Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.05.2020 г.

Мусака с ориз

Мусака с ориз

Запържваме в олиото ситно нарязаните лук и домата, изчистения ориз и каймата. Бъркаме сместа непрекъснато, за да се разбие каймата на ситно. Наливаме вода и като поври добавяме черния пипер, джоджена и сол на вкус. Когато водата изври, изсипваме сместа в тавичка и заливаме с разбитите яйца, брашно и кисело мляко. Запичаме до готовност и поднасяме мусаката гореща.

Продукти: 1 глава лук, 1 домат, 1 ч.ч. ориз, 350 г кайма, черен пипер, джоджен; за заливката: 1/2 кофичка кисело мляко, 2 яйца, 3 с.л. брашно, олио, сол.

Мусака с ориз
15135
 

Последни материали
Виж
Старите сортове
Въпроси към МЗХ къде е националната генна банка на България
Проверки
Проверка на БАБХ опровергава сигнал за вредни шоколади на пазара
Пукнатини в кората на дърветата – причини и мерки
Сдружаване
БФС учреди Северозападен аграрен съюз във Враца
Леща по индийски
Слънчогледът ще поскъпва в Украйна
Свързани материали
Виж
Мусака от картофи, ориз и домати
Беломорска мусака
Мусака с кускус
Само за мъже
Мусака със зрял боб
Корейска мусака
Вкусно
Корейска мусака
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини