Начало » Новини » Страната
08.01.2020 г.

От 27 януари до 1 февруари обучение за хлебар-технолози в Троянско

Предстоящо
От 27 януари до 1 февруари обучение за хлебар-технолози в Троянско

sinor

От 27 януари до 1 февруари в троянското село Ломец ще се проведе обучение за придобиване на квалификация по професията “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост”, специалност „Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия“, съобщиха от Съюза по хранителна промишленост. Курсовете са съвместни с фирма ТЕХРА ЕООД и имат за цел да подпомогнат производителите да покрият изискванията на Закона за храните.

Според това законодателство във всеки обект за производство на храни трябва да работи лице, назначено по трудов договор, което притежава висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или да има придобита квалификация в същата област по Закона за занаятите. Не се изисква назначаване на специалист, ако лицето по чл. 14, ал. 1, т. 6 отговаря на това условие.

СХП има издадено разрешение за провеждане на обучение по посочената специалност. Целта на обучението е специалистите от този бранш да получат нови знания и умения в предлаганата специалност и за по-кратко време да придобият свидетелство. Поради това, че програмата по това обучение е заложена с 960 часа или това означава 6 месеца СХП предлага обучението да се проведе задочно, като за целта са планирани занятия за 6 / шест/ дни, на които водещи специалисти от бранша ще ви запознаят с основните теми от образователния курс.

За да бъде по-ефективно обучението (теория и практика), курсът ще се проведе в Учебно-демонстрационния център на ТЕХРА ЕООД. ТЕХРА и СХП разполагат с екип от специалисти, които участват в провеждането на семинари и с цел повишаване квалификацията на персонала, ангажиран в хлебопроизводствените процеси.

На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал и програма, от които трябва да се подготвите за явяване на държавен изпит пред комисия.

Важна информация:

- Професионалното обучение за придобиване на професионална квалификация завършва с полагане на държавен изпит по теория и практика на професията последния ден на обучението.

- Държавните изпити по теория и практика на професията се провеждат по национални изпитни програми в съответствие с държавните образователни изисквания за придобиване на квалификация по професията.

- Обучението се провежда от квалифицирани преподаватели по специалността от екипа на Съюз по хранителна промишленост и специалисти – технолози на фирма ТЕХРА ЕООД.

- Завършеното професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация се удостоверява със “Свидетелство за професионална квалификация” по образец на МОН.

Желаещите за участие в обучението задължително трябва да имат завършено средно образование или 10 клас на професионална гимназия. Присъствието на всички желаещи за участие в обучението е задължително. Продължителността на обучение е шест / 6 / дни по 8 часа. Програмата включва теоретическа и практическа подготовка по различните модули. Броят на участниците в курса не трябва да бъде по-малко от 10 човека. За останалите желаещи ще се организира следващ курс за обучение.

Записването в курса става по реда на пристигане на заявките!

Обучението ще се проведе на 27, 28 , 29 , 30, 31.01.2020 и 01. февруари 2020 год. В Учебно- демонстрационния център на ТЕХРА ЕООД, който се намира в в с. Ломец, община Троян. Регистрацията е на 27 януари 2020, от 9,00- 10,30 часа на горепосоченият адрес, а откриването на курса е от 10,30 ч. същия ден.

Таксата за един участник е 620 лева, освободена от ДДС и в нея са включени всички разходи по провеждане на обучението – теория и практика, учебни материали, материали за практическите занятия, разходи за Държавния изпит и издаване на Свидетелствата за завършен курс за професионална квалификация, кафе-паузи и закуски.

По време на обучението курсистите могат да ползват хотел „Странноприемница Орешак“ с адрес: ул.Стара планина 207, 5630 Орешак, тел. 088 792 7035., на следните цени, специални за курсистите: 55 лв за единична стая и 70 лв. за двойна стая. Участниците сами правят резервациите за спане на посочения телефон, като посочат, че са на обучение в Техра ЕООД, за да могат да се възползват от преференциалните цени. В цената на курса не е включен хотелът.

Заявки за участие се приемат най-късно до 22.01.2020 г. по мейл (по-долу). Копие от платежно нареждане, се изпраща най-късно до 24.01.2020 г. на адрес: ufi_sb@abv.bg

От 27 януари до 1 февруари обучение за хлебар-технолози в Троянско
8252
 

Последни материали
Виж
До 22 април е отворен прием за подпомагане на занаяти в селските райони
Образци на възраженията се генерират автоматично до 7 февруари 2025 г.
Фермерите могат да се запознаят с обхвата на проекта на слой Физически блокове в СЕУ
Вече пазарната конюнктура определя износа, а не логистичните ограничения
Цялото зърно е печелившо за украинските фермери за пръв път през войната
Тайланд закупи 195 000 тона фуражна пшеница от Австралия
Българската хлебна пшеница отново не успя да спечели търга в Йордания
Европейската банка за възстановяване и развитие ще финансира разминирането на земеделски земи в Украйна
Ученици от земеделската гимназия в Добрич гостуваха на Аграрния университет
Свързани материали
Виж
Академия за предприемачество в земеделието започва след 61 дни
Стартира приема по интервенцията за „Професионално обучение и придобиване на знания“
Консултации за обединение на съсловните организации на лечителите
Ще задължат ветеринарните лекари да учат цял живот
Проведе се мащабно обучение за разследване на отравяния на диви животни
По интервенцията за хуманно отношение не се представя такъв документ
До 31 декември кандидатите по две интервенции доказват преминато обучение
В Плевен и Ловеч са одобрени инвестиции по НПВУ за над 24 млн. лева
НССЗ ще изготвя безвъзмездно документите по приемите за млади, малки и нови земеделски стопани
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини