Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
14.02.2019 г.

Зимна супа от телешки джолан

Зимна супа от телешки джолан

Обезкостяваме джолана, нарязваме месото на малки късчета и го задушаваме в сгорещената мазнина заедно със ситно нарязания лук и нарязаното на ивички зеле. Поръсваме червения пипер и наливаме зелевия сок. Варим супата на умерен огън. Когато месото поомекне, прибавяме ориза и стритата чубрица. Доваряваме супата на тих огън. Ако е много солена, разреждаме с малко вода. Преди да поднесем, пускаме в супата маслото.

Продукти: 600-700 г телешки джолан, 7-8 ч.ч. зелев сок, 200 г кисело зеле, 1 глава лук, 2-3 с.л. ориз, 1 к.ч. олио, 1 ч.ч. червен пипер, 1 стрък суха чубрица, 30 г краве масло.

Зимна супа от телешки джолан
18446
 

Последни материали
Виж
Жътвата в Монтанско приключва с високи добиви от пшеница и ечемик
В Добруджа очакват ниски добиви от царевица и слънчоглед
Денков предлага включване на селскостопанската авиация в борбата
Подпомагат и личните стопанства при загинали животни в пожар
В личното си стопанство Бойко Синапов кара вода с водоноски
Положението с изхранването на животните в източните Родопи е критично
Благодарение и на падналия вчера следобед дъжд
Потушиха пожара в старопланинския резерват Стенето
Спори с представителки на Белгия и Австрия при жените
Благовеста Василева от Дивата ферма е на финала за биологичен фермер на ЕС
Кършенето на лозата предотвратява щетите от сушата
Свързани материали
Виж
Български борш
Доматена кремсупа с макарони
Празена чорба със зелев сок
Български борш
Оризова супа от овче месо
Картофена супа със сирене
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини