Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.05.2020 г.

Мусака с ориз

Мусака с ориз

Запържваме в олиото ситно нарязаните лук и домата, изчистения ориз и каймата. Бъркаме сместа непрекъснато, за да се разбие каймата на ситно. Наливаме вода и като поври добавяме черния пипер, джоджена и сол на вкус. Когато водата изври, изсипваме сместа в тавичка и заливаме с разбитите яйца, брашно и кисело мляко. Запичаме до готовност и поднасяме мусаката гореща.

Продукти: 1 глава лук, 1 домат, 1 ч.ч. ориз, 350 г кайма, черен пипер, джоджен; за заливката: 1/2 кофичка кисело мляко, 2 яйца, 3 с.л. брашно, олио, сол.

Мусака с ориз
17874
 

Последни материали
Виж
България трябва да избере кои интервенции ще прилага
МЗХ започва диалог със сектора за ОСП 2028-2034 г.
Закупени са близо 400 000 тона на международни търгове и в частна сделка
Фуражната царевица продължи да поевтинява слабо в Южна Корея
Важно за фермерите!
От 1 август кандидатстват по нови програми организациите, произвеждащи плодовете и зеленчуците
Виното за САЩ ще бъде обложено с 15 процента мито
Предстоящо
Активни визити на еврокомисарите през август, септември и октомври
Доставките за чужбина са нараснали 1,5 пъти между януари и май
Казахстан започна да изнася пшеница за Алжир и Мароко
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Беломорска мусака
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини