Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.01.2025 г.

Агнешка яхния

Агнешка яхния

Изчистваме и измиваме месото, нарязваме го на хапки, изпържваме го в мазнината и го изваждаме. В същата мазнина задушаваме зеления лук с брашното и разреждаме с топла вода. Посоляваме, поръсваме с червения пипер, сипваме ситно накълцаните домати, оставяме да закъкри и връщаме месото. Малко след това слагаме морковите, нарязани на кръгчета, целината, нарязана на малки кубчета, нарязаните гъби, граха и лукчетата /обелени, но цели/. Оставяме ястието да ври на тих огън, докато всички продукти омекнат. Преди поднасяне допълваме с пикантна добавка от чесън, хрян, магнадоз, оцет и лют червен пипер.

Продукти за 4 порции: 700 г агнешко месо, 1 к.ч. олио, 1 връзка зелен лук, 1 с.л. брашно, 2 домата, 2 моркова, 1 малка глава целина, 100 г гъби, 1 буркан стерилизиран грах, 20 малки главички лук, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, магданоз, сол.

Агнешка яхния
15708
 

Последни материали
Виж
Акця
Държавно горско предприятие дарява сок от арония за Червения кръст
Други държави вече го прилагат
Законопроект предлага да се публикуват електронно и ежедневно цените на храните във веригите
Важно!
Компостът прави културите устойчиви на болести и вредители
ЕК обмисля дълбоки промени в ОСП
Фермерите в ЕС са готови за лятна битка за милиарди евро судбисии
Климатичните промени засягат два пъти по-бързо Азия
Климатичните промени засягат два пъти по-бързо Азия
Оферта
Министър Тахов да отвори ЦКС-магазините за краставиците на Кабуров
Свързани материали
Виж
След Курбан Байрам
Изкупни цени на жертвените животни от производител в Турция
Овчарска кавърма
Мариновани агнешки шишчета
Агне, пълнено с боб
За агнешкото се сещаме предимно по празници
И производството, и вносът на яйца у нас расте
От БАБХ твърдят, че стриктно следят за проследимостта на продуктите
Нямат основание твърденията за подвеждане на потребителите с вносното агнешко
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини