Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
01.10.2018 г.

Корейска мусака

Корейска мусака

Задушаваме каймата в олиото, като постепенно прибавяме доматеното пюре и подправките. Отделно сваряваме ориза в подсолена вода. Избираме 4 подходящи купички и ги пълним до половината с кайма. Разпределяме отгоре ориза и леко притискаме. Изчакваме сместа да изстине и обръщаме всяка купичка в плоска чиния. Заливаме със сос, приготвен от млякото, майонезата, счукания чесън и малко вода.

Продукти: 500 г кайма, 1 с.л. олио, 1 ч.ч. ориз, 2-3 с.л. доматено пюре, 1 каф.л. червен пипер, чубрица, индийско орехче, черен пипер, сол; за соса: 2 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.ч. майонеза, 2 скилидки чесън.

Корейска мусака
19967
 

Последни материали
Виж
Старите сортове
Въпроси към МЗХ къде е националната генна банка на България
Проверки
Проверка на БАБХ опровергава сигнал за вредни шоколади на пазара
Пукнатини в кората на дърветата – причини и мерки
Сдружаване
БФС учреди Северозападен аграрен съюз във Враца
Леща по индийски
Слънчогледът ще поскъпва в Украйна
Свързани материали
Виж
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Беломорска мусака
Мусака с кускус
Само за мъже
Мусака със зрял боб
Вкусно
Корейска мусака
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини