Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.02.2021 г.

Яхния с бъбреци

Яхния с бъбреци

Почистваме бъбреците от лойта и ципите. Разрязваме ги по дължина, измиваме ги много добре, заливаме ги с айряна и ги оставяме да киснат. След  2 часа ги изваждаме, подсушаваме ги и ги варим докато поомекнат във вода, към която сме прибавили оцета. Изваждаме ги, нарязваме ги на парчета и леко ги запържваме в гореща мазнина. Отделно нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. Когато стане златист, поръсваме леко препеченото брашно и прибавяме размитото в малко вода доматено пюре. Прибавяме и бъбреците, заливаме с виното и бульона и кипваме сместа. След това последователно прибавяме почистения арпаджик, скилидката чесън, обелените и настъргани домати, дафиновия лист. Захлупваме и оставяме ястието да къкри на тих огън, докато се свари арпаджика. Накрая посоляваме, отстраняваме от огъня, поръсваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме.

Продукти за 6-8 порции: 500-600 г бъбреци, 2-3 ч.ч. айрян, 2 глави лук, 500 г арпаджик, 1 скилидка чесън, 2-3 домата, 3-4 с.л. олио, 3 с.л. брашно, 1 с.л. доматено пюре, 2 ч.ч. бульон, 1 ч.ч. вино, 1 с.л. оцет, 1 дафинов лист, сол, мазнина за пържене.

Яхния с бъбреци
6509

Последни материали
Виж
Според сертификатите за износа продукцията е преминала нужните проверки
Русия забрани вноса на царевично семе с ГМО от сръбската фирма Genetics Plus
Ситуацията е извънредна и налага извънредни по мащаб мерки
Франция отпуска 1 милиард евро на пострадалите от студовете ферми
Фонд „Земеделие”
От 21 април до 30 юни се приемат исканията за краткосрочни заеми в сектора на плодовете и зеленчуците
Президентът Радев ще връчи мандата на ГЕРБ
Десислава Танева е предложението на Борисов за нов стар министър на земеделието
Наблюдавайте областите през сайта на агенцията
На 21 април се открива сезонът за борба с градушките
Важно за фермерите!
От първи октомври родните мандри не могат да продават кипърското сирене „Халуми”
Свързани материали
Виж
Зелен фасул с прясно мляко
Студена яхния от зрял фасул
Картофена яхния с ориз
Бързо, лесно и вкусно
Яхния с наденица и гъби
Лионска яхния с пилешки крилца
Пъстра яхния
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам