Начало » Новини » Страната
03.09.2020 г.

От 14 до 18 септември ще има обучение за сладкари и хлебари

Предстоящо
От 14 до 18 септември ще има обучение за сладкари и хлебари

sinor

Съюзът по хранителна промишленост организира обучение за придобиване на професионална квалификация по професията „Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост”, специалност  “Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия” (трета квалификационна степен), от 14 до 18 септевмври. Курсовете имат за цел да подпомогнат производителите при изпълнението на изискванията на Закона за храните.

Според тези правила всяка фирма за производство на храни трябва да назначи поне едно лице, наето по трудов договор, което има висше или средно специално образование в областта на хранително-вкусовата промишленост или професионална квалификация по специалност в областта на хранително-вкусовата промиш-леност в съответствие с изискванията на Закона за професионалното образование и обучение.

Изисква се също висше образование по специалностот професионално направление „Ветеринарна медицина“ или висше образование по специалност от професионално направление „медицина“ или „фармация“, когато обектът е за производство на хранителни добавки, храни, предназначени за употреба при интензивно мускулно натоварванеІ.

Наемане на лице по трудов договор не се изисква, когато обектът се управлява от бизнес оператор, който отговаря на поне едно от горните изисквания.

Съюзът е лицензиран да провежда професионални обучения, като издава свидетелства по съответната специалност.

Поради това, че програмата по обучението е заложена с 960 часа, от които 480 часа теория и 480 часа практика, или това означава 6 месеца, съюзът предлага обучението да се проведе задочно, като за целта са планирани 2 / два/ модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалистище ви запознаят с основните теми от образователния курс.

Завършеното професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация  се  удостоверява  със “Свидетелство  за  професионална квалификация” по образец на МОН.

Желаещите  задължително  трябва  да  имат завършено средно образование или 10 клас на професионална гимназия. Първият модул на обучението ще се проведе на  14, 15, 16, 17 и 18 септември 2020 год. в Дома на техниката в София, ул. “Г.С.Раковски”  No 108, 5 етаж, зала 503. Тогава ще бъде съобщена и датата за втория модул. Регистрацията е на 4 етаж, офис 408. Присъствието на първия модул на всички желаещи за участие в обучението е задължително.

Таксата за един участник е 550 лева, освободена от ДДС и в нея са включени всички разходипо провеждане на обучението – теория и практика, учебни материали, материали за практическите занятия, разходи за Държавния изпит и издаване на Свидетелствата за завършен курс за професионалн   аквалификация.   По време на обучението курсистите могат да ползват хотел “Славянска беседа”- тел. 02/ 988-04-41 -по предварителна заявка. Участниците сами правят резервациите.

От 14 до 18 септември ще има обучение за сладкари и хлебари
5860
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Съюз по хранителновкусова промишленост
От 5 април се организира обучение за хлебари и сладкари
Християнски празници
Спасовден е, честит празник на хлебарите!
Предстоящо
От 27 януари до 1 февруари обучение за хлебар-технолози в Троянско
Християнски празници
Възнесение Христово, или Спасовден!
Предстоящо
В края на януари ще се проведе обучение за технолози в хлебарството
Предстоящо
Обучение за технолози сладкари и хлебари
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини