Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.01.2025 г.

Агнешка яхния

Агнешка яхния

Изчистваме и измиваме месото, нарязваме го на хапки, изпържваме го в мазнината и го изваждаме. В същата мазнина задушаваме зеления лук с брашното и разреждаме с топла вода. Посоляваме, поръсваме с червения пипер, сипваме ситно накълцаните домати, оставяме да закъкри и връщаме месото. Малко след това слагаме морковите, нарязани на кръгчета, целината, нарязана на малки кубчета, нарязаните гъби, граха и лукчетата /обелени, но цели/. Оставяме ястието да ври на тих огън, докато всички продукти омекнат. Преди поднасяне допълваме с пикантна добавка от чесън, хрян, магнадоз, оцет и лют червен пипер.

Продукти за 4 порции: 700 г агнешко месо, 1 к.ч. олио, 1 връзка зелен лук, 1 с.л. брашно, 2 домата, 2 моркова, 1 малка глава целина, 100 г гъби, 1 буркан стерилизиран грах, 20 малки главички лук, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, магданоз, сол.

Агнешка яхния
16260
 

Последни материали
Виж
Публикувано е постановлението
Министерството на финансите отпуска през държавния бюджет 10 млн. лв. на МЗХ за държавните магазини
Тези данни вече са окончателни
Реколтата от пшеница надхвърля 7,1 милиона тона
МЗХ
Продължават да разпродават активи на „Водпроект“
Есента ще стартират две интервенции – за иновации и за къси вериги
МЗХ започва консултации по критериите за подпомагане на иновативни проекти и къси вериги на доставка
Отпада завереният от агроном опис за плодове и зеленчуци
МЗХ променя наредбата за плащания по обвързано подпомагане и еко схеми
Обменяме опит с Малта
ИАРА ще наблюдава със сателит лодките с дължина между 9 и 12 метра
Свързани материали
Виж
Агнешко горски гювеч
Македония плати над 5 милона лева на животновъдите за агнешко и козе месо
След Курбан Байрам
Изкупни цени на жертвените животни от производител в Турция
Овчарска кавърма
Мариновани агнешки шишчета
Агне, пълнено с боб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини