Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
20.08.2023 г.

Зрял фасул с бекон

Зрял фасул с бекон

Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го сваряваме на тих огън заедно с 1 глава лук, олиото и 1 ч.л. червен пипер. Отцеждаме фасула, но запазваме отварата. Нарязваме другата глава лук на ситно и я запържваме в разтопената мас. Прибавяме брашното, останалия червен пипер и доматеното пюре, размито в малко вода. Разреждаме запръжката с отварата от фасула, кипваме и варим десетина минути. После я сипваме при отцедения фасул, посоляваме и прехвърляме сместа в тавичка. Нареждаме отгоре нарязания на филийки бекон, слагаме тук там цели люти чушлета и печем 30 мин в умерено загрята фурна.

Продукти: 1 ч.ч. зрял фасул, 400 г бекон, 2 глави лук, 2-3 люти чушлета, 3 с.л. олио, 2 с.л. мас, 1 с.л. доматено пюре, 1 с.л. брашно, 2 ч.л. червен пипер, сол.

 

Зрял фасул с бекон
6817
 

Последни материали
Виж
Водата за пиене на Истанбул свъшва след 85 дни
Конгрес по зелени биотехнологии събра международната научна общност в София
Карантинна опасност – картофен молец
Шумен и Плевен
Главчев разпореди на екоминистерството да се задейства за разрешаване на водната криза
Сушата преди това обаче забавя развитието на посевите с 2-3 седмици
Условията бяха удовлетворителни за есенниците в Украйна през октомври
Приемът ще започне през януари 2025 г.
Готови са критериите за подбор на браншови проекти за обучение на фермерите
Свързани материали
Виж
Мегатрон с впечатляваща демонстрация на горска техника
Статистика, която тревожи
При обвързаната подкрепа най-субсидирани са протеиновите култури
Bobcat на GaLaBau 2024 - широк спектър от продукти и демонстрационна зона за тестване на машини
За 10 години фермерите се отказаха от маса традиционни култури
Климатичните промени са ударили като с чук и родната статистика
Супа от фасул и коприва
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини