Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
09.01.2025 г.

Мусака от праз и картофи

Мусака от праз и картофи

Нарязваме праза на кръгчета и го запържваме в сгорещеното олио. Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги размачкваме. Прибавяме половината от прясното мляко и 1 с.л. масло. Разбиваме, докато получим еднородна смес, след което варим 4-5 мин на тих огън. Разстиламе половината от това картофено пюре на дъното на намаслена тавичка.  Отгоре разстиламе на равномерен пласт запържения праз. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Покриваме с останалото картофено пюре, поръсваме с настъргания кашкавал и останалото разтопено масло. Заливаме с яйцата, които сме разбили в останалото мляко. Запичаме в силна фурна.

Продукти за 4 порции: 6-7 стръка праз, 750 г картофи, 4-5 с.л. краве масло, 3-4 с.л. олио, 2 ч.ч. прясно мляко, 50 г кашкавал, 2-3 яйца, черен пипер, сол.

 

Мусака от праз и картофи
41698
 

Последни материали
Виж
За помпената станция на яз. „Пясъчник“
„Напоителни системи“ пусна обществена поръчка за 25 700 000 лева
Обучават горските по лесовъдство
Евробарометър
Почти цяла Европа определя климатичните промени като глобална заплаха
Народно лечение
Содата помага срещу брашнеста мана по краставиците
МЗХ
Забраните за косене в сезона на пожарите!
Важно!
Що е то интегрирано производство и защо на фермерите им е трудно да го прилагат?
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Беломорска мусака
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини