Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.02.2021 г.

Яхния с бъбреци

Яхния с бъбреци

Почистваме бъбреците от лойта и ципите. Разрязваме ги по дължина, измиваме ги много добре, заливаме ги с айряна и ги оставяме да киснат. След  2 часа ги изваждаме, подсушаваме ги и ги варим докато поомекнат във вода, към която сме прибавили оцета. Изваждаме ги, нарязваме ги на парчета и леко ги запържваме в гореща мазнина. Отделно нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. Когато стане златист, поръсваме леко препеченото брашно и прибавяме размитото в малко вода доматено пюре. Прибавяме и бъбреците, заливаме с виното и бульона и кипваме сместа. След това последователно прибавяме почистения арпаджик, скилидката чесън, обелените и настъргани домати, дафиновия лист. Захлупваме и оставяме ястието да къкри на тих огън, докато се свари арпаджика. Накрая посоляваме, отстраняваме от огъня, поръсваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме.

Продукти за 6-8 порции: 500-600 г бъбреци, 2-3 ч.ч. айрян, 2 глави лук, 500 г арпаджик, 1 скилидка чесън, 2-3 домата, 3-4 с.л. олио, 3 с.л. брашно, 1 с.л. доматено пюре, 2 ч.ч. бульон, 1 ч.ч. вино, 1 с.л. оцет, 1 дафинов лист, сол, мазнина за пържене.

Яхния с бъбреци
18014
 

Последни материали
Виж
Важно за фермерите!
Дори да продадете тон фураж, попълнете декларация, иначе следват жестоки санкции
Рекордна реколта от слънчоглед, рапица и соя в Русия през 2025 г.
Честит празник!
Патриарх и президент поздравиха лесовъдите със 100-годишния юбилей на Седмицата на гората
Експорт и внос на българското сирене
САЩ е най-големият ни пазар в износа на сирене към трети страни
Фермерите в Тесалия се подпомагат допълнително
Какво прави Гърция за своите фермери през 2025 година
Недекларираният труд у нас надвишава средното ниво в еврозоната
Свързани материали
Виж
Кюфтета яхния
Агнешка яхния
Леща по индийски
Зрял фасул с бекон
Зелен фасул с прясно мляко
Студена яхния от зрял фасул
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини