Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зимна супа от телешки джолан

Синор.БГ / 14.02.2019 г.
Зимна супа от телешки джолан

Обезкостяваме джолана, нарязваме месото на малки късчета и го задушаваме в сгорещената мазнина заедно със ситно нарязания лук и нарязаното на ивички зеле. Поръсваме червения пипер и наливаме зелевия сок. Варим супата на умерен огън. Когато месото поомекне, прибавяме ориза и стритата чубрица. Доваряваме супата на тих огън. Ако е много солена, разреждаме с малко вода. Преди да поднесем, пускаме в супата маслото.

Продукти: 600-700 г телешки джолан, 7-8 ч.ч. зелев сок, 200 г кисело зеле, 1 глава лук, 2-3 с.л. ориз, 1 к.ч. олио, 1 ч.ч. червен пипер, 1 стрък суха чубрица, 30 г краве масло.

Зимна супа от телешки джолан
20828
 

Последни материали
Виж
С качествени и традиционни български продукти за празничната трапеза
Коледно югоизточно фермерско изложение привлича посетители в Ямбол
Въвежда се нова еко категория за колите - Евро 7
Кабинетът прие технически и други промени в данъчни закони
Доставчиците са обложени със ставки от 21,9 до 42,7 на сто при вноса
Китай наложи още мита за млечните продукти от ЕС заради субсидирането им
Заради договори на ИАГ и болести по животни
Бюджетът на МЗХ за 2025 г. е увеличен с 60 млн. лв.
Средствата са взети за проекти по мярка 4.3 от ПРСР
Напоителни системи получи по-дълъг срок за връщане на държавен заем
В Украйна цените продължиха да се понижават за втора поредна седмица
Износът от Аржентина намали напрежението на пазарите на слънчоглед
Свързани материали
Виж
Македонска супа с фасул от консерва и зеленчуци
Супа от телешка глава
Есенна супа
Супа от зрял фасул с тиквички
Великденска супа
Супа от кайма и спанак
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини