Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Агнешка яхния

Синор.БГ / 27.01.2025 г.
Агнешка яхния

Изчистваме и измиваме месото, нарязваме го на хапки, изпържваме го в мазнината и го изваждаме. В същата мазнина задушаваме зеления лук с брашното и разреждаме с топла вода. Посоляваме, поръсваме с червения пипер, сипваме ситно накълцаните домати, оставяме да закъкри и връщаме месото. Малко след това слагаме морковите, нарязани на кръгчета, целината, нарязана на малки кубчета, нарязаните гъби, граха и лукчетата /обелени, но цели/. Оставяме ястието да ври на тих огън, докато всички продукти омекнат. Преди поднасяне допълваме с пикантна добавка от чесън, хрян, магнадоз, оцет и лют червен пипер.

Продукти за 4 порции: 700 г агнешко месо, 1 к.ч. олио, 1 връзка зелен лук, 1 с.л. брашно, 2 домата, 2 моркова, 1 малка глава целина, 100 г гъби, 1 буркан стерилизиран грах, 20 малки главички лук, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, магданоз, сол.

Агнешка яхния
17328
 

Последни материали
Виж
С 30 млн. евро се увеличава бюджета по направление „Инвестиции в технологична и екологична модернизация“
Церемония
Наградите за „Агробизнесмен на България“ бяха връчени в 14 категории, две от които са нови
Биоплощите са нараснали с 46% за година
89 производители очертават биологичния профил на област Кюстендил
Дотук получените средства са 29,5%
ЕК ни плати 438,6 млн. евро по Плана за възстановяване и устойчивост
Двойно по-голяма квота за износ на зърно от Русия
Цената на руската пшеница се покачи до $232-233/т FOB
Русия с рекорден износ на пшеница през ноември
Свързани материали
Виж
Овче и агнешко месо в момента не се преработват у нас
Българското говеждо и свинско не достигат за работата на преработвателите
Чорба от агнешки дреболии
Топла агнешка пача
Дроб-сарма
Гювеч с агнешки дреболии
Агнешко горски гювеч
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини