Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.01.2025 г.

Мусака от праз и картофи

Мусака от праз и картофи

Нарязваме праза на кръгчета и го запържваме в сгорещеното олио. Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги размачкваме. Прибавяме половината от прясното мляко и 1 с.л. масло. Разбиваме, докато получим еднородна смес, след което варим 4-5 мин на тих огън. Разстиламе половината от това картофено пюре на дъното на намаслена тавичка.  Отгоре разстиламе на равномерен пласт запържения праз. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Покриваме с останалото картофено пюре, поръсваме с настъргания кашкавал и останалото разтопено масло. Заливаме с яйцата, които сме разбили в останалото мляко. Запичаме в силна фурна.

Продукти за 4 порции: 6-7 стръка праз, 750 г картофи, 4-5 с.л. краве масло, 3-4 с.л. олио, 2 ч.ч. прясно мляко, 50 г кашкавал, 2-3 яйца, черен пипер, сол.

 

Мусака от праз и картофи
36641
 

Последни материали
Виж
Министър Тахов е категоричен
Тазгодишната кампания по директни плащания ще стартира навреме
До 22 април е отворен прием за подпомагане на занаяти в селските райони
Образци на възраженията се генерират автоматично до 7 февруари 2025 г.
Фермерите могат да се запознаят с обхвата на проекта на слой Физически блокове в СЕУ
Вече пазарната конюнктура определя износа, а не логистичните ограничения
Цялото зърно е печелившо за украинските фермери за пръв път през войната
Тайланд закупи 195 000 тона фуражна пшеница от Австралия
Българската хлебна пшеница отново не успя да спечели търга в Йордания
Европейската банка за възстановяване и развитие ще финансира разминирането на земеделски земи в Украйна
Свързани материали
Виж
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Беломорска мусака
Мусака с кускус
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини