Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Кюфтета яхния

Синор.БГ / 10.02.2025 г.
Кюфтета яхния

Смесваме каймата с 1 глава ситно нарязан  лук, яйцето, гриса, червен пипер, чубрица и сол. Омесваме добре и оформяме от сместа кюфтета, които овалваме в брашното, заливаме с подсолена вода и 2-3 с.л. олио, прибавяме дафиновия лист и ги сваряваме на умерен огън. Нарязваме другите глави лук на филийки и ги задушаваме в останалото олио. Поръсваме с брашно и черен пипер. Прибавяме изпечените и нарязани на парченца пиперки и стритото люто чушле. След 5-6 мин прибавяме нарязаните домати. Когато доматите поомекнат, сипваме сместа при кюфтетата. Кипваме ястието, пускаме в него бучката масло и го оставяме да къкри десетина минути на тих огън. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Продукти за 6 порции: 800 г кайма смес, 3 глави лук, 1 яйце, 1-2 с.л. грис, 1 к.ч. олио, 1-2 домата, 3-4 печени пиперки, 1 люто чушле, 3 с.л. брашно, 1 дафинов лист, 1 бучка краве масло, чубрица, червен и черен пипер, магданоз, сол.

Кюфтета яхния
22569
 

Последни материали
Виж
Вижте ставките по преходната национална помощ за говеда и биволи за Кампания 2025 г.
Хапваме повече плодове и зеленчуци
За пет години сме намалили хляба с 16%
Среща на депутата Десислава Танева с привърженици
ГЕРБ в Сливен: Има дефицити в управлението на много министерства
Басейнова дирекция
Светкавично разчистват асфалтов отпадък от брега на Тунджа, до Крушаре
Стопанинът обяснява чудото
Как овощната градина на Халил оцеля в масивен пожар около нея
Посланикът н.пр. Арун Саху пред бизнеса
Пазарът в Индия е отворен за българското вино
Свързани материали
Виж
Картофена яхния с праз
Вегетарианска попска яхния
Манастирска яхния
Млечна яхния от зелен лук
Агнешка яхния
Леща по индийски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини