Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Джолан по македонски

Синор.БГ / 25.11.2024 г.
Джолан по македонски

Добре измитите джоланчета слагаме в глинена тенджера с капак. Измиваме хубаво чесъна, разделяме го на скилидки и както е с люспите, го слагаме в тенджерата. Слагаме и добре измитите лукчета с люспите. Прибавяме обелените картофи, нарязани на кубчета, солим и слагаме подправките. Захлупваме и печем ястието най-напред на силна фурна, а като заври - на умерена. 

Продукти  за 4-5 порции: 2 свински джоланчета,1 кг дребни лукчета, 2 глави чесън, 1 дафинов лист, 5-6 зърна  бахар, няколко зърна черен пипер, 10 средни картофа, сол, червен пипер.

Джолан по македонски
5126
 

Последни материали
Виж
БАБХ призовава за стриктно спазване на мерките за биосигурност
Настъпи рисковия сезон за грип по птиците
Повишените такси на БАБХ през 2025 г.
За добавена глюкоза в меда изследванията вече струват 10 лв. за проба
Европарламентът отхвърли предложението за мониторинг на горите
Аруестувани са 37 души
Разбиха схема за измами със земеделски субсидии в Гърция за над 19,6 млн. евро
Благодетели са дарили животни с неизяснен здравен статус
Стадото на Рилската света обител е с шарка
Практика
Как температурата и светлината влияят на цвета на гроздето
Свързани материали
Виж
Джолан по македонски
Джоланчета в гювече
Телешки джолан със зелен боб
Зимна супа от телешки джолан
Зимна супа от телешки джолан
Зимна супа от телешки джолан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини