Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Леща по индийски

Синор.БГ / 23.12.2024 г.
Леща по индийски

Лука нарязваме на ситно, накълцваме джинджифила, чесъна смачкваме в хаванче или с преса. Доматите попарваме с вряла вода, обелваме ги и ги нарязваме на парченца. Смесваме всички подправки с чесъна. Слагаме лещата да кипне във водата заедно с половината лук и варим, докато омекне. В тиганче запържваме останалия лук на средно силен огън за около 3 минути, добавяме чесновата паста и пържим още 2 минути. Слагаме нарязаните домати и бъркаме на огъня още 2-3 минути. Така получения сос сипваме при лещата, оставяме ястието да къкри още 5 минути и сервираме.

Продукти за 6 порции: 2 ч.ч. леща, 2 глави лук, 5 скилидки чесън, 2 домата, 4 резенчета джинджифил, 1 ч.л. сол, 1/2 ч.л. къри, 1/2 ч.л. кимион, 1/2 ч.л. лют червен пипер, 3 с.л. олио, 4 1/2 ч.ч. вода.

Леща по индийски
5097
 

Последни материали
Виж
Тайната на успешните
Историята на мощния кооператив в Италия ВОГ започва от 19 век с 22-ма фермери
Времето ще се затопли към края на следващата седмица
Пиле по мексикански
Испания стартира Национална филмова поредица за жени от селските райони
Бобовите култури фиксират азота и обогатяват почвата
Не са завършени процедурите за износ на българска пшеница, рапичен шрот и фуражи за Китай
Свързани материали
Виж
Крем супа от леща
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Супа от леща за напреднали
Очаква се увеличаване на площите с леща с 30 на сто
Скъпите торове и обезценяването на лирата отказват турските фермери от пшеницата
Леща с гъби
Леща чорба с патладжан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини