Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
17.05.2024 г.

КББГ ООД представи на БАТА АГРО прецизната си навигация Ag Leader, произведена в Айова

Семо Семков, продуктов мениджър за „Кубота България“
КББГ ООД представи на БАТА АГРО прецизната си навигация Ag Leader, произведена в Айова

Преди няколко месеца „Кубота България“ стана официален вносител на навигационните системи и технологии за селскостопанска техника с марката AG Leader, произведени в земеделския център на САЩ – щата Айова. На тазгодишното издание на изложението БАТА АГРА в Стара Загора компанията представи новия бранд, към който има сериозен интерес от страна на земеделските производители.

За читателите на Синор.бг продуктовият мениджър на „Кубота България“ Семо Семков представи предимствата на навигационните системи, на новите технологии за преоборудване на сеялки и пръскачки, както на някои от новите модели трактори.

Г-н Семков, какви са предимствата на американските навигационни системи?

По време на изложението фермерите имаха възможност да тестват на полето тракторите заедно с навигацонното управление. За целта бяхме оборудвали две машини на „Кубота“ от серията M 6000 и М 7000, като нарочно избрахме управлението на волана на единия да бъде с електрическо задвижване и навигационна система с хидравлична подготовка. Стопаните нагледно се убедиха с предимствата на това управление. Всичките навигационни системи на AG Leader минават тестове на място, което ни осигурява 100-процентова сигурност в решенията.

Електрониката осигурява точност, прецизност и бързина в дейността на машините на полето, което е от особено значение при растящата конкуренция в сектора. При сеитба например точността на полагане на семето е до 2,5 сантиметра. Терминалите от своя страна поддържат система за избор на съответните машини, упражняват секционен контрол, като намаляват вероятните грешки, а това означава пестене на семена, препарати за растителна защита и торове в ежедневната работа.

Другият плюс е, че тези системи работят дори в региони, където фермерите се оплакват от слаб интернет. Още в началото стратегията на „Кубота“ беше да не залагаме на RTK-сигнала, който масово се използва при по-ниския клас навигационни системи. Избрахме сателитния корекционен сигнал, така че, когато тракторът или комбайнът е под открито небе, земеделецът да има сигурен сигнал, без значение в кой регион на България се намира стопанството. Предлагаме няколко нива на свързаност - най-високите ниво е TerraStar- C-pro с 2,5 см постоянно поддържане на сигнала; „Terra Star - L е другата възможност, където отклонението на сигнала е максимум до 12-15 см и третият е безплатен вариант, така че стопаните имат възможност за избор.

Какъв беше изборът ви на техника за това пролетно изложение?

Както винаги, фермерите можеха да се запознаят с цялата гама от трактори на „Кубота“, включвайки М-серията с мощност на машините от 66 до 170 конски сили. Успоредно с това представихме и компактната серия трактори от 18 до 52 к.с., за които ще ви разкаже колегата Николай Жеков (очаквайте в следващ текст).

Новост за фермерите на БАТА АГРО беше новата вентилаторна пръскачка на „Кубота“ XTA, която се отличава с иновации в овощарството. Фермерите постигат контрол върху нормата на пръскане независимо от скоростта на движение се поддържа точност и прецизност на полето.

В уеб базирана платформа земеделците могат да получат  информация за пътя на движение на трактора, за нормите на пръскане, както и с каква скорост и обороти се е движела машината и др. Работата с тази пръскачка е много лесна, а за земеделците е важно да отчитат пред институциите не само количествата използвани препарати за растителна защита, но и много други елементи от всекидневната работа.

Интервюто взе: Екатерина Стоилова

КББГ ООД представи на БАТА АГРО прецизната си навигация Ag Leader, произведена в Айова
1962
 

Последни материали
Виж
Форум
Износът на зърно е качил с 37 % търговския баланс на България с Китай
Производител на зеленчуци от Мало Конаре, Пазарджишко
Иван Кабуров: Когато изземат „зелените картончета“ от спекулантите, секторът ще изсветлее
Тарас Висоцки: Украйна остава лидер в износа на селскостопански продукти
Износът на селскостопанска продукция от Украйна ще надхвърли 60 млн. тона
Докладът „Перспективи за храните“
ФАО прогнозира стабилни перспективи за повечето пазари на хранителни стоки през 2024/25 г.
Наръчник Кампания 2024
В България няма и едно стопанство, регистрирано с интегрирано производство
Наръчник Кампания 2024
Новите изисквания по екосхемата за възстановяване на почвите и за органично торене
Свързани материали
Виж
Предложенията на компанията за 2024 и 2025 г.
Тайтън Машинъри изненадва с техника, базирана на изкуствен интелект
Тайтън Машинъри България сключи партньорство с Trimble и стана официален представител на марката
С карта JCB LiveLink получавате цялостен контрол върху вашите машини
Сега и с подарък GPS навигация TOPCON
Спестете пари от торове чрез прецизно торене със SULKY DX 30+
Инвестицията в навигация Topcon е решение, което се изплаща бързо
TOPCON X25: японска прецизност и топ-качество за Вашия трактор
Оптиком връчи голямата награда от Бата Агро 2019 - навигация TOPCON X23
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини