Начало » Новини » Страната
14.01.2019 г.

В края на януари ще се проведе обучение за технолози в хлебарството

Предстоящо
В края на януари ще се проведе обучение за технолози в хлебарството

sinor

От 28 януари до 1 февруари в Дома на техниката в София ще се проведе обучение за придобиване на квалификация по професията “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост”, съобщиха от Съюза по хранителна промишленост. Специалността е „Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия” - трета квалификационна степен и цели да подготви кадрите по новите промени на Закона за храните.

Според тях във всеки обект за производство на храни трябва да работи лице, назначено по трудов договор, което е с висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или има придобита квалификация в същата област по Закона за занаятите. Не се изисква назначаване на специалист, ако лицето по чл. 14, ал. 1, т. 6 отговаря на това условие.

СХП има издадена Лицензия от НАППО за провеждане на обучение по посочените специалности. Целта на обучението е специалистите от тези браншове за по-кратко време да придобият Свидетелство за завършено професионално обучение. Програмата по това обучение е заложена с 960 часа, от които 364 часа теория и 596 часа практика, или това означава 6 месеца, но съюзът предлага обучението да се проведе задочно, като за целта са планирани 2 / два/ модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове ще ви запознаят с основните теми от образователния курс.

Практиката се провежда в специализирани работилници.На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал и програма, от които трябва да се подготвите за явяване на Държавен изпит пред Комисия за валидиране на неговите знания.

Желаещите за участие в обучението задължително трябва да имат завършено средно образование или 10 клас на професионална гимназия.

Първият модул на обучението ще се проведе на 28, 29 , 30 , 31.януари и 01. февруари .2019 г. в Дома на техниката в София, ул. “Г.С.Раковски” № 108, 5 етаж, зала № 503. Тогава ще бъде съобщена и датата за втория модул.

Регистрацията е на 4 етаж, офис 408. Присъствието на І -я модул на всички желаещи за участие в обучението е задължително.

Продължителността на обучение е пет дни по 8 часа. Програмата включва теоретическа и практическа подготовка по различните модули. Броят на участниците в курса не трябва да бъде повече от 10 човека и по-малко от 5 души. За останалите желаещи ще се организира следващ курс за обучение.

Таксата за един участник е 550 лева, освободена от ДДС и в нея са включени всички разходи по провеждане на обучението – теория и практика, учебни материали,материали за практическите занятия, разходи за Държавния изпит и издаване на Свидетелствата за завършен курс за професионална квалификация, кафе-паузи и закуски .

По време на обучението курсистите могат да ползват хотел “Славянска беседа”- тел. 02/ 988-04-41; по предварителна заявка. Участниците сами правят резервациите за спане на посочения телефон. В цената на курса не е включен хотелът.

В края на януари ще се проведе обучение за технолози в хлебарството
4657

Последни материали
Виж
Проект
Проект помага за информираността на българските земеделски работници в Италия
Решения на Министерския съвет
План за сътрудничество между малките и средни предприятия на България и Сърбия
Проекти
До три години България ще изнесе 640 тона шафранови луковици за Китай
Решения на Министерския съвет
България ще участва за втори път с национален щанд на изложение в Рияд
Незаконните сечи са основен проблем
WWF и Интерпол започват проект срещу престъпленията в горите
Близо 80 на сто от доставките са от български фермери
Само в една търговска верига са продадени 90 хиляди тона плодове и зеленчуци през миналата година
Свързани материали
Виж
Предстоящо
Обучение за технолози сладкари и хлебари
Празници
Агроминистърът поздравява хлебарите със Спасовден
Пазар на труда
В началото на юни се провежда платено обучение за хлебари
Предстоящо
Братя Хлебари откриват своя пекарна в София
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам