Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
20.08.2023 г.

Зрял фасул с бекон

Зрял фасул с бекон

Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го сваряваме на тих огън заедно с 1 глава лук, олиото и 1 ч.л. червен пипер. Отцеждаме фасула, но запазваме отварата. Нарязваме другата глава лук на ситно и я запържваме в разтопената мас. Прибавяме брашното, останалия червен пипер и доматеното пюре, размито в малко вода. Разреждаме запръжката с отварата от фасула, кипваме и варим десетина минути. После я сипваме при отцедения фасул, посоляваме и прехвърляме сместа в тавичка. Нареждаме отгоре нарязания на филийки бекон, слагаме тук там цели люти чушлета и печем 30 мин в умерено загрята фурна.

Продукти: 1 ч.ч. зрял фасул, 400 г бекон, 2 глави лук, 2-3 люти чушлета, 3 с.л. олио, 2 с.л. мас, 1 с.л. доматено пюре, 1 с.л. брашно, 2 ч.л. червен пипер, сол.

 

Зрял фасул с бекон
8897
 

Последни материали
Виж
За участие в споразумения
Напомняне: До 30 юни земеделците да регистрират договорите за земята
Акця
Държавно горско предприятие дарява сок от арония за Червения кръст
Други държави вече го прилагат
Законопроект предлага да се публикуват електронно и ежедневно цените на храните във веригите
Важно!
Компостът прави културите устойчиви на болести и вредители
ЕК обмисля дълбоки промени в ОСП
Фермерите в ЕС са готови за лятна битка за милиарди евро судбисии
Климатичните промени засягат два пъти по-бързо Азия
Климатичните промени засягат два пъти по-бързо Азия
Свързани материали
Виж
Агне, пълнено с боб
Боб чорба с киселец
Боб със свински крачета
Бобена плакия
Сарми с боб
Пълнени чушки с боб и орехи
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини