Начало » Новини » Страната
14.01.2019 г.

В края на януари ще се проведе обучение за технолози в хлебарството

Предстоящо
В края на януари ще се проведе обучение за технолози в хлебарството

sinor

От 28 януари до 1 февруари в Дома на техниката в София ще се проведе обучение за придобиване на квалификация по професията “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост”, съобщиха от Съюза по хранителна промишленост. Специалността е „Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия” - трета квалификационна степен и цели да подготви кадрите по новите промени на Закона за храните.

Според тях във всеки обект за производство на храни трябва да работи лице, назначено по трудов договор, което е с висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или има придобита квалификация в същата област по Закона за занаятите. Не се изисква назначаване на специалист, ако лицето по чл. 14, ал. 1, т. 6 отговаря на това условие.

СХП има издадена Лицензия от НАППО за провеждане на обучение по посочените специалности. Целта на обучението е специалистите от тези браншове за по-кратко време да придобият Свидетелство за завършено професионално обучение. Програмата по това обучение е заложена с 960 часа, от които 364 часа теория и 596 часа практика, или това означава 6 месеца, но съюзът предлага обучението да се проведе задочно, като за целта са планирани 2 / два/ модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове ще ви запознаят с основните теми от образователния курс.

Практиката се провежда в специализирани работилници.На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал и програма, от които трябва да се подготвите за явяване на Държавен изпит пред Комисия за валидиране на неговите знания.

Желаещите за участие в обучението задължително трябва да имат завършено средно образование или 10 клас на професионална гимназия.

Първият модул на обучението ще се проведе на 28, 29 , 30 , 31.януари и 01. февруари .2019 г. в Дома на техниката в София, ул. “Г.С.Раковски” № 108, 5 етаж, зала № 503. Тогава ще бъде съобщена и датата за втория модул.

Регистрацията е на 4 етаж, офис 408. Присъствието на І -я модул на всички желаещи за участие в обучението е задължително.

Продължителността на обучение е пет дни по 8 часа. Програмата включва теоретическа и практическа подготовка по различните модули. Броят на участниците в курса не трябва да бъде повече от 10 човека и по-малко от 5 души. За останалите желаещи ще се организира следващ курс за обучение.

Таксата за един участник е 550 лева, освободена от ДДС и в нея са включени всички разходи по провеждане на обучението – теория и практика, учебни материали,материали за практическите занятия, разходи за Държавния изпит и издаване на Свидетелствата за завършен курс за професионална квалификация, кафе-паузи и закуски .

По време на обучението курсистите могат да ползват хотел “Славянска беседа”- тел. 02/ 988-04-41; по предварителна заявка. Участниците сами правят резервациите за спане на посочения телефон. В цената на курса не е включен хотелът.

В края на януари ще се проведе обучение за технолози в хлебарството
9301
 

Последни материали
Виж
Резките температурни промени пък стресират растенията
В Украйна се опасяват за състоянието на есенниците при по-дълги топли периоди
В рамките на ЕС обаче се очертава спад в доставките от едва 2 на сто
Износът на мека пшеница от Франция извън ЕС се срива до минимума за XXI век
Сарми от кисело зеле със зеленчуци
Според изчисления на социални експерти
Колко ще ни излезе празничната трапеза за Бъдни вечер и Коледа
Традиции, вярвания, гадания и забрани, свързани с празника
На Бъдни вечер огънят да стопли сърцата ни!
Старите сортове
Въпроси към МЗХ къде е националната генна банка на България
Свързани материали
Виж
Съюз по хранителновкусова промишленост
От 5 април се организира обучение за хлебари и сладкари
Предстоящо
От 14 до 18 септември ще има обучение за сладкари и хлебари
Християнски празници
Спасовден е, честит празник на хлебарите!
Предстоящо
От 27 януари до 1 февруари обучение за хлебар-технолози в Троянско
Християнски празници
Възнесение Христово, или Спасовден!
Предстоящо
Обучение за технолози сладкари и хлебари
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини