Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Мусака с ориз

Синор.БГ / 08.05.2020 г.
Мусака с ориз

Запържваме в олиото ситно нарязаните лук и домата, изчистения ориз и каймата. Бъркаме сместа непрекъснато, за да се разбие каймата на ситно. Наливаме вода и като поври добавяме черния пипер, джоджена и сол на вкус. Когато водата изври, изсипваме сместа в тавичка и заливаме с разбитите яйца, брашно и кисело мляко. Запичаме до готовност и поднасяме мусаката гореща.

Продукти: 1 глава лук, 1 домат, 1 ч.ч. ориз, 350 г кайма, черен пипер, джоджен; за заливката: 1/2 кофичка кисело мляко, 2 яйца, 3 с.л. брашно, олио, сол.

Мусака с ориз
18531
 

Последни материали
Виж
НАЗ не се бори за 5 лева, а за правила и закони
Вукодинов, НАЗ: Защо му е на министъра Закон за браншовите организации, след като 30 го подкрепят?
Интервю с д-р Бранимир Синапов
Груповото отглеждане е най-доброто, клетките остават в миналото
Заради пролетните слани
Резервът на ЕС отпуска за земеделци от 5 държави, сред които България, 50 млн. евро
Защо морковите растат деформирани и безвкусни?
Спадът при зърното е с една трета, при селскостопанската продукция гони 40 на сто
Украйна изнесе едва 61 000 тона царевица през септември
Предстоят разговори
Росен Желязков: Оставката на министър Тахов не е на дневен ред
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Беломорска мусака
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини