Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зимна супа от телешки джолан

Синор.БГ / 14.12.2010 г.

Почистваме и измиваме месото. Обезкостяваме го, нарязваме го на малки късчета и го задушаваме в сгорещената мазнина заедно със ситно нарязания лук и нарязаното на ивички зеле. Поръсваме червения пипер и наливаме зелевия сок. Варим супата на умерен огън. Когато месото поомекне, прибавяме изчистения и измит ориз и стритата чубрица. Доваряваме супата на тих огън. Ако е много солена, разреждаме с малко вода. Преди да поднесем, пускаме в супата бучката масло.

Продукти за 6 порции: 600-700 г телешки джолан, 7-8 ч.ч. зелев сок, 200 г кисело зеле, 1 глава лук, 2-3 с.л. ориз, 1 к.ч. олио, 1 ч.ч. червен пипер, 1 стрък суха чубрица, 1 бучка, колкото орех, краве масло.

Зимна супа от телешки джолан
33176
 

Последни материали
Виж
Съвети към градинаря
Защо дървените стърготини са полезни за мулч само през есента
Кампания 2025-2026
Дъждовете бавят сеитбата, но до 2 седмици тя ще приключи
От НАЗ сигнализират
Фалити и обезлюдяване: Фермите в Пазарджишко намалели с 31% за девет години
Изчислено
Отстъпката за акциза на газьол за фермерите през 2024 г. е 42 ст. на литър
МЗХ има време за отговор до 30 октомври
От БАК настояват да не се режат субсидиите за фермерските групи
Политики, за които настояват от НАЗ
Унгарската аграрна камара действа от 2012 г. и никой не протестира срещу задължителното членство
Свързани материали
Виж
Джолан по македонски
Джолан по македонски
Джоланчета в гювече
Телешки джолан със зелен боб
Зимна супа от телешки джолан
Зимна супа от телешки джолан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини