Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.05.2020 г.

Мусака с ориз

Мусака с ориз

Запържваме в олиото ситно нарязаните лук и домата, изчистения ориз и каймата. Бъркаме сместа непрекъснато, за да се разбие каймата на ситно. Наливаме вода и като поври добавяме черния пипер, джоджена и сол на вкус. Когато водата изври, изсипваме сместа в тавичка и заливаме с разбитите яйца, брашно и кисело мляко. Запичаме до готовност и поднасяме мусаката гореща.

Продукти: 1 глава лук, 1 домат, 1 ч.ч. ориз, 350 г кайма, черен пипер, джоджен; за заливката: 1/2 кофичка кисело мляко, 2 яйца, 3 с.л. брашно, олио, сол.

Мусака с ориз
17353
 

Последни материали
Виж
За кампания 2024
Определена е ставката за допълнително подпомагане на младите земеделски стопани
Заподозрени са 40 души
Повече от 200 германски полицаи в акция заради нехуманен превоз на говеда
Решението е публикувано във вестника на ЕС
ЕК санкционира България и още 17 държави за неразрешени субсидии от земеделските фондове
Зърното е качествено, добро и за експорт
Жътва 2025 ще осигури над 6 млн. тона пшеница и 900 хил. т ечемик
Георги Тахов участваше на Съвет в Полша
Иновациите и достатъчен финансов ресурс ще привлекат младите фермери към селата
Откриване на Жътва 2025
Я. Янчев: Установихме голям интерес към две еко-схеми
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Беломорска мусака
Мусака от макарони - Гърция
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини