Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.10.2017 г.

Туршия от зелени домати с екзотични подправки

Туршия от зелени домати с екзотични подправки

Надупчваме доматите с дебела игла, за да не се пукнат по време на бланширането. Възвираме подсолена вода и варим в нея доматите 2-3 мин, отцеждаме, нареждаме ги в разлата тава и ги заливаме с оцет. Оставяме ги така 1 нощ. Възвираме водата и захарта като отнемаме пяната. Щом разтворът се избистри, прибавяме останалите подправки. Варим 2-3 мин и оставяме саламурата да изстине. Заливаме с нея доматите в оцета и ги оставяме да престоят още 1 нощ. Отливаме саламурата и я варим още 10 мин. Нареждаме доматите в буркани и ги заливаме с горещата саламура. Съхраняваме туршията на хладно и тъмно място.

Продукти: 1 кг зелени домати, 1 л винен оцет, 1 кг захар, 500 мл вода, джинджифил, кората на 1/2 лимон, 1 ч.л. смлян черен пипер, 1 щипка канела, 3 зърна карамфил, 1 с.л. синапено семе 

Туршия от зелени домати с екзотични подправки
6133

Последни материали
Виж
Не забравяйте да сложите и патладжан в оранжерията
Пазар
Стабилни цени на слънчогледа и слънчогледовото масло на европейските пазари
Kverneland предлага решение за борба с прекомерното утъпкване на почвата
Анализ
Strategie Grains очаква реколтата от зърно в ЕС да надхвърли търсенето
Бъдещето
Големи химически концерни се съюзиха в борбата със замърсяването на планетата с пластмаса
Обзор 15-18 януари 2019 г.
Търговията на стоковата борса потръгва на бавни обороти
Свързани материали
Виж
Шарена туршия с аспирин
Камби с дребни плодове
Мариновани патладжани
Чорбаджийки със зелени домати
Кореноплодите трябва да се поливат правилно, за да не се напукат
От късни моркови става вкусна туршия
Туршия от рязано кисело зеле с моркови
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам