Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.05.2018 г.

Свинско със спанак

Яхния
Свинско със спанак

Нарязвате месото на хапки и запържвате в тиган до побеляване. Прехвърляте месото в тенджера като добавяте около литър и половина вода, сол на вкус и варите двадесет минути. Нарязвате лукът и чесъна на ситно, прибавяте червения, черния пипер  и доматеното пюре и запържвате за две три минути. Наливате бульона от месото, около литър. Прибавяте почистения и нарязан спанак и месото. Варите 15 мин. Прибавяте сухия джоджен. Същевременно размивате брашното в малко вода и с бъркане добавяте към яхнията до постигане на желаната гъстота. Оставяте да закъкри и свяляте от котлона.

Продукти: килограм свинско от бут, 2 връзки пресен лук, 3 стръка пресен чесън, лъжица сух джоджен, сол и черен пипер на вкус, 2 с.л. доматено пюре, 1 с.л. червен пипер,   70  мл олио, 2 с.л. брашно за сгъстяване

Свинско със спанак
42425
 

Последни материали
Виж
Жътвата в Монтанско приключва с високи добиви от пшеница и ечемик
В Добруджа очакват ниски добиви от царевица и слънчоглед
Денков предлага включване на селскостопанската авиация в борбата
Подпомагат и личните стопанства при загинали животни в пожар
В личното си стопанство Бойко Синапов кара вода с водоноски
Положението с изхранването на животните в източните Родопи е критично
Благодарение и на падналия вчера следобед дъжд
Потушиха пожара в старопланинския резерват Стенето
Спори с представителки на Белгия и Австрия при жените
Благовеста Василева от Дивата ферма е на финала за биологичен фермер на ЕС
Кършенето на лозата предотвратява щетите от сушата
Свързани материали
Виж
Зрял фасул с бекон
Яхния с бъбреци
Зелен фасул с прясно мляко
Студена яхния от зрял фасул
Картофена яхния с ориз
Бързо, лесно и вкусно
Яхния с наденица и гъби
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини