Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.01.2025 г.

Агнешка яхния

Агнешка яхния

Изчистваме и измиваме месото, нарязваме го на хапки, изпържваме го в мазнината и го изваждаме. В същата мазнина задушаваме зеления лук с брашното и разреждаме с топла вода. Посоляваме, поръсваме с червения пипер, сипваме ситно накълцаните домати, оставяме да закъкри и връщаме месото. Малко след това слагаме морковите, нарязани на кръгчета, целината, нарязана на малки кубчета, нарязаните гъби, граха и лукчетата /обелени, но цели/. Оставяме ястието да ври на тих огън, докато всички продукти омекнат. Преди поднасяне допълваме с пикантна добавка от чесън, хрян, магнадоз, оцет и лют червен пипер.

Продукти за 4 порции: 700 г агнешко месо, 1 к.ч. олио, 1 връзка зелен лук, 1 с.л. брашно, 2 домата, 2 моркова, 1 малка глава целина, 100 г гъби, 1 буркан стерилизиран грах, 20 малки главички лук, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, магданоз, сол.

Агнешка яхния
15304
 

Последни материали
Виж
На фона на благоприятните метеорологични условия у нас и в Румъния
Немски експерти очакват ръст на реколтата от маслодайни култури в ЕС
Въпреки това очакванията остават с много над настоящия сезон
ЕК понижи прогнозата за реколтата от зърно в ЕС през следващия сезон
С безплатни игри, детска творителница и викторини с награди
Националният събор на овцевъдите днес е посветен на празника на детето
Доклад на Синор.БГ
През седмицата: Как борсите унижават градинарите и ще се върне ли украинската помощ?
Изключението са царевицата и слънчогледът, големият срив е при плодовете и ядките
Турската статистика прогнозира спад на реколтите от земеделски култури
Ако държавата иска да помогне, нека просто да не пречи с бюрокрация
Производител: Отглеждането на кози в България си е жива мъка
Свързани материали
Виж
Мариновани агнешки шишчета
Агне, пълнено с боб
За агнешкото се сещаме предимно по празници
И производството, и вносът на яйца у нас расте
От БАБХ твърдят, че стриктно следят за проследимостта на продуктите
Нямат основание твърденията за подвеждане на потребителите с вносното агнешко
Великденска супа
БАБХ: Агнешкото задължително да се продава със страна на произход
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини