Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зимна супа от телешки джолан

Синор.БГ / 14.12.2010 г.

Почистваме и измиваме месото. Обезкостяваме го, нарязваме го на малки късчета и го задушаваме в сгорещената мазнина заедно със ситно нарязания лук и нарязаното на ивички зеле. Поръсваме червения пипер и наливаме зелевия сок. Варим супата на умерен огън. Когато месото поомекне, прибавяме изчистения и измит ориз и стритата чубрица. Доваряваме супата на тих огън. Ако е много солена, разреждаме с малко вода. Преди да поднесем, пускаме в супата бучката масло.

Продукти за 6 порции: 600-700 г телешки джолан, 7-8 ч.ч. зелев сок, 200 г кисело зеле, 1 глава лук, 2-3 с.л. ориз, 1 к.ч. олио, 1 ч.ч. червен пипер, 1 стрък суха чубрица, 1 бучка, колкото орех, краве масло.

Зимна супа от телешки джолан
33145
 

Последни материали
Виж
Гръцките фермери няма да получат пари докато не приключи разследването на OLAF
Сливите с най-висока ставка
Заявления за помощ заради измръзвание и слани се подават до 5 ноември
На 16 октомври
Нищо интересно в земеделието: Депутатите обсъждат Закона за храните
И фирми за храни се представиха в Япония
България впечатли света на ЕКСПО 2025 в Осака с иновации, култура и вкус
От 15 октомври
Тол системата ще мери в движение камионите над 3,5 тона
Тема с продължение
Собствениците на земеделска земя са против ултиматумите в диалога с администрацията
Свързани материали
Виж
Джолан по македонски
Джолан по македонски
Джоланчета в гювече
Телешки джолан със зелен боб
Зимна супа от телешки джолан
Зимна супа от телешки джолан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини