Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.02.2025 г.

Кюфтета яхния

Кюфтета яхния

Смесваме каймата с 1 глава ситно нарязан  лук, яйцето, гриса, червен пипер, чубрица и сол. Омесваме добре и оформяме от сместа кюфтета, които овалваме в брашното, заливаме с подсолена вода и 2-3 с.л. олио, прибавяме дафиновия лист и ги сваряваме на умерен огън. Нарязваме другите глави лук на филийки и ги задушаваме в останалото олио. Поръсваме с брашно и черен пипер. Прибавяме изпечените и нарязани на парченца пиперки и стритото люто чушле. След 5-6 мин прибавяме нарязаните домати. Когато доматите поомекнат, сипваме сместа при кюфтетата. Кипваме ястието, пускаме в него бучката масло и го оставяме да къкри десетина минути на тих огън. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Продукти за 6 порции: 800 г кайма смес, 3 глави лук, 1 яйце, 1-2 с.л. грис, 1 к.ч. олио, 1-2 домата, 3-4 печени пиперки, 1 люто чушле, 3 с.л. брашно, 1 дафинов лист, 1 бучка краве масло, чубрица, червен и черен пипер, магданоз, сол.

Кюфтета яхния
19709
 

Последни материали
Виж
Фермерите в Тесалия се подпомагат допълнително
Какво прави Гърция за своите фермери през 2025 година
Недекларираният труд у нас надвишава средното ниво в еврозоната
Унивок® - лидер в контрола на болести при житни култури
Актуализирани прогнози за търсенето и предлагането на зърнени култури на ФАО
Индексът на цените на храните на ФАО остава стабилен през март
Повишаването на котировките на растителните масла компенсира по-ниските цени на пшеницата, царевицата, ориза и захарта
Компанията търси стопани с пряко договаряне
Фермери наддават за ниви през Мрежата
Свързани материали
Виж
Агнешка яхния
Леща по индийски
Зрял фасул с бекон
Яхния с бъбреци
Зелен фасул с прясно мляко
Студена яхния от зрял фасул
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини