Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.01.2019 г.

Картофена супа с топчета

Картофена супа с топчета

Нарязваме морковите, целината и пащърнака на кубчета и леко ги запържваме в сгорещеното олио заедно с половината от ситно нарязания лук. Прибавяме доматеното пюре и задушаваме сместа. Нарязваме картофите на кубчета и ги пущаме в кипяща подсолена вода. Кипваме, прибавяме задушените корени и варим 15-20 мин. Отделно омесваме каймата с яйцето, останалия лук и сол на вкус. Оформяме малки топчета и ги сваряваме отделно в подсолена вода (топчетата се пускат при вряща вода). Пускаме сварените топчета в супата и доваряваме още 5-6 мин. Към края на варенето прибавяме нарязаните на филийки домати и посоляваме. Поднасяме супата, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 500 г картофи, 1-2 моркова, 1 парче целина, 1 парче пащърнак, 1 по-голяма глава лук, 2-3 домата, 1/2к.ч. олио, 1 с.л. доматено пюре, 250 г кайма /смес/, 1 яйце, 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз, черен пипер, сол.

Картофена супа с топчета
6959

Последни материали
Виж
Дори твърдите избиратели са отвратени от системата
Само прах в очите с така наречената помощ за тютюна
Време е за пръскане!
Растителна защита на овощните дървета в началото на вегетацията.
Гръцки кюфтета с бадеми
Иновации
ССА с проект за информационна мрежа за националния генофонд
Християнски празници
Благовещение е, насадете „благи“ зеленчуци!
Добрият градинар
Прости правила за отличен резултат при разсада за патладжан
Свързани материали
Виж
Зимна супа от телешки джолан
Кремсупа с топчета
Есенна супа
Мераклийски
Оризова супа от овче месо
Спаначена супа с кайма
Доматена супа с месо
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам