Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.01.2019 г.

Картофена супа с топчета

Картофена супа с топчета

Нарязваме морковите, целината и пащърнака на кубчета и леко ги запържваме в сгорещеното олио заедно с половината от ситно нарязания лук. Прибавяме доматеното пюре и задушаваме сместа. Нарязваме картофите на кубчета и ги пущаме в кипяща подсолена вода. Кипваме, прибавяме задушените корени и варим 15-20 мин. Отделно омесваме каймата с яйцето, останалия лук и сол на вкус. Оформяме малки топчета и ги сваряваме отделно в подсолена вода (топчетата се пускат при вряща вода). Пускаме сварените топчета в супата и доваряваме още 5-6 мин. Към края на варенето прибавяме нарязаните на филийки домати и посоляваме. Поднасяме супата, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 500 г картофи, 1-2 моркова, 1 парче целина, 1 парче пащърнак, 1 по-голяма глава лук, 2-3 домата, 1/2к.ч. олио, 1 с.л. доматено пюре, 250 г кайма /смес/, 1 яйце, 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз, черен пипер, сол.

Картофена супа с топчета
8276

Последни материали
Виж
Екологично
Анкета показва, че 87% от европейците настояват загубата на гори да спре
Спрямо 2013 г. тази година отчита най-ниските показатели
Поголовието от свине в Дания регистрира значим спад от началото на годината
Търговия
ЕС е увеличил вноса на зърно през сезона с 28 на сто
Подобно на състоянието в Европа
Лошото време в САЩ продължава да спъва пролетната сеитба
Национални празници
Да почетем делото на светите братя Кирил и Методий!
Фонд Земеделие
Платени са 3 млн. лева на овощарите за зимните пръскания
Свързани материали
Виж
Зимна супа от телешки джолан
Кремсупа с топчета
Есенна супа
Мераклийски
Оризова супа от овче месо
Спаначена супа с кайма
Доматена супа с месо
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам