Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.02.2021 г.

Яхния с бъбреци

Яхния с бъбреци

Почистваме бъбреците от лойта и ципите. Разрязваме ги по дължина, измиваме ги много добре, заливаме ги с айряна и ги оставяме да киснат. След  2 часа ги изваждаме, подсушаваме ги и ги варим докато поомекнат във вода, към която сме прибавили оцета. Изваждаме ги, нарязваме ги на парчета и леко ги запържваме в гореща мазнина. Отделно нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. Когато стане златист, поръсваме леко препеченото брашно и прибавяме размитото в малко вода доматено пюре. Прибавяме и бъбреците, заливаме с виното и бульона и кипваме сместа. След това последователно прибавяме почистения арпаджик, скилидката чесън, обелените и настъргани домати, дафиновия лист. Захлупваме и оставяме ястието да къкри на тих огън, докато се свари арпаджика. Накрая посоляваме, отстраняваме от огъня, поръсваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме.

Продукти за 6-8 порции: 500-600 г бъбреци, 2-3 ч.ч. айрян, 2 глави лук, 500 г арпаджик, 1 скилидка чесън, 2-3 домата, 3-4 с.л. олио, 3 с.л. брашно, 1 с.л. доматено пюре, 2 ч.ч. бульон, 1 ч.ч. вино, 1 с.л. оцет, 1 дафинов лист, сол, мазнина за пържене.

Яхния с бъбреци
17286
 

Последни материали
Виж
Окрупняването в бранша продължава, стимулирайки ръста на ефективността
Свиването в млечния сектор на Великобритания се забавя през годината
Увеличението само при соевия шрот натежава над спада при останалите
Расте вносът на маслодайни култури в ЕС за сметка на растителните масла
Предупрежденията за опасни храни са основно за месото
Проверки затвориха 5 търговски обекта в Благоевградско преди празниците
Пълнен лук по добруджански
Цените щяха да са съвсем други при мощно представени производители в търговията
Господството на едрия търговски капитал изкривява пазара на храни у нас
Йордания взе 60 000 тона фуражен ечемик на цената от миналата седмица
Алжир закупи на търг неуточнено количество хлебна пшеница
Свързани материали
Виж
Леща по индийски
Зрял фасул с бекон
Зелен фасул с прясно мляко
Студена яхния от зрял фасул
Картофена яхния с ориз
Бързо, лесно и вкусно
Яхния с наденица и гъби
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини