Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.05.2018 г.

Свинско със спанак

Яхния
Свинско със спанак

Нарязвате месото на хапки и запържвате в тиган до побеляване. Прехвърляте месото в тенджера като добавяте около литър и половина вода, сол на вкус и варите двадесет минути. Нарязвате лукът и чесъна на ситно, прибавяте червения, черния пипер  и доматеното пюре и запържвате за две три минути. Наливате бульона от месото, около литър. Прибавяте почистения и нарязан спанак и месото. Варите 15 мин. Прибавяте сухия джоджен. Същевременно размивате брашното в малко вода и с бъркане добавяте към яхнията до постигане на желаната гъстота. Оставяте да закъкри и свяляте от котлона.

Продукти: килограм свинско от бут, 2 връзки пресен лук, 3 стръка пресен чесън, лъжица сух джоджен, сол и черен пипер на вкус, 2 с.л. доматено пюре, 1 с.л. червен пипер,   70  мл олио, 2 с.л. брашно за сгъстяване

Свинско със спанак
13616

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Решения на Министерския съвет
По 40 лева коледни бонуси за пенсионерите
Пресаждане на флокс паникулата – защо и кога
МЗХГ стартира кампания „Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти“
Прогноза за времето
От 15-и ноември повече сух студ, едва ли ще има голям сняг до края на месеца
За агробизнеса
Порожанов: В средата на декември проектът на новия Закон за земята ще бъде готов
Агробизнесмен на България
Посланието на Светла Стоянова към агробизнеса: Сейте с любов и пазете земята, която ни храни
Свързани материали
Виж
Доматена яхния
Постно
Млечна яхния от зелен лук
Постна рецепта
Вегeтарианска попска яхния
Свинска яхния по градинарски
Лучена яхния с пиле
Доматена яхния
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам