Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.10.2017 г.
Туршия от зелени домати с екзотични подправки
Туршия от зелени домати с екзотични подправки

Надупчваме доматите с дебела игла, за да не се пукнат по време на бланширането. Възвираме подсолена вода и варим в нея доматите 2-3 мин, отцеждаме, нареждаме ги в разлата тава и ги заливаме с оцет. Оставяме ги така 1 нощ. Възвираме водата и захарта като отнемаме пяната. Щом разтворът се избистри, прибавяме останалите подправки. Варим 2-3 мин и оставяме саламурата да изстине. Заливаме с нея доматите в оцета и ги оставяме да престоят още 1 нощ. Отливаме саламурата и я варим още 10 мин. Нареждаме доматите в буркани и ги заливаме с горещата саламура. Съхраняваме туршията на хладно и тъмно място.

Продукти: 1 кг зелени домати, 1 л винен оцет, 1 кг захар, 500 мл вода, джинджифил, кората на 1/2 лимон, 1 ч.л. смлян черен пипер, 1 щипка канела, 3 зърна карамфил, 1 с.л. синапено семе 

1255
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Отнет е лицензът за изкупуване на суров тютюн на фирма „Лийв табако А. Михайлидис“ АД
Практика
Есенно подхранване на плодовите култури
Решения на Министерския съвет
Засилва се контролът върху електронната търговия с фуражи
Кражбите на „бели петна“ не спират, а законовите промени още се бавят в парламента
Категория компактни трактори
Трактор 5R на John Deere е Машина на годината 2018
Европейски съд: Полша ще плаща по 100 хиляди евро на ден, ако продължи да сече защитената Беловежка гора
Свързани материали
Виж
Туршия от рязано кисело зеле с моркови
Туршия от корнишони в буркан
Маринована мешана туршия
Кисело зеле на глави в бидон
Краставички в саламура
Класика
Лесна сурова туршия
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам