Начало » Новини » Страната
08.01.2020 г.

От 27 януари до 1 февруари обучение за хлебар-технолози в Троянско

Предстоящо
От 27 януари до 1 февруари обучение за хлебар-технолози в Троянско

sinor

От 27 януари до 1 февруари в троянското село Ломец ще се проведе обучение за придобиване на квалификация по професията “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост”, специалност „Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия“, съобщиха от Съюза по хранителна промишленост. Курсовете са съвместни с фирма ТЕХРА ЕООД и имат за цел да подпомогнат производителите да покрият изискванията на Закона за храните.

Според това законодателство във всеки обект за производство на храни трябва да работи лице, назначено по трудов договор, което притежава висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или да има придобита квалификация в същата област по Закона за занаятите. Не се изисква назначаване на специалист, ако лицето по чл. 14, ал. 1, т. 6 отговаря на това условие.

СХП има издадено разрешение за провеждане на обучение по посочената специалност. Целта на обучението е специалистите от този бранш да получат нови знания и умения в предлаганата специалност и за по-кратко време да придобият свидетелство. Поради това, че програмата по това обучение е заложена с 960 часа или това означава 6 месеца СХП предлага обучението да се проведе задочно, като за целта са планирани занятия за 6 / шест/ дни, на които водещи специалисти от бранша ще ви запознаят с основните теми от образователния курс.

За да бъде по-ефективно обучението (теория и практика), курсът ще се проведе в Учебно-демонстрационния център на ТЕХРА ЕООД. ТЕХРА и СХП разполагат с екип от специалисти, които участват в провеждането на семинари и с цел повишаване квалификацията на персонала, ангажиран в хлебопроизводствените процеси.

На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал и програма, от които трябва да се подготвите за явяване на държавен изпит пред комисия.

Важна информация:

- Професионалното обучение за придобиване на професионална квалификация завършва с полагане на държавен изпит по теория и практика на професията последния ден на обучението.

- Държавните изпити по теория и практика на професията се провеждат по национални изпитни програми в съответствие с държавните образователни изисквания за придобиване на квалификация по професията.

- Обучението се провежда от квалифицирани преподаватели по специалността от екипа на Съюз по хранителна промишленост и специалисти – технолози на фирма ТЕХРА ЕООД.

- Завършеното професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация се удостоверява със “Свидетелство за професионална квалификация” по образец на МОН.

Желаещите за участие в обучението задължително трябва да имат завършено средно образование или 10 клас на професионална гимназия. Присъствието на всички желаещи за участие в обучението е задължително. Продължителността на обучение е шест / 6 / дни по 8 часа. Програмата включва теоретическа и практическа подготовка по различните модули. Броят на участниците в курса не трябва да бъде по-малко от 10 човека. За останалите желаещи ще се организира следващ курс за обучение.

Записването в курса става по реда на пристигане на заявките!

Обучението ще се проведе на 27, 28 , 29 , 30, 31.01.2020 и 01. февруари 2020 год. В Учебно- демонстрационния център на ТЕХРА ЕООД, който се намира в в с. Ломец, община Троян. Регистрацията е на 27 януари 2020, от 9,00- 10,30 часа на горепосоченият адрес, а откриването на курса е от 10,30 ч. същия ден.

Таксата за един участник е 620 лева, освободена от ДДС и в нея са включени всички разходи по провеждане на обучението – теория и практика, учебни материали, материали за практическите занятия, разходи за Държавния изпит и издаване на Свидетелствата за завършен курс за професионална квалификация, кафе-паузи и закуски.

По време на обучението курсистите могат да ползват хотел „Странноприемница Орешак“ с адрес: ул.Стара планина 207, 5630 Орешак, тел. 088 792 7035., на следните цени, специални за курсистите: 55 лв за единична стая и 70 лв. за двойна стая. Участниците сами правят резервациите за спане на посочения телефон, като посочат, че са на обучение в Техра ЕООД, за да могат да се възползват от преференциалните цени. В цената на курса не е включен хотелът.

Заявки за участие се приемат най-късно до 22.01.2020 г. по мейл (по-долу). Копие от платежно нареждане, се изпраща най-късно до 24.01.2020 г. на адрес: ufi_sb@abv.bg

От 27 януари до 1 февруари обучение за хлебар-технолози в Троянско
7561
 

Последни материали
Виж
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Свързани материали
Виж
Агромашина Пазарджик бе домакин на новото обучение от Kubota, акцентирайки върху иновациите в селскостопанската техника
За фермери
Започва безплатна Академия по предприемачество в земеделието, отличникът получава 5000 лв
Местата са ограничени
Безвъзмездно професионално обучение за фермери по регенеративно земеделие
В сътрудничество с учени и университетски преподаватели при изпълнението
МЗХ проведе встъпително обучение на бенефициенти по проекти за иновации
Договорени са нови 11 проекта на стойност 5,8 млн. лв. в областта на иновациите
Обсъждат възможност за обучение на техни представители от родни експерти
Уганда се заинтересува от българското рибарство
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини