Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зимна супа от телешки джолан

Синор.БГ / 14.02.2019 г.
Зимна супа от телешки джолан

Обезкостяваме джолана, нарязваме месото на малки късчета и го задушаваме в сгорещената мазнина заедно със ситно нарязания лук и нарязаното на ивички зеле. Поръсваме червения пипер и наливаме зелевия сок. Варим супата на умерен огън. Когато месото поомекне, прибавяме ориза и стритата чубрица. Доваряваме супата на тих огън. Ако е много солена, разреждаме с малко вода. Преди да поднесем, пускаме в супата маслото.

Продукти: 600-700 г телешки джолан, 7-8 ч.ч. зелев сок, 200 г кисело зеле, 1 глава лук, 2-3 с.л. ориз, 1 к.ч. олио, 1 ч.ч. червен пипер, 1 стрък суха чубрица, 30 г краве масло.

Зимна супа от телешки джолан
20754
 

Последни материали
Виж
Усилено напредва и прибирането на реколтите от соя и захарно цвекло
В Украйна ожънаха 90 на сто от слънчогледа и едва половината царевица
Закупени са 50 000 тона с доставка между 15 януари и 15 февруари
И хлебната пшеница от САЩ поскъпна на търга за внос в Южна Корея
Доклад на Синор.БГ
Седмицата: Звънците на Дядо Коледа ли чуват земеделците или ударите на барабан?
В зависимост от заявения интерес на ползвателите на вода за напояване
Тахов обеща рехабилитация на напоителни системи и в Кюстендилско
С участието на производители от 5 области в югоизточна България
В Ямбол се проведе поредното фермерско-занаятчийско изложение
Светът преживява 11-те най-горещи години в историята: нов рекорд за глобалното затопляне
Свързани материали
Виж
Македонска супа с фасул от консерва и зеленчуци
Супа от телешка глава
Есенна супа
Супа от зрял фасул с тиквички
Великденска супа
Супа от кайма и спанак
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини