Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.01.2025 г.

Агнешка яхния

Агнешка яхния

Изчистваме и измиваме месото, нарязваме го на хапки, изпържваме го в мазнината и го изваждаме. В същата мазнина задушаваме зеления лук с брашното и разреждаме с топла вода. Посоляваме, поръсваме с червения пипер, сипваме ситно накълцаните домати, оставяме да закъкри и връщаме месото. Малко след това слагаме морковите, нарязани на кръгчета, целината, нарязана на малки кубчета, нарязаните гъби, граха и лукчетата /обелени, но цели/. Оставяме ястието да ври на тих огън, докато всички продукти омекнат. Преди поднасяне допълваме с пикантна добавка от чесън, хрян, магнадоз, оцет и лют червен пипер.

Продукти за 4 порции: 700 г агнешко месо, 1 к.ч. олио, 1 връзка зелен лук, 1 с.л. брашно, 2 домата, 2 моркова, 1 малка глава целина, 100 г гъби, 1 буркан стерилизиран грах, 20 малки главички лук, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, магданоз, сол.

Агнешка яхния
15990
 

Последни материали
Виж
Предложено е увеличение на заплатите на горските с 15%
КНСБ след срещата с Георги Тахов: Нямаме споразумение!
От днес стопаните могат да подават заявления за плащане по интервенцията за застраховане на реколтата
Решения на Министерския съвет
До 21 юли обещават нови мерки срещу спекулата с цените
Ангажиментът е за три години
БАБХ пусна обществена поръчка за 30 млн. лв. за дезинфекция на животновъдни ферми
Прогноза
При добив от 500 кг пшеница за декар, сметките ще излязат само ако цената стигне 400 лв. за тон
Премахване на част от листата на доматите – защо и кога?
Свързани материали
Виж
Агнешко горски гювеч
Македония плати над 5 милона лева на животновъдите за агнешко и козе месо
След Курбан Байрам
Изкупни цени на жертвените животни от производител в Турция
Овчарска кавърма
Мариновани агнешки шишчета
Агне, пълнено с боб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини