Задушаваме каймата в олиото, като постепенно прибавяме доматеното пюре и подправките. Отделно сваряваме ориза в подсолена вода. Избираме 4 подходящи купички и ги пълним до половината с кайма. Разпределяме отгоре ориза и леко притискаме. Изчакваме сместа да изстине и обръщаме всяка купичка в плоска чиния. Заливаме със сос, приготвен от млякото, майонезата, счукания чесън и малко вода.
Продукти: 500 г кайма, 1 с.л. олио, 1 ч.ч. ориз, 2-3 с.л. доматено пюре, 1 каф.л. червен пипер, чубрица, индийско орехче, черен пипер, сол; за соса: 2 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.ч. майонеза, 2 скилидки чесън.