Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
28.01.2020 г.

Беломорска мусака

Беломорска мусака

Нарязваме патладжаните на кръгчета, посоляваме ги и ги оставяме да престоят 30 минути в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивия сок. Нарязваме чесъна и лука на ситно и ги задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме каймата, разбъркваме и продължаваме да задушаваме. След няколко минути прибавяме виното, черния пипер и стрития джоджен. Посоляваме и варим на тих огън около 15 мин. Изпържваме отцедените патладжани и нареждаме половината от тях на дъното на намаслена тавичка. Върху тях на равномерен пласт разстиламе каймата. Върху каймата нареждаме нарязаните на филийки домати и поръсваме с настъргано сирене. Покриваме с останалата част от патладжаните и отново поръсваме със сирене. Изпичаме мусаката в предварително загрята силна фурна.

Продукти: 500 г телешка кайма, 2 глави лук, 2-3 скилидки чесън, 3-4 патладжана, 5 домата, 100 г краве сирене, 2 с.л. олио, 1 к.ч. червено вино, 1 ч.л. доматено пюре, 1 ч.л. стрит сух джоджен, 1/2ч.л. черен пипер, сол.

Беломорска мусака
3790

Последни материали
Виж
Фонд Земеделие
Платени са близо 26 млн. лева за автохтонни породи и пасторализъм
Практика
Как да защитим разсада от сечене и кореново гниене
Последен ден от информационната кампания
Формална информационна кампания, отчетоха фермери от София-град
Одобрение
Институтът за агростратегии и иновации стана първият хъб в България
На фона на дефицита в Далечния Изток заради коронавируса
Износители на домати от Турция искат увеличаване на квотата за Русия
След активно лобиране на правителството в Атина
САЩ отмениха увеличените мита за зехтина, сирената и вината от Гърция
Свързани материали
Виж
Туршия от пържени патладжани
За зимата
Запържена туршия
Трябва ли да се премахват листата на патладжана – за и против
Чорба от патладжани
Патладжани бюрек
Наденица по френски
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам