Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Телешки джолан със зелен боб

Синор.БГ / 18.03.2021 г.
Телешки джолан със зелен боб

Сваряваме добре джолана в подсолена вода, (използвайте тенджера под налягане) изваждаме го от бульона и го обезкостяваме. Нарязваме месото на малки хапки. Прибавяме маслото към мазнината от бульона и задушаваме ситно нарязания лук. Прибавяме месото и нарязания боб. Наливаме 500 мл от бульона, посоляваме на вкус и поръсваме червения пипер и стритата чубрица. Захлупваме и задушаваме на тих огън, докато бобът омекне и ястието остане на мазнина.

Продукти за 5 порции: 1 телешки джолан, 2-3 с.л. краве масло, 4-5 глави лук, 2 ч.ч. нарязан зелен боб, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. стрита чубрица, сол.

Телешки джолан със зелен боб
23568
 

Последни материали
Виж
ДФЗ преведе помоща за шарка по овцете и козите
Извънредно Общо събрание
Българската аграрна камара се връща към управление с един председател
Като покупателна възможност сме по-нагоре
България е последна в ЕС при отчитане на средния нетен доход
Последиците за бизнеса
Фермерите свикват със закъснелите слани: зимата в България се стопява
Памукът е хазарт засега
Л. Работов: Министерството на финансите забрави, че има земеделци в криза и поливане
Бюджетната програма за стратегически инвестиции 2026-2028 г.
Държавата заделя едва 10 млн. евро за ремонт на язовири до 2028 г.
Свързани материали
Виж
Джолан по македонски
Джолан по македонски
Джоланчета в гювече
Зимна супа от телешки джолан
Зимна супа от телешки джолан
Зимна супа от телешки джолан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини