioDrill за сеялките Rapid 300-400C/S. Този модул е разработен с цел да отговори на нарастващите изисквания за ефективност, предлагайки на земеделските стопани уникална възможност за подобряване на сеитбените технологии.

За моделната година 2024 капацитетът на BioDrill за Rapid 300-400C/S се увеличава с над 40%. Това цели увеличаване на капацитета на работа по време на сеитба. За разлика от досегашните външно и по-високо изнесени модули, новият BioDrill е адаптиран удобно към основния бункер на сеялките Rapid 300-400C/S. Новата му конструкция позволява по-лесно пълнене със семена, като модулът е на същата височина като на основния бункер на сеялката. Модулът позволява също така агрегатиране към култиватор.

Сеялка

Нововъведението е свързано с регламентите по екологичните схеми в европейската аграрна политика, които задължават фермерите да прилагат междинни и покривни култури, както и да увеличат т.нар. зелено или органично торене.

“Напоследък наблюдаваме засилен интерес от страна на земеделците към приложение на покривни култури и тревни семена, както и за поставяне на стартов тор заедно със семената”, заяви Бьорн Йеансон, директор управление на продуктите в сектор “Сеялки”, във Vaderstad, и допълни:

“За да отговорим на това търсене, ние увеличаваме капацитета на бункера на BioDrill за 3 и 4 метровите сеялки Rapid. За моделната година 2024 BioDrill за Rapid 300-400C/S се увеличава с над 40%. За 4-метровия Rapid 400C/S, BioDrill се увеличава от 280 на 400 литра, докато BioDrill за 3-метровия Rapid 300C/S се увеличава от 200 на 300 литра.”

Новият BioDrill за Rapid 300-400C/S се предлага с два стандартни сензора за нивото на семена в бункера. BioDrill за пневматичните сеялки Rapid A 400-800S, Rapid A 600-800C, както и продуктовите линии Spirit и почвообработващата техника ще се запази с познатият досега 360 литров вариант.

Сеялка Рапид

BioDrill е доказано ефективен компактен модул, който може да бъде монтиран на култиватори Vaderstad TopDown, Cultus, Carrier и сеялки Vaderstad Spirit и Rapid, включително и на най-големите 12 метрови сеялки.

BioDrill има прецизна радарно контролирана система за дозиране, гарантираща равномерно разпределение по цялата работна ширина, адаптирано според скоростта на трактора. Модулът е специално разработен за засяване на малки семена и най-вече покривни култури.

За повече информация относно продуктите на Vaderstad, можете да се обръщате към Тайтън Машинъри България, официален вносител на марката:

национален кратък номер: *4040

office@titanmachinery.bg     

https://titanmachinery.bg 

Vaderstad въвежда по-голям обем на модула BioDrill за сеялките Rapid 300-400C/S
2368
 

Последни материали
Виж
Фермерските пазари стават традиционни с промени в нормативната уредба
Иска се 5% самоучастие
Банката за развитие отпуска изгоден лизинг за земеделска техника и производствено оборудване
Млади фермери от Добрич получават безвъзмездно по 48 895 лева
За аренда фермерите са похарчели 2,4 милиарда лева
Изчислиха предприемаческия доход на фермерите за 2023 година
Европейският съюз стартира конкурс за Най-добро биологично производство
Пълнени тиквички
Свързани материали
Виж
Предложенията на компанията за 2024 и 2025 г.
Тайтън Машинъри изненадва с техника, базирана на изкуствен интелект
Тайтън Машинъри България показа бъдещето на земеделието и впечатли с новите модели Case IH ,Vaderstad, Tecnoma и Agrifac
Тайтън Машинъри България реализира успешно представяне и на изложението БАТА Агро 2023
Новости при тракторите и прикачния инвентар
Не пропускайте щанда на Кубота България на БАТА АГРО 2023
Сега и с подарък GPS навигация TOPCON
Спестете пари от торове чрез прецизно торене със SULKY DX 30+
Видео в материала
Нова гама мултифункционални рами MultiSlide на сеялки Monosem
Vаderstad Proceed разкрива бъдещето на сеитбата
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини