Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.02.2025 г.

Кюфтета яхния

Кюфтета яхния

Смесваме каймата с 1 глава ситно нарязан  лук, яйцето, гриса, червен пипер, чубрица и сол. Омесваме добре и оформяме от сместа кюфтета, които овалваме в брашното, заливаме с подсолена вода и 2-3 с.л. олио, прибавяме дафиновия лист и ги сваряваме на умерен огън. Нарязваме другите глави лук на филийки и ги задушаваме в останалото олио. Поръсваме с брашно и черен пипер. Прибавяме изпечените и нарязани на парченца пиперки и стритото люто чушле. След 5-6 мин прибавяме нарязаните домати. Когато доматите поомекнат, сипваме сместа при кюфтетата. Кипваме ястието, пускаме в него бучката масло и го оставяме да къкри десетина минути на тих огън. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Продукти за 6 порции: 800 г кайма смес, 3 глави лук, 1 яйце, 1-2 с.л. грис, 1 к.ч. олио, 1-2 домата, 3-4 печени пиперки, 1 люто чушле, 3 с.л. брашно, 1 дафинов лист, 1 бучка краве масло, чубрица, червен и черен пипер, магданоз, сол.

Кюфтета яхния
20342
 

Последни материали
Виж
Активно обсъждане на бъдещата ОСП
Втори диалог на еврокомисаря Хансен за младежките политики
Предстоящо
На 8 май Еврокомисията ще проведе конференция за визията на ОСП
Лесотехнически университет
Научен екип подготви стандарт за улично озеленяване
Предстоящо
Съветът на ЕС готви нови правила за ДДС при дистанционните продажба
Нормативни промени
Удължават срока за намалените вноски във Фонд „Инвестиции в горите“
Класации
София води класация за най-добра дестинация за градски туризъм през май 2025 г.
Свързани материали
Виж
Млечна яхния от зелен лук
Агнешка яхния
Леща по индийски
Зрял фасул с бекон
Яхния с бъбреци
Зелен фасул с прясно мляко
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини