Ако искате да получите специалност за технолог по специалността “Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия”, до 30 март трябва да платите таксата си за обучението, организирано от 5 до 9 април от Съюза по хранителна промишленост. Сертификатът е за трета квалификационна степен, като курсът се провежда при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, съобщиха от браншовия съюз.
Според изискванията на Закона за храните в обектите за производство на храни трябва да работи поне едно лице, наето по трудов договор, което има висше или средно специално образование в областта на хранително-вкусовата промишленост, или има професионална квалификация по специалност в областта на хранително-вкусовата про-мишленост в съответствие с изискванията на Закона за професионалното образование и обучение.
СХП има издадено разрешение за провеждане на обучение по посочената специалност. Обучението се провежда задочно, като за целта са планирани 2 / два/ модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалистище ви запознаят с основните теми от образователния курс.
Глобите за фалшиви храни във Франция
На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал, от който трябва да се подготви за явяване на държавен изпит пред Комисия.за валидиране на неговите знания. Курсът не е подходящ за начинаещи специалисти.Практиката се провежда в специализирани работилницис преподавател.
Записването в курса става по реда на пристигане на заявките! Курсът ще започне на 5 .04 .2021 год. Заниманията ще се провеждат в Дома на техниката в София, ул.”Г.С.Раковски” 108, 5 етаж, зала 503.
Регистрацията на участниците е на 5.04.2021 год. от 9 до 10 часа в офис 408, 4 етаж , а откриванетона курса е от 10,00 ч. на същия ден. Таксата за един участник е 550 лева, освободена от ДДС, и в нея са включени всички разходи по провеждане на обучението – теория и практика, учебни материали,материали за практическите занятия, разходи за държавния изпит и издаване на свидетелствата за завършен курс за професионалн а квалификация .