Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зимна супа от телешки джолан

Синор.БГ / 25.01.2016 г.

Обезкостяваме джолана с остър нож, нарязваме месото на малки късчета запържваме за 2-3 минути до побеляване на месото. Тогава добавяме ситно нарязания лук и нарязаното на ивички зеле похлупваме с капак и задушаваме. Поръсваме червения пипер и наливаме зелевия сок. Варим супата на умерен огън. Когато месото поомекне, прибавяме ориза и стритата чубрица. Доваряваме супата на тих огън. Ако е много солена, разреждаме с малко вода. Преди да поднесем, пускаме в супата маслото.

Продукти: около 700 г телешки джолан, 8 ч.ч. зелев сок, 200 г кисело зеле (добре е да се измие ако е много солено), 1 глава лук, 3 с.л. ориз, 1 к.ч. олио, 1 ч.ч. червен пипер, 1 стрък суха чубрица, 25 г краве масло.

Зимна супа от телешки джолан
12166
 

Последни материали
Виж
Риба плакия
Прогноза за реколтата в Украйна – септември 2025 г.
ДФЗ
Утвърдена е нова заявка за плащане на училищните схеми, съобразена с еврото
Преди застудяването
Важни условия за обработка на почвата срещу вредители
В стадо от 303 глави едър рогат добитък в област Шомод
В Унгария регистрираха първото огнище на син език за последните 10 години
От началото на сезона сме свили преработените количества с 500 000 тона
България води класацията в ЕС по спад на преработката на слънчоглед
Свързани материали
Виж
Джолан по македонски
Джолан по македонски
Джоланчета в гювече
Телешки джолан със зелен боб
Зимна супа от телешки джолан
Зимна супа от телешки джолан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини