Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.01.2025 г.

Мусака от праз и картофи

Мусака от праз и картофи

Нарязваме праза на кръгчета и го запържваме в сгорещеното олио. Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги размачкваме. Прибавяме половината от прясното мляко и 1 с.л. масло. Разбиваме, докато получим еднородна смес, след което варим 4-5 мин на тих огън. Разстиламе половината от това картофено пюре на дъното на намаслена тавичка.  Отгоре разстиламе на равномерен пласт запържения праз. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Покриваме с останалото картофено пюре, поръсваме с настъргания кашкавал и останалото разтопено масло. Заливаме с яйцата, които сме разбили в останалото мляко. Запичаме в силна фурна.

Продукти за 4 порции: 6-7 стръка праз, 750 г картофи, 4-5 с.л. краве масло, 3-4 с.л. олио, 2 ч.ч. прясно мляко, 50 г кашкавал, 2-3 яйца, черен пипер, сол.

 

Мусака от праз и картофи
41112
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2024
Определена е окончателната ставка за допълнителното преразпределително подпомагане
Бюджетът ще е 9,5 млн. евро
Сдружени земеделци ще могат да кандидатстват за къси доставки през септември
Аржентински експерти представиха иновативни стратегии за устойчиво земеделие
Времето изтича на 20 юни
МЗХ призова депутатите за спешна корекция в закона, за да паднат наемите за пасища
В части от южна Европа обаче паднаха двойни на обичайните количества валежи
Рекордна суша в Германия застрашава новата реколта
С 12,5% протеин и доставка между 15 август и 15 октомври в 4 пристанища
Саудитска Арабия обяви търг за внос на 655 000 тона хлебна пшеница
Свързани материали
Виж
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Беломорска мусака
Мусака с кускус
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини