Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
14.12.2010 г.

Зимна супа от телешки джолан

Почистваме и измиваме месото. Обезкостяваме го, нарязваме го на малки късчета и го задушаваме в сгорещената мазнина заедно със ситно нарязания лук и нарязаното на ивички зеле. Поръсваме червения пипер и наливаме зелевия сок. Варим супата на умерен огън. Когато месото поомекне, прибавяме изчистения и измит ориз и стритата чубрица. Доваряваме супата на тих огън. Ако е много солена, разреждаме с малко вода. Преди да поднесем, пускаме в супата бучката масло.

Продукти за 6 порции: 600-700 г телешки джолан, 7-8 ч.ч. зелев сок, 200 г кисело зеле, 1 глава лук, 2-3 с.л. ориз, 1 к.ч. олио, 1 ч.ч. червен пипер, 1 стрък суха чубрица, 1 бучка, колкото орех, краве масло.

Зимна супа от телешки джолан
32962
 

Последни материали
Виж
ДФЗ отваря втори прием по четири интервенции за лозари за 2025 година
България притежава утвърдени традиции в създаването на автентични занаятчийски продукти, които са национално богатство
За детски заведения в общината
Свищов пусна поръчка за доставки на над 65 хил. тона пресни плодове и зеленчуци
Слабият внос допринася за повишаване на риска от недостиг на вътрешния пазар
Египет не успява да изкупи планираните количества пшеница от местните фермери
ПВУ
Историческо събитие: На 3 юли пускат отсечката от Мездра до Ботевград
Валутните колебания и поскъпването на петрола са в основата на ръста
Цените на слънчогледа и нерафинираното масло се повишават в Украйна
Свързани материали
Виж
Джолан по македонски
Джолан по македонски
Джоланчета в гювече
Телешки джолан със зелен боб
Зимна супа от телешки джолан
Зимна супа от телешки джолан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини