Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Мусака от праз и картофи

Синор.БГ / 09.01.2025 г.
Мусака от праз и картофи

Нарязваме праза на кръгчета и го запържваме в сгорещеното олио. Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги размачкваме. Прибавяме половината от прясното мляко и 1 с.л. масло. Разбиваме, докато получим еднородна смес, след което варим 4-5 мин на тих огън. Разстиламе половината от това картофено пюре на дъното на намаслена тавичка.  Отгоре разстиламе на равномерен пласт запържения праз. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Покриваме с останалото картофено пюре, поръсваме с настъргания кашкавал и останалото разтопено масло. Заливаме с яйцата, които сме разбили в останалото мляко. Запичаме в силна фурна.

Продукти за 4 порции: 6-7 стръка праз, 750 г картофи, 4-5 с.л. краве масло, 3-4 с.л. олио, 2 ч.ч. прясно мляко, 50 г кашкавал, 2-3 яйца, черен пипер, сол.

 

Мусака от праз и картофи
42668
 

Последни материали
Виж
Насоки за кандидатстване
Със 107 точки за проект на оперативна група гарантирано сте одобрен
Кандидатства се от 3 до 25 ноември
Започва прием по схемата за подпомагане на овощари – бюджет 10 млн. лв.
Цените се повишиха спрямо предишния внос с едно изключение
Турция закупи на търг планираните 250 000 тона фуражен ечемик
Условията за сеитба на есенното зърно ще се подобряват постепенно
Условията за сеитба на есенното зърно ще се подобряват постепенно
МЗХ отговаря на въпроси на Синор.бг
Допълнителните субсидии за отглеждане на памук са 150 лв. на декар
Насоки за кандидатстване
Проектите на иновативните групи в земеделието са със 100 процента субсидия
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Беломорска мусака
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини