Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
20.08.2023 г.

Зрял фасул с бекон

Зрял фасул с бекон

Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го сваряваме на тих огън заедно с 1 глава лук, олиото и 1 ч.л. червен пипер. Отцеждаме фасула, но запазваме отварата. Нарязваме другата глава лук на ситно и я запържваме в разтопената мас. Прибавяме брашното, останалия червен пипер и доматеното пюре, размито в малко вода. Разреждаме запръжката с отварата от фасула, кипваме и варим десетина минути. После я сипваме при отцедения фасул, посоляваме и прехвърляме сместа в тавичка. Нареждаме отгоре нарязания на филийки бекон, слагаме тук там цели люти чушлета и печем 30 мин в умерено загрята фурна.

Продукти: 1 ч.ч. зрял фасул, 400 г бекон, 2 глави лук, 2-3 люти чушлета, 3 с.л. олио, 2 с.л. мас, 1 с.л. доматено пюре, 1 с.л. брашно, 2 ч.л. червен пипер, сол.

 

Зрял фасул с бекон
8138
 

Последни материали
Виж
Важно за фермерите!
Дори да продадете тон фураж, попълнете декларация, иначе следват жестоки санкции
Рекордна реколта от слънчоглед, рапица и соя в Русия през 2025 г.
Честит празник!
Патриарх и президент поздравиха лесовъдите със 100-годишния юбилей на Седмицата на гората
Експорт и внос на българското сирене
САЩ е най-големият ни пазар в износа на сирене към трети страни
Фермерите в Тесалия се подпомагат допълнително
Какво прави Гърция за своите фермери през 2025 година
Недекларираният труд у нас надвишава средното ниво в еврозоната
Свързани материали
Виж
Боб със свински крачета
Бобена плакия
Сарми с боб
Пълнени чушки с боб и орехи
Празничен фасул
Зрял фасул с праз и маслини
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини