Начало » Новини » Страната
12.01.2025 г.

Мусака от макарони - Гърция

Мусака от макарони - Гърция

Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме и както са в тенджерата ги поръсваме с част от сгорещения зехтин и малко настърган кашкавал. В останалия сгорещен зехтин сипваме каймата, ситно нарязания чесън и доматеното пюре. Подправяме с канела, черен пипер и сол и пържим 15 мин. След това наливаме виното и задушаваме още 30 мин. В отделен съд смесваме млякото и брашното. Посоляваме и при непрекъснато бъркане прибавяме яйцата. Варим, докато сосът се сгъсти. Разстиламе половината макарони в намаслена тавичка и разпределяме върху тях каймата.  Покриваме с останалите макарони, заливаме с млечния сос и поръсваме с малко зехтин и останалия кашкавал. Печем 30 мин в умерено загрята фурна.

Продукти за 4-5 порции: 500 г едри макарони, 500 г телешка кайма, 1 1/2 к.ч. зехтин, 1 ч.ч. настърган кашкавал, 1 к.ч. бяло вино, 1 с.л. доматено пюре, 2-3 скилидки чесън, 5 с.л. брашно, 500 мл прясно мляко, 2 яйца, канела, черен пипер, сол.

Мусака от макарони - Гърция
12450
 

Последни материали
Виж
За помпената станция на яз. „Пясъчник“
„Напоителни системи“ пусна обществена поръчка за 25 700 000 лева
Обучават горските по лесовъдство
Евробарометър
Почти цяла Европа определя климатичните промени като глобална заплаха
Народно лечение
Содата помага срещу брашнеста мана по краставиците
МЗХ
Забраните за косене в сезона на пожарите!
Важно!
Що е то интегрирано производство и защо на фермерите им е трудно да го прилагат?
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Беломорска мусака
Агнешка мусака
Мусака от праз и картофи
Мусака от картофи, ориз и домати
Мусака с ориз
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини